Het zal je maar gebeuren.

Het zal je maar gebeuren.Met groot ongeduld werd er uitgekeken naar de komst van "Mutske", een kohaku uit de 7 serie van Yamamatsu.

Vermoedelijk is het verhaal bekend, en weet iedereen wie de 7 van Yamamatsu zijn. Iedereen heeft de verhalen gevolgd, en ik denk dat iedereen het erover eens is, dat het plezierige vissen zijn. (ik durf het woord 'geweldig' niet meer gebruiken.)

In ieder geval zijn het nu yonsai, niet overdreven gegroeid, maar wel goed ontwikkeld. De meesten zijn verkocht, en 2 komen er nog over. Bij het leegmaken van de mudpond kreeg ik te horen dat er één koi vermist was. Ze konden haar niet terugvinden en verklaarden deze koi als dood.Wat is nu de clou van het verhaal ? Juist, de eigenaars van Dutske waren Frans en Ans.

Voor Frans en Ans was dit een regelrechte klap in het gezicht, want zij waren echt verliefd op deze koi. Bijna 3 jaar hadden ze gewacht, en bovendien zouden ze deze graag op 70 cm thuis gehad hebben. Het was bijna zover en dan dit bericht....Het zijn droevige mededelingen dat je moet doen, en ik wist hoezeer zij gehecht waren aan deze kohaku.

Toshiaki zou een vergoeding voor deze koi geven, maar je kent het verhaal, voor een yonsai krijg je een tosai terug. Niemand is hier gelukkig mee, maar het is een begrijpbare vergoeding.

Om het verlies van Mutske te compenseren, vroeg Frans, 1 week voor vertrek, om mee te gaan naar Japan, om zelf ter plaatse een koi ter compensatie te selecteren. Ik heb toen s'zaterdags nog onmiddellijk naar het reisbureau gebeld en er was gelukkig nog plaats op het vliegtuig.

Jullie hebben ondertussen het verhaal van Frans op kunnen volgen op de site, want het werd niet zijn beste reis, want hij werd getroffen door een hartaanval, waardoor de reis danig door elkaar werd geschud. Tenslotte is alles nog goed afgelopen en is iedereen goed en wel terug thuis gekomen, totdat....
Ik zojuist dit bericht binnenkrijg vanuit Japan:0

I have some good news regarding that customers koi at Matsunosuke.
The farm just called, and that have found the koi belonging to Frans is in another mudpond!!! It seems it has been put into the wrong pond, which is why when it didn't come from the pond they thought it was in, they said it was dead. Olav is in Niigata now, and he will make photos of the koi today, and videos!!! You should have them sometime today! Good news...


Je zult het allemaal maar meemaken. Nu nog het verwerken van het hele verhaal. Eerst en vooral gaat Frans speciaal mee naar Japan om het verlies van Mutske te compenseren, dan de hartaanval, en dan de heropstanding van Mutske...

Wat is nu de moraal van het verhaal...ik weet het gewoon niet. Misschien is het wel goed dat hij meegeweest is, want de hartaanval had er toch gekomen, maar misschien op een heel ander ogenblik en in heel andere omstandigheden...Laat ons dat maar aannemen.

Zo valt alles uiteindelijk nog in de plooi, maar ondertussen zijn er weer andere problemen op te lossen. Vermits Frans een fraaie nisai Sanke van Sakai SFFvan boven de 60 cm heeft aangekocht als vergoeding van Dutske, dient hier weer een oplossing voor gezocht te worden etc...

Hier worden de problemen van de Azukari vissen nogmaals open en bloot voorgelegd, en hoe plezierig het ook is, om een koi in Japan te laten, bedenk welke moeilijkheden er zich kunnen voordoen. Mijn ervaring zegt me nogmaals dat 70-80% goed afloopt, maar het is het overige dat veel leed en lijden teweegbrengt.

Er is me vandaag nog beloofd dat ik foto's en filmpjes ontvang van "Mutske" alsook van de sanke van Patrick. Zo gauw ik deze ontvangen heb, zal ik ze even online zetten. Hier nog een filmpje van de schijnbaar overleden kohaku "Dutske". Dit was oktober 2010, en als ik me niet vergis was ze toen rond de 65 cm.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Eind goed al goed!
Welkom thuis Ben en Frans!
Gelukkig dat deze 'geweldige' kohaku boven water is gekomen!

Ton on 14/11/2011 08:26

Inderdaad alles lijkt toch goed te komen, echter nu heeft Frans een luxe-probleem. Met de yamamatsu kohaku is niks mis, al lijkt ze in 1e instantie wel een Yamatoya gezien het typische mooie neusje. De Sanke van SFF is nu als nisai al boven de 60 cm en al een echte beer. Het is zeer waarschijnlijk dat deze SFF sanke als yonsai eenm flink stuk groter zal zijn als de kohaku (geschatte lengte van de 70). Ik zou zeker de sanke houden, moet je die eens zien over 2 jaar.

succes

kees on 14/11/2011 10:22

"Nog een geluk bij een ongeluk" zei mijn moeder zaliger altijd.
Ik ben heel blij voor Frans en Ans dat het uiteindelijk toch nog allemaal goed komt, zowel met de gezondheid van Frans als met de verloren dochter Mutske ons Dutske.
Frans en Ans, geniet van deze onverhoopt mooie momenten, ze zijn jullie meer dan gegund.

Martin on 14/11/2011 18:54

Jongens,je kan er zo lekker bezig mee blijven.......
Ach,er zijn hier altijd zoveel SFF aanbidders.Als het echt moet zijn er zeker kopers voor die mooie Sanke,toch ????

Gr.Jack.

jack on 14/11/2011 19:29