Het werd een karashigoi van Takigawa.

Het werd een karashigoi van Takigawa.Uwe kwam uit Keulen om enkele koi te bekijken. Hij had goede kritiek gekregen van een vriend over Interkoi, en dat mag ik graag horen.

Hij ging in ieder geval voor een éénkleurige koi, een benigoi, een yamabuki of een kigoi. De keuze is simpel, want ik heb niet veel van dit soort koi, en dan moet je kiezen uit datgene wat er in voorraad is, tenminste als het je bevalt.

De yamabuki heeft een slechte maat voor de show, 62 cm, anders nam ik haar dadelijk mee. Bloed en bloedmooi is deze Yamabuki,, maar die is het tenslotte niet geworden, ondanks het feit dat zijn vrouw 110% voorstander was van deze Yamabuki.

Tenslotte viel zijn keuze niet op de benigoi, niet op de yamabuki, maar op één van de Karashigoi van Takigawa. Rond de 75 cm zijn deze reuzen en zeg nu zelf, is dat geen festijn om naar te kijken.

Het was ook niet één van deze 2 karashigoi die Uwe uitkoos, maar het werd nummerke 3 van de serie, onze springer. Ik hoop, en ik ben er bijna zeker van dat hij er veel plezier aan zal beleven.

Ik kreeg nadien nog een mail met de melding dat alles goed verlopen is, en enkele foto's van zijn vijver. Samen met zijn vriend had hij een box showa aangekocht van de kweker Nagashima, via transhipping, die je op de bijgaande foto's kan zien.

Ben kwam ook nog een bezoekje brengen, en dan is het samen koi bekijken en ervan genieten. Waarom niet enkele showa keuren die eventueel geschikt zouden zijn voor de show.

Showa van Isa 1403006
Showa van Isa 1403009

Welk is jullie keuze ? Eentje werd door Ben geselecteerd en eentje door mij. Nadien kwamen we overeen welke de beste zou zijn voor de show, maar welke is het nu ? Wat jullie kiezen zal ik volgende week meenemen naar Bokrijk.

Nu we toch met 2 waren even van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn vriendin Virgin te bowlen, want daar heb je voldoende mankracht voor nodig. Normaal bowl ik dit soort koi niet zoveel, maar ik zag een verdikking aan de kaak, en daar moest ik even naar kijken. Hier moet ik toch een koidokter naar laten kijken, want dit ken ik niet echt.

Ze doet het anders voortreffelijk, maar ik zet ze niet in op de show. Ze is nu 5 jaar en ze kan nog enkele jaren verder ontwikkelen. Het beni is van bijzonder goede kwaliteit, maar of ik dat in Arendonk op peil kan houden is nog maar de vraag. Imposant is ze in ieder geval, en met haar 91 cm past ze maar amper in mijn meter bowl. Wat zou ik er graag een geschikte vijver voor vinden.

Virgin is een koi van Takigawa, en daarom laat ik hier nog wat Takigawa geweld zien, zodat je zijn koi naar waarde kan inschatten. Wat een geweldige kohaku. Liefhebbers van goede kohaku...ik zou wel weten wat ik zou willen. Zet deze natuurbeesten maar eens in je vijver, dan weet je wat je in je pollen hebt. Puur natuur, pure kracht, en pure kohaku voor een haalbare prijs.

Als je nog niet voldoende kohaku hebt gezien, dan tover ik er nog wel een paar uit mijn hoed. Je kan je plezier niet op om dit in de bowl te laten zien, laat staan om deze aan jullie te tonen ? Of ben je het moe om naar deze koi te kijken ?

Een koi die wel in de planning zat om mee te nemen naar de show, was deze tancho van Momotaro. De nieuwe eigenaar nam hem helaas liever mee naar huis, en geef hem maar eens ongelijk. Hij was in mijn ogen zo goed als zeker een winnaar in zijn reeks geweest.

Trouwens de 3 tancho van deze serie, die ondertussen allen verkocht zijn, werden als man aangekocht, en ook als man verkocht. Gisteren kreeg ik deze mail binnen van Bart:

Dag Luc
een paar maanden nu dat de tancho bij ons zwemt en het naar zijn zin heeft....Maar...nu doet zich toch iets vreemd voor. ik kocht hem als mannetje maar nu zitten alle mannetjes achter hem aan....paaitijd.Legt zich mooi op zijn zij en gaat heftig te keer, heel de vijver rond....Zou het dan toch een vrouwtje zijn? Niets mis mee natuurlijk.Ik zie U normaltier in Bokrijk de zondag.
Tot dan.
Bart


Leg het nu zelf maar uit....

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Voor de show ,Showa 09 .

jack on 12/06/2014 08:22

Persoonlijk zou ik dan kiezen voor 1403009 denk dat van deze showa het patroon mij het meest aan gaat spreken.

Johan van R on 12/06/2014 08:53

gisteren voor het eerst de kohaku van takigawa goed bekeken en in mijn handen gehad .kohaku 1403092 zeer goede body al op 3 jaar dan wetende dat de groei en body bij takigawa pas na het derde jaar extra toeneemt.
Bij het zien van het shiroji en het beni van deze koi werd ik direct verliefd op haar .Lang geleden dat ik zo mooi wit en enorm dik beni van zo een hoge kwaliteit gezien heb. Voor mij een super kohaku.

ben on 12/06/2014 13:58

ik zou ook de 009 pakken.. ookal zou ik de 012 ook niet misstaan, vooral om haar mega body en goede patroon, weet niet of deze goed in conditie is?

Betreffende de Takigawa...deze zijn geweldig.. Wat Ben zegt geldt in mijn ogen voor alle Takigawa kohaku... Dat gaan monsters worden, en ik houd ervan omdat deze man niet aan rotzooien met kleurvoer etc doet, what you see is what you get!

Matthijs on 12/06/2014 15:08

Vind Kohaku van Takigawa heel erg aantrekkelijk. Wie kan mij met voorbeelden overtuigen dat deze koi van deze kweker zich tot een groot exemplaar gaat ontwikkelen.
Nu 3 jaar heb zelf geen ervaring met deze kweker.

Johan van R on 12/06/2014 16:45

Ik zou gaan voor de nr 06 ,en de taki-kohaku zijn echt de gok waard om te kopen zeker van .
En van de Virgin.... daar zou ik graag de prijs van weten maar eigenlijk ook weer niet want zo een kanon pfff die zie je bijna nergens zwemmen die body man wow jongen .grtjs

paul on 12/06/2014 16:51

Luc heeft een kohaku zwemmen van takigawa 91cm .als je het nieuws van de laatste japan trip gevolgd hebt ,dan had je kunnen lezen dat ze daar niet de grootste was in het bassin waar ze in zwom. dus ik hoop dat dat groot genoeg is .kohaku 1403092 heeft exceptioneel goed beni zo dik en egaal en diep van kleur ,dat het in de toekomst bijna niet fout kan gaan.

ben on 12/06/2014 17:36