Het zal je lot maar wezen

Het zal je lot maar wezen

Om als laatste in de vijver van Rini uitgezet te worden, zal je maar te beurt vallen...het kan erger zou ik denken.

De Mako Sanke en de Izumoryu Sanke, beiden 46 cm gemeten en de kohaku van Yamatoya, 82 cm gemeten zullen vanaf vandaag verwend worden in Rini's vijver. Van de 2 tosai, waarvan de Mako Sanke nog 1 jaar moet worden op 1 juli, verwacht ik persoonlijk ontzettend veel. Ongeëvenaarde body op deze leeftijd, de vinnen goed naar achter geplaatst en de ogen breed op de kop, wat verlang je nog meer. De huidkwaliteit is zelden te zien, spierwit is een understatement. De Izumoryu Sanke geniet de voorkeur van Rini, want hij denkt dat dit de grootste gaat worden. Het sumi ligt nu verhakkeld op zijn lichaam, maar wacht tot deze generaal nog enkele jaren ouder is, je zult haar zeker niet meer herkennen. Het sumi zal samenklonteren, hopelijk op strategische plaatsen en als een donkere zwarte inktvlek je ogen verblinden. Hou haar zeker in het oog.

Wat de Mako Sanke qua patroon gaat doen, is me nog wat onduidelijk, maar qua body en huidkwaliteit een juweel.

Mijn verwachtingen zijn dat ze qua lengte op het einde van het jaar naar de 60 cm zullen gaan, met in mijn ogen een kleine voorsprong voor de Mako, alhoewel de Izumoryu Sanke de grootste moeder heeft.

Beide Tosai horen tot het Azukari project en kunnen nog altijd aangekocht worden. Zij zullen dan bij Rini verblijven tot de winter en nadien naar Arendonk terugkomen in de verwarmde vijvers om te overwinteren.

De kohaku van Yamatoya is een geweldige vijvervis van 82 cm en hier zal Rini nog veel plezier aan beleven.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml