Ik ben geen goede dealer.

Ik ben geen goede dealer.Het zal wel aan mij liggen....ik kan er niets aan doen, maar ik zal nooit veranderen.

Ik zal het nooit leren, en ik heb er een bloedhekel aan om veel koi op een kleine plaats samen te zetten, zo ook nu weer heb ik geprobeerd om de kleine koi samen in een miniruimte op te laten groeien, sorry...ik voel me er niet goed bij.

Gisteren werd het me te veel, en heb ik de tosai van de 3 kuubs bak overgezet naar de 15 kuubs bak, en heb deze naar 22° gebracht. Het deed me goed om ze de ruimte te geven en ze rond te zien zwemmen in alle vrijheid en met uitzwemmogelijkheden, zoals je kan zien in dit filmpje van gisteren.

Ik zal het dus gewoon nooit leren om veel koi op een kleine plaats onder te brengen. Bovendien wil ik het ook gewoon niet. Ik ben nu éénmaal wie ik ben, en je zal me moeilijk kunnen veranderen, maar als er weinig plaats is voor de koi, voel ik me de ganse tijd ongemakkelijk.

Ik heb gewoon niet het "fingerspritzengefühl" om veel koi op een kleine plaats te houden, het maakt me onzeker, ongemakkelijk en stoot me tegen de borst. De reden is vermoedelijk ook dat ik gewoon niet de goede instelling heb om kleine bakken met veel koi te kunnen onderhouden. Het is misschien een kunst, maar die kunst wil ik niet meester zijn.

Het eerste werk wat ik dus met 2de kerstdag heb gedaan is een kleine verhuis van enkele koi en de kleintjes de ruimte gegeven om op te groeien....en ik was weer tevreden.

Ik denk trouwens dat de mensen die een showa uit deze serie hebben gekozen, een goede deal hebben gedaan. De gedaanteverwisseling is bijzonder intens, en ze groeien als kolen. Ze staan nu op een speciaal voederprogramma, waarbij speciaal kleurvoer is gemaakt dat recht uit de diepvries, dus vers, wordt geserveerd.

Mike beweert dat het ten volle kan benut worden en dat het shiroji zeker niet zal vergelen. Tevens zal de kleur de groei kunnen volgen, en ik moet zeggen dat het er tot hiertoe goed uitziet. Ze geven me een goed gevoel, en nu hebben ze alle ruimte om hun gang te gaan. Het voederregime is hoog, en dat is er aan te zien. Ik hoop op 25 cm tegen einde maart, maar sluit 30-35 cm niet uit.

Een klein filmpje in het donker van de grote vijver mag gewoon niet ontbreken. Je ziet zelfs dat ze oplichten in het donker, zo stralend komen ze voor de dag. Op dit ogenblik wordt de temperatuur langzaam naar beneden gebracht, en ze zitten nu op 14°, een temperatuur waar ze helemaal geen moeite mee hebben.

Reacties

8 reacties tot nog toe

Ik vindt jou een super dealer,wie doet zoiets kleine tosai's zoveel plaats geven en alles er bij:verwarming ,voeding,vers water,enz.....
Dat zijn mensen echte het beste willen geven voor hun koi's ze zullen nu nogal groeien

rudy on 27/12/2012 12:31

Maar luc, nu heb je zoveel werk in die kleine bakken gestoken en dan zet je ze er niet in :)

Johan on 27/12/2012 12:55

Straalt in ieder geval meer kwaliteit uit Luc!

grtz,

LucDD on 27/12/2012 13:52

Door die kleintjes in een grotere vijver te zetten, laat je juist zien dat je wel een goede dealer ben en jezelf onderscheid van vele andere dealers.
Maar ook als je dat niet zou hebben gedaan vind ik je nog een hele goede dealer, maar dat wist je denk ik al.

Gerry on 27/12/2012 15:00

Hay en waar zijn de koi naartoe die in deze bak zaten ?grtjs

paul on 27/12/2012 18:39

Goed bezig Luc!!!

Arjan on 27/12/2012 19:32

Goede zet Luc!

Veel water, goed voer, lekker warm en groeien maar.
Grappig om te zien dat ze net in een veel grotere vijver zijn uitgezet. Ze klitten nog allemaal bij elkaar. Na een paar uurtjes zie je dat ze uiteindelijk de nieuwe omgeving en ruimte in zich opnemen en ten volle gaan benutten.
Slim ook om een afgezaagd schepnet over de bodemdrain te plaatsen. Kost je een steel, maar houdt je koi wel heel :-)

Ik blijf hun ontwikkeling zeker volgen.

Groet,

Mike
P.S. had je mijn mail nog ontvangen, want momenteel heb ik problemen met mijn mail-verkeer?

Mike on 27/12/2012 21:03

Hoi Paul, er is 5 kg koi uit deze vijver naar een andere vijver gegaan, en de kleintjes wegen samen zo een 2,5 tot 3 kg die erbij komt. Tegen dat ze 25-30 cm zijn heeft de filter voldoende tijd om zich aan te passen, want ze zullen dan een gewicht van 18-19 kg vertegenwoordigen. Ik hoop wel dat het daartegen al 15° is buiten, zodat ik mijn 2 vijvers die nu stil liggen kan opstarten...

@Mike: voor zover ik weet heb ik geen mail van je ontvangen...

luc on 28/12/2012 07:57