Het was snel beslist.

Het was snel beslist.Jan en nog wat...ik kende de naam, er rinkelde een belletje, maar kon het me niet helemaal herinneren, en daar heb ik een hekel aan.

Maar na enkele woorden wist ik precies weer wie het was. Tijdens mijn eerste jaar kocht ik 42 Yamatoya nisai kohaku, sanke en showa aan. Jan was toen één van mijn eerste klanten die één van deze koi kohaku heeft aangekocht. Het is dan ook 6-7 jaar geleden dat ik hem gezien had.

Het is echter altijd plezierig als klanten terugkomen en tevreden zijn over wat geweest is. Ditmaal ging de keuze tussen een kohaku en showa, en op de koop toe zou hij nog graag de shiro hebben gezien. De showa... was het beslissende antwoord, en dat kwam er al vrij snel.

Filmpje van de Shiro, Showa en Kohaku. Let ook op deze Shiro in wording. Bijna 62 cm en als ik zeg dat hij mooi is, lieg ik dan ? Projecteer deze binnen 2-3 jaar, vorm de contouren van het sumi, en vul zijn body in...smullen wordt het dan....

Het was donker, het was aan het hagelen, de hal was bedekt met ijs, en mijn fototoestel had precies te lijden van de koude. De foto's en de filmpjes moet je dan ook in zijn perspectief zien, want sommige delen zijn donker en precies met kunstlicht. Het eerste gedeelte van de film is echter goed gelukt.

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de koi ook te meten, en net zoals de shiro van verleden week, waren deze koi ook 3 cm gegroeid. De showa was net geen 60 cm, en ik rond het dus af naar boven. De shiro was net geen 62 cm, ook naar boven afgerond.

Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

Allee de showa het groeikanon is ook verkocht ,het was toch 1 van mijn favorieten en van meerdere klanten die tussen deze en andere kozen .
Ik dacht dat deze koi dit jaar niet veel meer zouden groeien omdat het al zware koi op korte leeftijd geworden zijn !
En ik dacht dat jij ook niet zoveel eten gaf he Luc ?
Achja en de koi zijn wel zeer goed bekomen proficiat Luc met de huisvesting en tof dat we het kunnen volgen .

paul on 15/02/2013 09:14