Het was lang geleden, maar nu moest het er van komen.

Het was lang geleden, maar nu moest het er van komen.Ik was heel nieuwsgierig hoe de vissen van Rini de winter waren doorgekomen, want ik kreeg iedere week te horen dat ze er zo geweldig uitzagen. Van vorig jaar november was het geleden dat ik er nog geweest was, want zeg nu zelf…die winter was niet van de poes dit jaar. Dat is toch maar liefst 6 maanden geleden, en ondertussen kan er veel gebeurd zijn.

Blijkbaar hadden ze de winter goed verteerd, want het volume dat ik te zien kreeg loog er niet om. Het is precies of ze nog gegroeid waren in de winter, en zo niet gegroeid dan precies nog in lengre toegenomen. Kan dat nog bij Domino ? Kan hij de 100 cm bereiken ? Ik ben in ieder geval benieuwd, want met een onderzeeboot zoals Domino in je vijver weet je nooit. Het water was nauwelijks 11°, maar het zag er picobello uit, staalhard, gepolijst water met een gevoel van leven. De vissen zouden moeten kunnen recupereren op dit moment, zodat ze gesterkt de lente aankunnen.

Brengt ons weer bij de vraag die ze me regelmatig stellen, wanneer het de beste tijd is om je koi op te komen halen en je koi over te zetten naar zijn nieuwe habitat. Mijn antwoord is altijd hetzelfde tegenwoordig: wanneer jij je er goed bij voelt. Of het nu veel verschil maakt of het nu 12 of 15° is, maakt volgens mij niet zoveel uit, maar je moet er zelf een goed gevoel bij hebben. Ik heb het op speciaal verzoek van Toon nog eens gevraagd aan Rini, en hij blijft bij zijn standpunt: vanaf 15°. Voor mij maakt het niet zoveel uit. Ik heb niet te veel koi rondzwemmen in mijn vijvers en de meeste zijn verwarmd, dus het probleem stelt zich niet bij mij. het is altijd een verantwoordelijkheid om koi van klanten bij te houden, maar het hoort bij het vak. Ik zou me trouwens minder gelukkig en kwetsbaar voelen als mijn koi zaten samengepakt als haringen in een ton, maar dat is niet zo, en bovendien hebben de meeste van mijn koi de winter perfect doorstaan en kunnen ze met een sterk gestel aan het voorjaar beginnen.

Ik kon het uiteraard niet laten om enkele plaatjes te schieten bij Rini om zijn woorden kracht bij te zeggen, en zeg nu zelf…is het geen plaatje, onze Domino. Voor mensen die nieuw zijn op de site en de voorhistorie niet kennen: klik dan hier om het de Domino story te lezen. Was zijn kop toen nog breder dan zijn lijf, is zijn lijf nu toch wel duidelijk breder dan zijn hoofd. Een machtige verschijning blijft HIJ, want we vergeten wel eens dat het een man is.

Filmpjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Let wel , het zijn geen slow motion films, maar de koi zwemmen slechts op halve kracht. Ondanks het feit dat Rini altijd zegt, niet te veel voeren, heeft hij wel 5 keer gevoerd tijdens het halfuur dat ik er was….

Bij Rini-01
Bij Rini-02
Bij Rini-03Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Ziet er heel mooi uit, een vraagje is voldoende stroming een must voor de vijver?

johan on 15/04/2010 08:22

Een woord: indrukwekkend. Zowel naar inkadering als naar koi.

willy on 15/04/2010 10:18

Moeilijke vraag johan. Persoonlijk heb ik graag stroming, omdat dit mij een meer natuurlijk gevoel geeft. Of het nodig is, weet ik niet, maar ik doe het vooral voor de zuurstofvoorziening, en daar doet Rini het ook voor. Deze aerators kunnen tot 30 kuub per uur verplaatsen, en zo duur zijn ze niet. Het gehalte aan zuurstof dat in het water gepompt wordt door de aanraking met lucht en het spletsen in het water is enorm, en daar kan geen enkel luchtschotel tegen op.

luc on 15/04/2010 11:38

Klasse Rini , alles tip top in orde . Laat de zomer maar komen .

Marcel D on 15/04/2010 17:09

Je ziet zo al dat de vissen groot zijn en body hebben maar als je er live bijstaat helemaal denk ik ,het is schitterend en dan nog zo een mooie omgeving .grtjs

paul on 15/04/2010 17:13

Heerlijk toch weer! Zonnetje, een pracht van een tuin met daarin een schitterende vijver met een paar super kanjers! Genieten, genieten en driemaals genieten....

Ton on 15/04/2010 19:17

In een woord geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!

jurian on 15/04/2010 20:26

dit is optimaal genieten... denk dat de dames allemaal een naam dragen in de trend van U-571 etc.. wat een duikboten zeg...
ik kan hier echt enorm van genieten...

Matthijs on 15/04/2010 21:26

Neem me niet kwalijk Rini, maar jaloezie lijkt mij in deze een goede raadsheer te zijn, en daarmee is alles gezegd. Eigenlijk ben je met uw vijver en koi een voorbeeld voor ieder van ons. Als dat geen compliment is!

Gr. Martin

Martin on 16/04/2010 00:36

Rini, wat is het toch een schitterende vijver. En wat goed om je koi zo rustig en gezond te zien rondzwemmen.

Ik hoop dat dit zomer een heerlijke, zorgeloze zomer wordt waarin je optimaal van het noeste werk van vorig jaar kunt gaan genieten!

Groet,

Noëlle on 17/04/2010 09:00

Dank jullie voor de complimenten. Nu maar hopen dat de temperaturen stabiel omhoog gaan.

rini on 19/04/2010 00:37