Het was aanschuiven.

Het was aanschuiven.De eerste dag van onze Pick and Go dag was er eentje die kan tellen. Aanschuiven in de rij was aan de orde van de dag.

Er werden verschillende koi van eigenaar verwisseld, en meerdere gingen naar een nieuw tehuis. Een kohaku die we als tosai van 18 cm uitgeselecteerd hadden bij Taniguchi, en die tevens de laatste van deze serie was, is deze kohaku. Meerdere mensen waren gecharmeerd door de kleurenpracht van deze koi, maar niemand durfde de stap te wagen om deze aan te kopen.

Nog witter dan dit was bijna onmogelijk, en hij kon zomaar ingezet worden in een publiciteitsspotje van eender welk wasmiddel. Een tweede filmpje kan dit alleen maar ondersteunen. Ook opvallend is het maruzome kiwa (aflijning van het hi dat de schubrand volgt), dat zonder afscheiding van de grote hi patronen, voor velen een meerwaarde is. En ja hoor, het shimieke hebben we ook gezien.

Twee formidabele vissen die door iemand samen gekocht werden, en die in onze ogen een gouden zaak heeft gedaan, zijn deze 2 kohaku, eentje van Isa en eentje van Torazo. Ze zijn bijna 2 jaar oud, en ik heb lang getwijfeld of ik ze bij in het superaanbod zou steken, maar zoals gezegd in het filmpje, als je A zegt, moet je ook B zeggen, en niet zitten te foefelen.

Het zijn twee kohaku die ongetwijfeld een eind boven de 70 cm zullen uitgroeien, met de begeerde body, en een heel gewild patroon. De kleuren zijn nu nog zacht oranje, wat onze voorkeur geniet op deze leeftijd. Om je de evolutie te laten zien van het hi, want mensen denken dat het hi op deze leeftijd al dik rood moet zijn, moet ik even terugkomen op vorige kohaku. Dit filmpje was niet bij aankoop (november 2010) van voorgaande kohaku, maar nadat hij door Taniguchi in zijn groeiafdeling werd geplaatst.(februari 2011). Hij was toen 31 cm en zoals je kan zien, is het hi gewoon oranje. Als je het filmpje van hierboven bekijkt, zie je een heel ander hi.

Een koi die binnenkort weggaat is deze mannelijke kohaku, van wie anders dan Momotaro. Ongeveer 45 cm, met een kop die gebouwd is op groei. Het is mijn geschenk aan Arjan, die tijdens de jaarlijkse barbecue voor de overheerlijke saté heeft gezorgd, en die binnen enkele dagen voor de eerste keer papa zal worden.

Dat de karashigoi hun aandeel in de verkoop zouden hebben, was te verwachten. Zijn broer had er voorheen eentje gekocht, en nu was het dus de beurt aan hem. Tegelijkertijd even meten, dan is dat ook gebeurd. 45 - 43 - 43 en 39 cm was het verdict. Hier zie je ze nog eens alle 4 samen in de bowl.

Eentje die reeds vroeger verkocht werd, maar gisteren werd opgehaald, is deze sanke van Yamamatsu. Een typisch voorbeeld van de Yamamatsu koi, zeer hoge huidkwaliteit, en een typisch patroon waar het sumi mooi verdeeld wordt tussen de hi patronen. Tijd is een gouden regel bij deze sanke.

Ik ben benieuwd naar de dag van vandaag. Het beloofd mooi weer te worden....

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

1011040 ik hoop dat Johan deze heeft gekocht, hij was er zo vol van.
Het is een prachtige vis waar niets fout aan is en als bonus een heel apart patroon.

Zo zie je maar wat super aanbiedingen doen Luc. Ik weet zeker dat door dit soort gedurfde acties het woord Interkoi flink over de tong gaat en dit een positief effect zal hebben voor de verkoop in de toekomst.
Ik hoop dat vandaag (Vaderdag) in Nederland ook een mooie dag mag zijn voor de verkoop en dat er toch wat vaders een heel mooi cadeau bij Interkoi mogen uitzoeken.

Voor de kohaku van Momotaro, heb ik verder geen woorden..... Luc bedankt voor dit genereuze gebaar naar mij toe!

Arjan on 17/06/2012 08:04

Mooi weer vandaag Luc wordt druk leuke foto trouwens veel tweelingen te zien en ben ook twee keer erop net echt!

Rob on 17/06/2012 08:38

Arjan, de 1011040 is niet naar Johan verhuisd ik heb deze gisteren voor een vriend van mijn opgehaald die al een tijdje een oogje had op deze spierwitte/felrode kohaku het is inderdaad een prachtig visje, maar helaas voor Johan was ik hem voor en zwemt deze schoonheid in de randstad zijn rondjes.

leo on 17/06/2012 08:53

@ Leo
Ja dat is jammer voor Johan, maar fijn voor uw vriend. Hij heeft nu dus een heel mooi visje zwemmen in zijn vijver voor relatief weinig geld. Ik ben benieuwd wat de vis doet over een jaar!

Arjan on 17/06/2012 09:06

@vriend van Leo
heel veel plezier van deze donders mooie Kohaku

vandaag zat in de planning om te gaan specifiek voor deze kohaku,
jammer maar helaas voor mij.

johan frentz on 17/06/2012 10:01

De kohaku Torazo en Iza: had ik een zwak voor!! Proficiat aan de koper(s).
Arjan, Proficiat! Je hebt het hart op de juiste plaats, eveneens Luc!!
De karashigoi, mooi, heel mooi.
De yamamatsu, tja , wat kun je daarop zeggen als je dit ziet?
Jammer dat ik geen plaats meer heb in de koivijver, anders had ik het wel geweten ...
Mooie actie Luc die ik in alle andere koizaken nergens tegenkom!!

Pronistiek voor vanavond : 3-1 voor Portugal.

kurt on 17/06/2012 17:49

ik laat de Nederlanders winnen met 2-0.

luc on 17/06/2012 18:46

hahahhaahahahahhahhahahhahaha, wait and see!

kurt on 17/06/2012 19:19

Ik ben voor België, wanneer is hun eerste wedstrijd? ;-)

Arjan on 17/06/2012 19:58

Hahaha Arjan, das een goei!

kurt on 17/06/2012 20:14

wat een prachtige vissen!

jeroen on 17/06/2012 22:39

Je was er niet ver naast Kurt.

johan on 17/06/2012 23:00