Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Het zijn de kleine dingen die het hem doen.Al enkele jaren was ik erover na aan het denken hoe ik mijn filterbakken dicht kon maken.

Daar waren natuurlijk verschillende mogelijkheden voor, maar geen enkele beviel me. Ik laat dit dan gewoon rusten tot er op een bepaald ogenblik een plan rijpt. Als het plan gerijpt is, moet het ook nog uitgevoerd worden. Je kan het gewoon met bankirai dichtmaken, of er zijn meerdere alternatieven aanwezig, maar dat was niet origineel genoeg.

Na 2 jaar kreeg het plan een vaste vorm en zou ik een soort waterval onder de bakki shower maken. Op die manier zou ik meerdere goede eigenschappen in één klap kunnen opvangen. Nu heb ik het geluk dat mijn zonen voor hun hobby graag hun meubels zelf maken. Zij hebben er ook de nodige toestellen voor staan, en zij waren onmiddellijk bereid om de watervallekes te produceren. Ik had vroeger ook wel eens het systeem in Danny's koicafé gezien, waar het water gesplitst wordt door middel van driehoekjes die op de waterval zijn aangebracht, en dat vond ik gewoon een goed idee, waarom het dan ook niet toepassen...

Mijn zonen hadden het in een wip en een zucht klaar, nu nog iemand vinden om het te polyesteren. Dat was eigenlijk ook vlug gevonden , want we laten de laatste tijd alles door Mark van de firma Topi uitvoeren. Vlug, goed gedaan, en altijd zoals het hoort.

Het resultaat kan je zien op de foto's en op het filmpje. Nu zijn mijn filters ondergestopt, het water heeft een lange periode om in aanraking te komen met de lucht, de driekhoekjes woelen het water ook nog eens extra om, en de koi houden er ook nog van. Dat zijn zomaar eventjes 4 vliegen in één klap, wat kan je nog meer verwachten. Ik ben blij dat ik geduldig genoeg geweest ben om het idee te laten rijpen, want het is nog mooi ook nog.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Zeer mooi luc en het is een heel ander zicht ,het is afgewerkter .grtjs

paul on 12/04/2010 08:07

En maar zeggen dat Belgen niet slim zijn !!!!! keurig gemaakt.

willem on 12/04/2010 09:37

Ziet er prachtig uit zo!
Zet me wel aan het denken :-)

Ton on 12/04/2010 11:14

Zie er strak uit, erg mooi en nog functioneel ook

Geerard on 12/04/2010 19:57

Netjes!
Helemaal af.

Gr.Jack

jack on 12/04/2010 20:23

zeer mooie oplossing

gerrit on 13/04/2010 21:33

Erg mooie nette oplossing, met nog een mooi extra stuk contacttijd voor het water met de lucht...

Matthijs on 13/04/2010 21:40