Het was toch genieten.

Het was toch genieten.Bijzonder goede koi vertrekken naar het buitenland, maar ik weet ook dat ze in geweldig goede handen zijn.

Kwaliteit moet je naar waarde schatten, en als je ziet hoe deze monumenten evolueren, dan kan je alleen maar gelukzalig glimlachen. Ik ben een gelukkig man, dat ik dit soort koi kan laten zien, en bovenal, dat ik ze kan verkopen.

Goede koi kopen is geen probleem, maar verkopen is altijd een open vraag, alhoewel ik dit jaar zeker en vast niet mag klagen, integendeel, het jaar was nog nooit zo succesvol geweest.

Gisteren gingen er weer een groot aantal koi naar huis. Ik zal ze hier even allen op een rijtje zetten. Takigawa San, bedankt voor deze prachtige koi die ik van jou heb mogen kopen. Ik heb zelden zulke geweldige kohaku in mijn vijver gehad, en laat ze met lede ogen vertrekken.

1403091-mannelijke kohaku van Takigawa een heerlijk dier.
Bij aankoop in maart dit jaar

1310046 van Sakai FF uit M-Legend wat een positieve verandering.
December vorig jaar

Deze showa 1210013 gaat naar een geweldige plaats bij Kathy, Brigitte en Kamiel.

En dan moest er nog even naar enkele nisai gekeken worden die nog steeds in Arendonk verblijven. Ik verkoop graag, maar ik heb er ook geen probleem mee dat ze blijven zitten. Op de bank brengt het geld niets meer op. Als ik ze nog een jaar laat zitten en alles verloopt goed, dan brengen ze stuk voor stuk heel wat meer centen op.

Dan wilde men nog even de adult tategoi zien. Ze heeft karakter deze Takigawa kohaku, maar dat hebben ze allemaal, die kanonnen van Takigawa. Ik hoop echt dat ik er de volgende reis nog kan scoren, want ik heb bijzonder veel plezier gehad van deze "pure natuur koi".

Zet deze bijna 70 cm kohaku van Takigawa maar eens bij de adult tategoi. Deze moet niet veel onderdoen voor zijn metgezel, en weet je wat, deze is nog steeds te koop.

Dit is het filmpje bij aankoop van de adult tategoi, en je ziet al een duidelijke verbetering op de korte tijd dat ze bij mij zitten. Dit filmpje is van de andere kohaku en ik geef iedereen de gouden raad...als je een goede kohaku zoekt, waar de kwaliteit vanaf spat....dit is er nog eentje, en dan kan je zoveel Sakaien of Momomtaroen als je wil, ze kunnen het niet halen tegen mijnen Takigawa San....respect...

Sanke Taniguchi uit een Sakai mama, kun je het eraan zien ? Als je dan nog weet dat de vader een Dainichi papa is, dan weet je volgens mij voldoende.

1403011, een isa showa gaat naar John. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat John deze in prima conditie krijgt. Het is één van de meest beloftevolle showa die ik ooit heb gehad en waar ik een bijzonder aangenaam gevoel bij heb. De kunst is om deze goed te laten evolueren, body te laten krijgen en het sumi te accentueren. Ik hoop echt om binnen enkele jaren een update van deze showa te mogen krijgen. Ik denk dat je niet weet wat je ziet.

Nog wat overblijvende showa uit de het goedkopere segment, waarvan ik hoop dat ze dit jaar nog een eigenaar kunnen vinden.

We mogen ook niet vergeten dat ik vandaag de Sekiguchi zou selecteren en op foto zetten. Dit is ondertussen gedaan en deze zullen in de loop van de dag op de website verschijnen. In dit filmpje zie je de sekiguchi die ondertussen verkocht zijn. Ze zitten allemaal rond de 26-32 cm en klaar voor de verkoop.

Wim en Frank kwamen ook eens even gedag zeggen. Ze waren nog niet bij interkoi geweest, en wilden wel eens zien wat ik kon aanbieden. Ze kenden Matthijs en Polleke wel van de website, en het was dan ook een gezellige kennismaking, want Matthijs was gisteren ook aanwezig.

We hebben ze in ieder geval enkele koi laten zien om ze te verleiden, en ik hoop dat dit ook gelukt is.
Een nobele onbekende is deze showa SH-V14-0420 waar ik nog veel vraagtekens bij heb. Dit zijn koi om van te leren.

Voila, ik heb weer mijn best gedaan om enkele interessante koi te laten zien. Volgende maand vertrek ik weet naar Japan om mijn volgende lading proberen te verzilveren. Eén goede raad....de nisai die ik nog heb zitten zijn meer dan hun geld waard. Er zijn er niet zo heel veel meer, maar het zijn zeker niet de minste, en volgens mijn bescheiden mening, is een koi die hier enkele maanden verblijft, nog altijd beter dan een koi die pas uit Japan komt.


Reacties

19 reacties tot nog toe

Ligt het nu aan mij , ik vind de takigawa koi een veel mooiere lichaamsbouw hebben dan bv de momotaro koi. Alles klopt gewoon beter . Niet zo dik en opgeblazen .
Kan er ook naast zitten natuurlijk .

Johan on 03/08/2014 09:11

we zijn echt blij met de nieuwe showa luc,we waren bij jou op het goede moment,ze doet het prime bij de andere koi

brigitte on 03/08/2014 09:19

John gefeliciteerd met de showa 1403011 veel succes met de doorontwikkeling

Luc heb alle filmpjes van afgelopen zaterdag weer met veel plezier zitten bekijken. Kwamen weer wat mooie oude bekende langs en zag ook weer wat nieuwe plaatjes.

