Ik ben er klaar voor.

Ik ben er klaar voor.Gisteren heb ik de ganse dag gepoetst, om iedereen op een zo gezellig mogelijke manier te kunnen ontvangen.

Het wordt hier vandaag 21°, en dat laat zich voelen in het onze gedachtenwereld. Alles is weer mogelijk, de crisis wordt naar achter geschoven, onze zorgen worden wat kleiner, de wereld lacht ons weer toe.

De vissen zijn er bijna klaar voor. De koi die uit hun winterslaap zijn ontwaakt, waren gisteren extra actief. De schade is miniem dit jaar. Weinig beschadigingen buiten de kleine akkefietjes die zich altijd voordoen. Sommigen die wat karperpokjes hebben, anderen die een licht ingescheurd vinnetje hebben, doorligprobleempjes die snel opgelost zullen zijn, geen grote problemen en dat is aangenaam om te zien.

De koi die op een constante temperatuur gezeten hebben zal het worst wezen, want die zwemmen zich de pleuris. Wat zou het mooi zijn, een watertemperatuur van 16° het hele jaar rond...

Gisteren nog snel wat borduur geplaatst om het vrije gedeelte een "proper" uitzicht te geven. ( Voor NL: proper = zuiver of netjes). Het zijn zo de kleine dingen die het hem doen.

De koi die binnen zitten snakken ernaar om naar buiten te gaan, want ze hebben zonlicht nodig. De kleuren worden wat flepser, en daar heb ik een hekel aan. Ze snakken naar de zon, en naar hun 'thuis'

Voor de filmliefhebbers heb ik even de voederperiode van de vissen (5.10 min) in beeld gebracht. Het blijft fascinerend om naar te kijken en is een graadmeter voor hun gezondheid. Ik maak me altijd zorgen als ze niet hongerig zijn.

De nieuw aangekomenen doen het goed en zwemmen rustig rond. Ze zijn niet zo schrokkerig want ze zitten slechts met 4 in een vijver van 40 kuub, en dan is de strijd voor het eten niet zo intens. Het zal Keiko een worst wezen zal ze denken, want ze zwemt rustig haar baantjes. Maarten heeft me gebeld en gezegd dat de vissen die uit het winterverblijf kwamen, volledig in orde zijn, want ik had een swab laten maken van de vissen. Ik zou er nu andere koi kunnen bijzetten, en misschien is het vandaag wel het juiste moment om dit te doen.

Het terrasje staat klaar, de koffie pruttelt...wij zijn er klaar voor...let the battle begin...

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

mooie ambiance zo Luc. Strakjes lekker in het zonnetje zitten, en genieten van de mooie vissen in de vijver. Jammer dat ik er niet bij kan zijn vandaag.

Arjan on 24/03/2012 08:02

Lekker bezig Luc !
Wat borduur geplaatst......? Proper snap ik dan weer wel !
Hollanders...zo jammer. ;-)

Gr.Jack.

jack on 24/03/2012 08:12

Borduur = boorden voor gras of iets anders af te boorden...

luc on 24/03/2012 08:13

Luc, ziet er allemaal weer tip top uit. geniet van de mooie dag en hoop voor je dat het een gezellige dag wordt met natuurlijk ook wat kopend publiek want de schoorsteen van Interkoi moet ook blijven branden.

wij zijn momenteel bezig met de voorbereidingen voor de eerste verjaardag van Lian morgen 25 maart is het zover. fijne dag allemaal gewenst

stephan on 24/03/2012 08:40

We zijn buren en toch spreken we soms een vreemde taal :) .Het ziet er allemaal weer netjes uit .

johan on 26/03/2012 08:07