Hulde aan Takigawa.

Hulde aan Takigawa.Ik heb bewust vandaag een aantal koi van Takigawa gebowld om te laten zien aan één van mijn dierbare klanten.

Niet dat hij dierbaarder is dan iemand anders, want ik probeer iedereen hetzelfde te behandelen, maar omdat hij verstand heeft van koi, en één van de weinigen is die kwaliteit ziet en naar waarde kan schatten. Het is iets dat je moet gegeven zijn.

Hij laat zich niet verleiden door het showbiz element en beoordeelt een koi zoals ik het ook graag doe, namelijk zoals hij is, met al zijn fouten en gebreken, maar vooral door zijn positieve punten. Hij komt dan ook speciaal heel vroeg, zodat we samen kunnen genieten van dat wat ons zoveel vreugde brengt, namelijk de schoonheid van koi.

Ik was al wel langer van plan om de Takigawa nog eens extra te bowlen, en dit was de perfecte gelegenheid. Degene die je in deze bowl ziet, zijn beide prachtexemplaren van Takigawa San. Toppers zoals je maar weinig tegenkomt, en dat durf ik met volle overtuiging beweren. Soms wordt ik zelfs boos als ik eraan denk dat nog niemand hiernaar heeft gevraagd.

Ik zie hier 2 sansai van respectievelijk 61 en 67 cm. Het zouden beiden vrouwelijke koi moeten zijn, maar we kregen een discussie over de kleinste van de 2, dat de uitstraling van deze koi, met name de bouw, de vinnen en de kleur van het hi een mannelijke uitstraling hadden. Takigawa twijfelde, wij twijfelden, en vandaag bij nader bekijken, twijfelen wij nog steeds. Ik heb hem als man geboekt in de database, maar het kan ook een koi zijn die nog niet beslist heeft of het een man of vrouw is...

De grootste van de twee was 61 cm bij aankoop, en heeft ondertussen een sterke weg afgelegd. Dit wordt een monster van jewelste, dat kan niet anders. Bekijk de kwaliteit van het hi, de body en de uitstraling. Het is zoals Kurt zegt in het filmpje. Als het hi van de koi tot aan de ogen had doorgelopen, dan had ik deze NOOIT op de kop kunnen tikken.

Dit exemplaar van Takigawa heeft wel een eigenaar gevonden. Ze zwemt nog hier, maar dat zal binnenkort veranderen. Johan is verliefd en zal zeker en vast verliefd blijven eens ze in zijn vijver zwemt. En laat het dan nog niet hebben over de Senior Tategoi, die ik nu niet gebowld heb, en waar ik geen prijskaartje meer op hang. Ik hoor wel wat ze ervoor willen geven.

Tenslotte hebben we de koi gebowld die richting Duitsland vertrokken. Een sanke 1304024 die ik als tosai had aangekocht, een jaar in de mudpond had gelaten, en die eind vorig jaar naar Arendonk kwam. Niemand, maar dan ook niemand heeft ook maar één keer achter deze sanke gevraagd, die je hier nog kan zie bij aankoop in april vorig jaar. Het was een tategoi van Taniguchi San, maar blijkbaar was het alleen in zijn ogen een tategoi. Ik kocht haar aan op 35 cm, eind vorig jaar (21 november) was ze 53 cm, en gisteren heb ik ze 59/60 cm gemeten.

Een experimentje kan je deze showa 1310019 noemen. Kurt koopt experimentjes, en niet alleen bij mij, maar ook bij andere dealers, en probeert hiervan te leren. Hij is nu eenmaal een favoriet van Taniguchi en dat kan je merken. Dit showaatje dat ik vorig jaar gekocht heb, is al door 100den handen gegaan, maar nooit uitverkoren. Nu heeft ie eindelijk zijn plaats gevonden. Ik ben benieuwd of ik er nog ooit van zal horen, ik hoop het wel.

Ik ga nu nog 2 sanke van Sakai FF laten zien. Eentje waarvan je met moeite een toekomst kan voorspellen, namelijk deze sanke 1310043, waarvan ik zelf niet weet hoe de ontwikkeling van het sumi zal worden, en dan deze kleinere uitgave, sanke 1310044. Een onvoorstelbare evolutie, waarvan ik graag het filmpje bij aankoop laat zien. Is dit evolutie of niet ?

Ik dacht dat er niet zoveel volk zou komen, maar ik had toch goed mijn handen vol. Tussendoor eventjes de isa showa van Stefan gebowld, dat zal hij misschien wel eens graag hebben, een ginrin showa van Maruhiro, ondertussen 71 cm, een sanke van Taniguchi, waar ik op verzoek nog eens de de kohaku van Takigawa heb bijgezet.

Een bowl go sanke met een showa van Momotaro, een sanke van Momotaro en een kohaku van Sakai FF (M-Legend), die beter ontwikkelde dan ik verwachtte. Jack bezit de zuster ervan, maar daar heb ik ondertussen niets meer van gezien. Ik hoor wel dat het bijzonder positief is, maar ik heb er nog geen film van gezien. Nu kan je vergelijken Jack. Deze M-Legend was 61 cm ondertussen, het hi is veel zachter geworden, wat in mijn ogen veel beter is.

Een showa van Sekiguchi die na een tijd afwezig te zijn, zijn weg terug naar Arendonk heeft gevonden, en bloedmooi blijft, snoeft graag met zijn geweldige sumi, en last but not least, 2 filmpjes van de Sekiguchi showa, respectievelijk 26 en 30 cm.

Sekiguchi 01
Sekiguchi 02

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben tussen 10.00 en 12.00 uur, en dat er nog 6 plaatsen ter beschikking zijn voor de vijvertoer.Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

De ontwikkeling van de M-legend is aardig identiek aan de zus hier Luc.
Goed om te zien dat de kwaliteit er werkelijk in zit !
Filmpje komt als ik de dame heb kunnen vinden tussen de algen !!

jack on 27/07/2014 08:57

Ik heb jou filmpje ondertussen van de Seki ook ontvangen. Ziet er geweldig uit, en staat in de wachtrij....

interkoi on 27/07/2014 09:06

Inderdaad Luc... En hoezo Sekiguchi groeien niet!

Matthijs on 27/07/2014 09:22

Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar voor de vijvertoer. De stand is BE - NL 14-17

luc on 27/07/2014 12:49

Nederland is aan het winnen :) :) met de stand 14-17 moet zeggen dat ik echt zin heb in deze vijvertour en de ontmoetingen.

Ben benieuwd naar de mening van "één van mijn dierbare klanten"
Ik weet het wel wat betreft Takigawa en de Sanke van SFF is wat moeilijker al hoewel de kleinere langzaam een zekerheid begint te worden als je ziet hoe het sumi ontwikkeld.

Johan van R on 27/07/2014 13:28

Hij vertelt in zijn film duidelijk zijn mening Johan...alles nog eens goed beluisteren.

interkoi on 27/07/2014 13:48

Had het filmpje zonder geluid bekeken en heb deze nogmaals bekeken met het geluid aan. Zijn gewoon waanzinnig mooie Kohaku, patroon is smaak gebonden maar kwaliteit is er zeker aanwezig. Mijn smaak weet je

Johan van R on 27/07/2014 21:27