Het zal je shiro maar zijn.

Het zal je shiro maar zijn.Ik koop zelden shiro's. Vraag me niet waarom, maar vermoedelijk omdat ze moeilijker te verkopen zijn.

Toch heb ik me de laatste japanreis laten verleiden om 2 shiro's aan te schaffen, en normaal is het dan omdat ik er zelf toekomst in zie. Wat blijkt nu, er is weinig of geen interesesse in de shiro, en dat vind ik raar. Ik had helaas niet de goede instellingen op mijn camera ingesteld, waardoor de kleur wat geliger overkomt dan normaal, dus dat zul je voor lief moeten nemen.

Deze shiro beantwoord in mijn ogen nu toch aan de meest elementaire en noodzakelijke shiro eigenschappen. Met haar 60 cm is ze dan ook nog eens indrukwekkend, en toekomstgericht zitten hier toch nog veel mogelijkheden in zou ik zeggen.

De tweede shiro mag dan al iets minder in de markt liggen, maar als het aan Rini ligt, zit hier nog meer toekomst in dan in de eerste, vooral omdat de body hem meer bevalt, en omdat het sumi op plaatsen zit dat nog veel mogelijkheden biedt.

Nu we toch aan het bowlen en controleren zijn, laat ik hier nog een fantastisch interessante sanke van de veiling zien. Samen met de tancho showa, 2 plaatjes van koi.

De kohaku van Taniguchi en de sanke die uiteindelijk een koromo bleek te zijn, blijven in mijn ogen koi van een zeer goede kwaliteit. Deze 3 exemplaren werden gekocht toen ze 18-20 cm waren, en hebben een jaar mudpond achter de rug. Of de grootte nu doorslaggevend is of niet, maar je ziet toch een degelijk verschil in groei.

Tenslotte hebben we onder de paraplu, in de regen en het miezerige weer, toch de tijd genomen om de kleintjes in te delen in de verkochte, en de niet verkochte tosai. Beide opvangbakken zijn nu gereed, en beschikken nu over hun eigen verblijfplaats. Eerst uitzoeken welke de verkochte, en welke de niet verkochte koi zijn, en dan even per 5 stuks filmpjes maken.

Eén ding kan met 100% zekerheid gezegd worden: de groei is wel degelijk ingezet. Het voederschema werpt zijn vruchten af. Je ziet op één week tijd duidelijk een verschil, vooral in de bouw van de tosai. Ze zijn sterker, steviger en duidelijk volumineuzer geworden. Ik heb de filmpjes aan elkaar geregen, van de verkochte, waar ik dan de nummertjes bij heb gezet, en de niet verkochte. Geniet ervan...

De verkochte tosai
De niet verkochte tosai

Reacties

4 reacties tot nog toe

Een mooie shiro is een aanwinst voor je vijver, maar je moet er inderdaad voor zijn. Vele zullen beginnen met een mengelmoes van Koi , we raarste eerst. Maar zullen dan eindigen bij de gosanke , met daar dan nog een of meerdere chagoi , kigoi of andere vreetzakken erbij.
Wat er met die kleintjes aan de hand is weet ik niet maar ze zijn volgens mij verdubbeld in boddy .ben benieuwd naar april .

Johan on 23/12/2012 09:01

Jammer dat er weinig interesse is voor de shiro's, het zijn en blijven mooie vissen die toch een hele mooie afwisseling geven in een vijver met veel rood en wit. Ik zal eens een update geven in het voorjaar van mijn shiro die ik in het najaar bij Luc heb gekocht.

Arjan on 23/12/2012 09:17

heb gisteren ook nog eens gaan kijken naar de tosai's en moet zeggen ze zagen er zeer goed en waren al gegroeit en de body's waren ook zeer goed ,ben ook benieuwd als ze zo verder groeien denk ik toch dat ze in april tussen de 25cm-30 cm zullen zitten.

rudy on 23/12/2012 17:15

het zijn kwaliteits koi , huid, body, geslacht en kweeker.. maar je moet van het patroon houden.. ik ben overtuigd als er andere patronen op zitten dat er dan wel meer belangstelling voor komt..

dennis on 25/12/2012 12:17