Het wordt morgen een grote dag.

Het wordt morgen een grote dag.Hopelijk zal het voor iedereen een aangename kennismaking zijn met de koi uit de groeivijver.

Zelf heb ik ze al een maandje niet meer gezien. De temperatuur is al gedurende 14 dagen op omgevingstemperatuur gebracht, aangenamer kan het voor de koi niet zijn met dit weer.

Natuurlijk zijn wij zo benieuwd als iedereen, en ondanks de positieve ervaringen die we er altijd mee hebben, blijft het spannend om ze morgen boven te halen. Ben en ik vertrekken morgenvroeg al om alles klaar te zetten. Tussen 11.30 uur en 12.00 uur hopen wij in Arendonk te zijn. Rini zal ondertussen de koffie wel klaar hebben hoop ik, en voor het goede weer is ook gezorgd.

Als we aankomen in Arendonk is de procedure als volgt. De zakken met koi worden op het water gelegd om aan de temperatuur te wennen. Daarna worden ze geleidelijk aangepast aan onze water waardes, want die verschillen nogal wat. Voorzichtigheid is dan geboden. Als dat klaar is worden de vissen vrijgelaten en zullen ze één voor één bekeken en geëvalueerd worden. Hopelijk kunnen we goede resultaten laten zien.

Bovendien heb ik misschien nog een aardige verrassing in petto. In de loop van het weekend zal ik weten of ik een aantal goede jonge Momotaro nisai kan aanbieden aan een voordelige prijs. Het zijn allemaal koi die nog iets te bieden hebben. Wetende dat Momotaro vissen niet goedkoop zijn, en afhankelijk of ik de deal rond krijg, zal ik een x-aantal vissen aanbieden met opvang in de loop van de winter.

Meer hierover na het weekend.

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

voor de mensen die morgen naar Interkoi gaan.
HEEL VEEL KIJK PLEZIER.
helaas kan ik zelf niet
gr johan

Johan Frentz on 30/09/2011 21:05

Vanaf welk uur kunnen we binnen.

Johan on 30/09/2011 22:09