Het was toch de moeite.

Het was toch de moeite.Gisteren was het moment gekomen om een eerste nieuwe lading koi op te halen.

Zoals ik al 5 jaar verknocht ben aan Momotaro, waren het nu ook weer Momotaro tosai die ik ging ophalen. Een selectie showa en een selectie ginrin kohaku. Ginrin kohaku ? Hoe kom je daar nu bij om dat aan te kopen ? Gewoon omdat ik deze zelf graag zie, en altijd graag heb gezien.

Ik heb enkele filmpjes gemaakt van het moment dat ik ze aanpas aan het water en in de vijver zet, zodat jullie goed kunnen zien hoe ze uit hun transportzak komen. Ook zie je goed het verschil tussen het meer zuivere water van de ginrin en het troebele water van de showa.

Het vrijlaten van de koi
De showa van Momotaro
De ginrin kohaku van Momotaro
Onmiddellijk na vrijlating

De showa kwamen met 13 in een doos van 32 kg (± 35 cm =455 cm), de ginrin met 10 in een doos van 25 kg.(± 33 cm = 330 cm). Zoals altijd bij Momotaro zijn de vissen en de dozen picobello verzorgd en goed verpakt. Ik heb enkele zeer beloftevolle showa gezien met een indrukwekkende body die "me raakte". De ginrin zijn voor de liefhebbers zoals ik...

Als ik toch aan het filmen ben, kan ik het niet laten om tevens een filmpje te maken van de binnenvijver die me een enorm plezier verschaft. Dit doe ik niet alleen om een film te laten zien, maar ook om aan de mensen te tonen die niet altijd de gelegenheid hebben om naar Arendonk te komen, zodat ze misschien ook "hun kohaku" kunnen spotten. Kijken maar is de boodschap. En last but not least de buitenvijver. Hier geld ook het motto: "kijken en zoeken naar je koi."

De koi die zojuist zijn aangekomen kan je komen bekijken, maar bowlen wordt momenteel nog niet gedaan, daar moet je nog even geduld mee hebben.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

hey luc, ik wist niet dat jij zo zacht met die visjes over de baan kon gaan. Ik dacht dat jij meer voor het brute geweld was.

mark on 01/03/2012 07:55

Kom maar eens naar hier Mark, dan zal ik je met deze schuurpapieren handen, wel eens masseren, dan weet je hoe zacht ik kan zijn...hahaha

luc on 01/03/2012 07:57

hoe de koi uit de zakken komen. geeft toch wel aan dat Momotaro dit goed voor elkaar heeft. kan me nog wel een andere levering herinneren...

krijg wel de indruk dat je gisteren geen hulp had Luc?

stephan on 01/03/2012 11:17

Wat een goed gevoel moet dat geven als je de vissen dan weer zo goed uit de zakken ziet komen
Is weer een mooie verzameling die in Arendonk is te bewonderen

Jent on 01/03/2012 19:04

Luc,

Sla geen dag over om even naar de items te kijken en de aangeboden koi te bekijken. Betrap me erop, dat ik sommige koi misschien wel 25 keer heb bekeken en dit verveelt nimmer. De filmpjes van de laatste nieuwsitem zijn weer een goed voorbeeld van de hoge kwaliteit van de aanwezige koi. Over smaak valt te twisten, maar over de gezondheid, de fitaliteit en het voorkomen van de aanwezige koi valt niets op af te dingen! Mooi om eens te zien hoe jij i.p.v. Ben, de gearriveerde koi uit de transportzakken haal en ze aan hun nieuwe onderkomen toevertrouwt. Overigens ook hier zitten weer zeer mooie exemplaren bij. Ga zo door en dank voor het feit, dat we hier deelgenoot in kunnen en mogen zijn.
Gr. Dick

dick on 01/03/2012 20:41

hallo luc;
het is alweer een tijdje geleden dat wij zijn langs geweest maar dank zij een mooi filmpje zie ik mijn kohaku eens terug en ik moet zeggen die doet het daar uitstekend zo te zien hoe groot zou ze nu zijn op het filmpje schat ik ze toch al +60 :-))
mvg sam

sam on 02/03/2012 19:47