Het weer deugd echt niet voor onze koi.

Het weer deugd echt niet voor onze koi.Gelukkig heb ik bijna alle vijvers al onder de kap, want anders zouden de vissen nat worden.

Ik moet wel zeggen dat ik in het najaar soms meer plezier heb om naar de vissen te kijken dan tijdens de zomer. De temperatuur hier is menselijk, de kap laat nog vrij veel zon door, zodat de vissen nog gezond en vitaal rondzwemmen. Het lijkt wel of ze onder de kap beter rondzwemmen dan wanneer de vijver open is. Misschien is dat maar een gedacht, maar dit is niet de eerste keer dat me dit opvalt. Misschien voelen ze zich beter beschermd, wie weet....

Johan kwam ondertussen zijn groeivijvervisjes eens bekijken, en dan is het natuurlijk tijd om een filmpje te maken. Beide koi waren naar mijn bescheiden mening goed geëvolueerd. De maruten had iets meer lengte en body gemaakt dan de kleine yamatoya, maar dat is een normale gang van zaken. De maruten was rond de 50 cm, en de yamatoya was iets van een 44 cm. Beide zijn aanwinsten voor de vijver, en ondanks het feit dat de maruten, één schubje hi had bijgemaakt achter het tweede patroon, blijft het voor mij een koi met een charismatische uitstraling. Laat deze maar eens 70 cm worden met een goede body en huidkwaliteit, je kijkt je de ogen uit je kop. Ik hou van dit soort koi met deze patronen...

Tevens heb ik een filmpje gemaakt van de koi die hier allemaal verzameld zijn en best nog wat eten op dit ogenblik. Altijd mooi om te zien, en sommige klanten herkennen ook hun koi, wat altijd een plezier is om te zien.

Ik zal vandaag aanwezig zijn vanaf 11 uur tot een uurtje of 4.00. en ik zorg voor de koffie. Op de bijgevoegde foto zie je een selectie van tosai in Japan, die niets met het verhaal te maken heeft, en in de linkerhoek zie je een schilderij van 3 koi. Deze koi heb ik ooit als eerste koi verkocht aan iemand in de regio Zwolle. HIer zie je een midorigoi, een ginrin oshiba shigure en een tancho. Het was in de beginperiode dat ik koi begon te verkopen, en toevallig kwam ik deze foto nog eens tegen, die bepaalde herinneringen opriep.

1003005 april 2010
Let hier op het extra aanmaken van het hi op de linkerzijde van de koi tussen het eerste en het tweede linkse patroon.
1003005 november 2010

911041 april 2010
911041 november 2010

vijver 4 onder de kap
vijver 4 onder de kap

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Leuke filmpjes!
Groeten, Jeroen

jeroen swart on 15/11/2010 05:48

Leuke filmpjes Luc!!
Ze zijn lekker actief zeg.
Op hoeveel graden zitten ze nu?

De yamatoya is een toppertje zeg. Zeer mooi patroon.

Barrykoi on 15/11/2010 09:48

Deze koi zitten nu op ongeveer 11-12° en dat zal tijdens de winter niet lager gaan dan 8°. Ideaal voor de koi die verkocht zijn om hun eerste winter door te komen.

luc on 15/11/2010 12:53

glunder,glunder

johan on 15/11/2010 21:39