Het zijn geen tosai meer.

Het zijn geen tosai meer.En dit kan je merken aan hun gedrag. Ze zijn rustiger geworden en in plaats van een massa flitsende rood/witte lichaampjes, zie je nu een grote massa kohaku met ertussendoor wat zwart van de showa.

Het is moeilijk te zien op de film, maar er zitten enkele beloftevolle exemplaren tussen. Bekijk hier het filmpje.

Eind volgende week wordt de temperatuur aangepast aan de buitenomgeving met een daling van 1° per dag. Na enkele dagen is de temperatuur dan idem, en mogen ze nog enkele dagen acclimatiseren.

Einde van de maand, zal ik ze op gaan halen. Nu is mijn vraag of er voldoende mensen zijn die interesse hebben om het ophalen van deze koi mee te mogen maken, net zoals vorige keer ?

Indien ja, zal ik er een speciale zaterdag voor vrijmaken, de koi s’morgens op gaan halen en één voor één meten, fotograferen en filmen. De zaterdag die dan in mijn gedachten zit, is 1 oktober. Dus....indien interesse, even mailen, en als er voldoende kandidaten zijn, zal ik het op zaterdag 1 oktober organiseren.

Ook heb ik een verdere selectie van mijn babykoi gemaakt. Ik blijf het een eigenaardige ontwikkeling vinden. Wat mij opvalt zijn de verschillen in grootte, en de kleurschakeringen. Ik heb er eentje gevonden met een sumi plekje, maar dat is dan ook de enige. Bekijk hier het filmpje

Het geel begint langzaam om te slaan naar oranje, en bij sommigen vind je al enkele patroontjes. Opvallend is het groot aantal tancho-achtig uitziende koitjes. Een vierstapper is ook gevonden….

Ik blijf benieuwd….

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Het lijkt me een wel een leuke ervaring om de koi uit de groeivijver mee op te halen.
Ik meld me graag aan.
Is dit ook de dag dat de koi's die verkocht zijn, mee naar huis kunnen.

Michel on 08/09/2011 14:05

Dag Michel. Ze mogen van mij al mee naar huis, want ze zullen al zeker een week aangepast zijn. Je mag ze ook nog enkele weken laten zitten, maar misschien is het beter om je koi ineens mee te nemen. Wij zullen ze sowieso toch controleren, en oktober is de beste tijd om je koi over te zetten...

luc on 08/09/2011 16:09

mooi gezicht dat jonge grut
vind het super om deze omtwikkeling te volgen dus blijf ons op de hoogte houden
en ook is het meer dan ervaring om je eigen koi en alle andere te mogen aanschouwen en te beoordelen
het is gewoon een must
het liefts zou ik ze zelf willen scheppen
dus ik ben ook zekers van de partij (min.2 pers.)

gerrit on 08/09/2011 22:42

Ha ik zou er ook wel eens bij willen zijn dan in arendonk als de vissen een update krijgen .grtjs

paul on 09/09/2011 14:46

Hallo Luc,

Deze ervaring wil ik niet aan mij voorbij laten gaan.
Het lijkt me geweldig om mijn vissen na 5 maanden weer is te zien en dan natuurlijk ook de andere vissen te bewonderen. Dus bij deze Luc kan je mij ook noteren voor 1 oktober.

Groeten Jent

Jent on 09/09/2011 21:03