Het zal je lot maar wezen.

Het zal je lot maar wezen.Om als laatste in de vijver van Rini uitgezet te worden, zal je maar te beurt vallen...het kan erger zou ik denken.

De Mako Sanke en de Izumoryu Sanke, beiden 46 cm gemeten en de kohaku van Yamatoya, 82 cm gemeten zullen vanaf vandaag verwend worden in Rini's vijver. Van de 2 tosai, waarvan de Mako Sanke nog 1 jaar moet worden op 1 juli, verwacht ik persoonlijk ontzettend veel. Ongeëvenaarde body op deze leeftijd, de vinnen goed naar achter geplaatst en de ogen breed op de kop, wat verlang je nog meer. De huidkwaliteit is zelden te zien, spierwit is een understatement. De Izumoryu Sanke geniet de voorkeur van Rini, want hij denkt dat dit de grootste gaat worden. Het sumi ligt nu verhakkeld op zijn lichaam, maar wacht tot deze generaal nog enkele jaren ouder is, je zult haar zeker niet meer herkennen. Het sumi zal samenklonteren, hopelijk op strategische plaatsen en als een donkere zwarte inktvlek je ogen verblinden. Hou haar zeker in het oog.

Wat de Mako Sanke qua patroon gaat doen, is me nog wat onduidelijk, maar qua body en huidkwaliteit een juweel.
Mijn verwachtingen zijn dat ze qua lengte op het einde van het jaar naar de 60 cm zullen gaan, met in mijn ogen een kleine voorsprong voor de Mako, alhoewel de Izumoryu Sanke de grootste moeder heeft.

Beide Tosai horen tot het Azukari project en kunnen nog altijd aangekocht worden. Zij zullen dan bij Rini verblijven tot de winter en nadien naar Arendonk terugkomen in de verwarmde vijvers om te overwinteren.

De kohaku van Yamatoya is een geweldige vijvervis van 82 cm en hier zal Rini nog veel plezier aan beleven.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

inderdaad het zal je lot maar zijn om in zón prachtige vijver je rondjes te mogen zwemmen. rini, veel succes met het op laten groeien van deze tosai. wat een lengte inmiddels al. ben benieuwd wat je hier nog aan kunt laten bijkomen.

tenslotte, wat een prachtige kohaku echt een beauty. veel plezier eraan!

stephan on 25/06/2009 19:41

He Rini,

Doe mij die kohaku maar,kan d'r niks aan doen.Veel plezier ervan Rini.

marco on 25/06/2009 20:03

Wat heb jij een mooie verzameling Rini .( je moet zelfs een mooie kohaku verkopen )
Heb al veel gezien , maar jouw collectie en vijver staat op nr 1 bij mij .
Ben heel benieuwd om het eens allemaal in het echt te zien .
Veel succes met het tosai en hun ontwikkeling zal wel fenomenaal zijn .


Marcel on 26/06/2009 00:42

Ik ben zoo benieuwd hoe ze er over een half jaar uitzien!
Doe je best Rini en maak van deze mooie meisjes een paar statige dames!

Ton on 26/06/2009 09:52

Ik ben zoo benieuwd hoe ze er over een half jaar uitzien!
Doe je best Rini en maak van deze mooie meisjes een paar statige dames!

Ton on 26/06/2009 09:52

Anders ikke wel. Het is wel een stuk drukker in de vijver en voor mij zit het toch tegen de grens van het max aan (7 + 2 vissen). Het maakt het veel moeilijker de vissen individueel bij te voeren. Vijver is kwalitatief wel goed, maar nog redelijk instabiel. Extra voeren levert de volgende dag meteen verhoging ammoniak op. De komende week blijven de temperaturen hoog, dus de aangroei van bacteriën zal fors zijn, wat het evenwicht in de vijver ten goede komt en wat meer voeren toestaat.

rini on 26/06/2009 11:05

Marco, wacht maar tot jouw Yamatoya kohaku uit de mudpond komt.

rini on 26/06/2009 15:29