Johan van R on 03/08/2014 12:46

Fijn dat de M-legend Kohaku verkocht is.
Word toch een grote aangename dame , gelukkig op weg naar een
nieuwe vijver. Beter , graag eens een update in de toekomst ?!

John succes met die fantastische isa Showa, veruit de beste van de verzameling. Echt een uitdaging, update verplicht zou ik zeggen !

Johan , het ligt echt aan jouw.....wil niet meten zeggen dat je er naast zit.... ;-)
Luc is ook alle objectiviteit kwijt geraakt de laatste tijd , Takigawa virus...

jack on 03/08/2014 13:28

Hela Jack !!!

luc on 03/08/2014 13:42

Sorry Luc , maar het lijkt besmettelijk... ;-)

jack on 03/08/2014 17:51

Ik HOOP dat je ernaast zit Johan want anders moet ik heel het koibestand bijna vervangen haha .
Nee ik kan het tegenovergestelde bewijzen hier ;) .
Maar ik heb niets tegen takigawa want je moet het koi per koi bekijken en er zijn verdikke ook zeer goede koi van jaja TAKIGAWA :))

paul on 03/08/2014 19:54

Ik plaag maar wat hoor Paul , je moet dat toch weten als je mij een beetje kent.
Inderdaad momo power is niet te verslaan .
Al moet ok zeggen dat takigawa verdomd goede vissen heeft.

Johan on 03/08/2014 20:33

Takigawa's zijn geweldig! Momotaro's wel leuk ;-) maar toch als ik moet kiezen veel sakai... Een paar takigawa... En een momotaro showa ;-)

Matthijs on 03/08/2014 21:08

Waarom sakai ,Matthijs ?
En waarom takigawa

Johan on 03/08/2014 22:15

Sorry bericht te snel verzonden .

Waarom momotaro showa, jij die niets van momotaro moet weten ?,

Johan on 03/08/2014 22:18

Let je al een tijdje niet goed op Johan,
Matthijs is groot fan van een Showa bloedlijn van Momotaro!
Na het zien van lion Queen en Red tiger ouderdieren was er geen houden meer aan!

jack on 04/08/2014 08:33

Simpel:
Sakai vanwege de geweldige bouw op sanke en kohaku!

Takigawa omdat ook hiervan geweldige kohaku, sanke, showa, karashigoi en chagoi vandaan komen welke echte no nonsense vissen zijn! Geen kleurvoer geen poespas gewoo what you see is what you get!
De goromo waren ook altijd top van hem, alleen is helaas het beste moederdier hiervan overleden!

Momotaro (waar ik dus door de regel geen liefhebber van ben) voor showa... Simpelweg omdat ik daar sublieme showa blijf zien! Vooral de red tigers vind ik fantastisch!

Dan zijn er natuurlijk in het noorden ook wat kwekers voor go-sanke die je bij Luc niet snel zal zien denk ik... Nogami, sekiguchi, isa en ikarashi kazuto waren voor mij dikke vette eye openers!

Matthijs on 04/08/2014 13:25

Voila dat is weeral uitgeklaard . inderdaad jack ik let niet goed op . Was vroeger in school ook al . :)

johan on 04/08/2014 18:04

Takigawa euhhh . . . , een sympathieke en no nonsens kweker van sterke naturistische koi, dat wel en dat merk je aan hun karakter, maar blijkbaar is niemand van de lofzangers hier op de hoogte van (of zwijgt in alle talen over) de onbetwistbare pijnpunten van zijn kweken, die pas op latere leeftijd van de koi tot uiting komen. En ik zit hier nu eens niet uit mijn nek te lullen, maar spreek uit ervaring . . .
Iedere geïnteresseerde mag drie keer raden wat ik hier bedoel.

Martin on 06/08/2014 00:08

Ik kan verkeerd zijn Jack, maar bij mijn weten heeft Matthijs nog altijd geen Momotaro koi in zijn vijver zwemmen. Idem dito trouwens voor zijn zo verheerlijkte SFF, want die laat hij aanvankelijk als goede strategist liever een tijd lang doorgroeien in een andere (grotere/betere?) vijver . . . :-)

Tja Johan, het ligt inderdaad aan je zelf, een flapuit die aan goed opletten geen boodschap heeft, maar dat hoefde ik je wellicht niet te zeggen hé! Hoed u voor al die bekende en bewierookte namen van kwekers ja, maar tegen wie zeg ik het . . .

Martin on 06/08/2014 00:32

Martin,

Dat hekelpunt dat je aanhaalt hebben ze nog altijd niet allemaal maar procentueel zie je het bij hem misschien iets meer.. ;-)

Een vis van sakai zwemt hier weldegelijk Martin! Vanzelfsprekend sanke!

Betreffende momotaro idd niet.. Maar er zwemt hier dan ook geen showa momenteel! Als er hier een showa bij komt is de kans op een momotaro verreweg het grootst!

Matthijs on 06/08/2014 06:49

Een sterke koi , dat hoor ik graag . Ze verkopen gvd (vloek) zo een hoop plantjes van vissen , om ziek van te worden.
Wat zijn de pijnpunten van deze kweker ? Of heb ik weer niet goed opgelet ?

Johan on 06/08/2014 08:10

Johan, Martin doelt op een "te kleine kop" welke zich wel eens manifesteren bij Takigawa koi... echter denk ik dat dit dmv een goede selectie prima ondervangen kan worden!

Matthijs on 06/08/2014 12:15