Ik durf het bijna niet te zeggen.

Ik durf het bijna niet te zeggen.Verweet ik mezelf nog dat ik 2 dagen geleden een onnozelaar was, vandaag ben ik een driedubbele onnozelaar, en wel om de volgende reden.

Ik heb dus altijd reserve kaartjes en batterijen bij me, omdat het wel eens meer gebeurd dat ik ofwel de kaart vergeet, ofwel de batterij leeg is. Om de één of andere reden moet ik het kaartje even opzij gelegd hebben waar ik al de filmpjes op had gezet, en blijkbaar werd ik toen gebeld of gestoord.

Toen ik verder wilde werken, zal ik blijkbaar niet meer geweten hebben dat ik het kaartje reeds uit de camera had genomen en deze op mijn bureau had gelegd. Het alzheimer virus zal toen al toegeslagen zijn, en ik was er vast van overtuigd dat er geen kaartje meer in de camera zat. Toen ik verder wilde gaan met het verwerken van de films, was ik dan ook in de overtuiging dat er geen kaartje meer in de camera zat, en kon de vloekpartij beginnen.

Ik heb zelfs niet verder nagedacht, en was er vast van overtuigd dat ik alle werk voor niets had gedaan. Ik heb me zelfs voorgenomen om in het vervolg beter op te letten, en dat meneer alzheimer me zo niet meer te pakken mocht hebben, en dat ik geconcentreerder zal zijn, bij alles wat ik doe of ga doen. Ik moet toegeven dat het geen alleenstaand geval is. Als ik dus binnen een paar jaar begin te vergeten wat ik in de vorige zin gezegd heb, dan zijn jullie getuige van mijn teloorgang....

Kom ik gisteren opnieuw thuis, nadat ik een kaartje in de camera had gestoken, en wil ik de foto's en het filmpje op mijn computer zetten, wordt ik plotseling geconfronteerd met het feit dat hier wel alle foto's en filmpjes op staan. In eerste instantie was ik reuzeblij, maar wel met de nodige vraagtekens.

Het voordeel is dat ik nu een filmpje gemaakt heb van 22,5 minuut over alle koi die ik dus gebowld heb. Daarnaast heb ik ook een filmpje gemaakt van de koi die ik ga meenemen naar de Shinkokai show. Ik heb er een paar onverwachte koi tussengezet, gewoon omdat er mensen zijn, die denken dat deze koi geen kans maken. Of het zo is of niet weet ik niet, maar dat het onvoorspelbaar is, dat is een zekerheid.

Filmpje van alle gecontroleerde koi - 22,5 min.
Mijn selectie voor de show - 9,5 min.

Geen GC, maar toch degelijke koi, en ik geloof wel dat ze hier en daar een prijsje zullen scoren. Wat me zelf opviel was het feit dat ik dit jaar eens met weinig Momotaro vissen op de proppen kom. In totaal zijn er slechts 2 Momo's te bespeuren, en dat is wel heel uitzonderlijk. Het is dit jaar Taniguchi die de kroon spant, raar maar waar...

Welke me zeer veel voldoening gaf, was de op de foto getoonde kohaku van Taniguchi. Ik heb ze Martina genoemd, een toepasselijke en mooie naam, verwijzende naar de tenniskampioene Martina Navratilova. Deze werd indertijd aangekocht als de kashira van een bepaalde selectie, hier getoond bij aankoop, en hier zoals ze nu is.. Persoonlijk vind ik het altijd mooi om te zien hoe koi aangekocht worden, en dat je de ontwikkeling kan zien. Ik heb ondertussen 6000 filmpjes op youtube staan, en door mijn ingenieus systeem kan ik bijna ieder filmpje probleemloos vinden.

Ze moet nog 3 jaar worden en is nu 60 cm. De kritikasters hoor ik dan zeggen dat ze niet zo groot is, en gelijk hebben ze. Als je de maatstaven van nu bekijkt, en een sansai naar grootte beoordeeld, komt deze te kort, want een sansai tegenwoordig zie ze graag op 68 - 72 cm.

We praten hier nog over een koi in volle ontwikkeling, het is als het ware nog een baby, of een tiener. Zal ze boven de 80 cm komen ? Vermoedelijk niet, maar een gezegende 75 cm zal ze volgens mij toch moeten kunnen halen. En wat dan nog. Wie heeft er koi in zijn vijver van 80+ van deze kwaliteit. Als je de maatvoering van sommigen in acht neemt zwemmen er overal koi van 90 cm en meer...

Ik zal het zo zeggen. Er zijn weinig mensen die koi van 80 cm hebben, geloof me maar. Het blijft nog altijd een indrukwekkende maat 80 cm, om nog maar niet te spreken over 90 cm en meer. Met hun mond en handen is 90 cm niets, maar koi in die lengte komen niet zo veel voor. Als deze kohaku 75 cm zou worden, was ik al heel blij.

Ik heb slechts 1 koi die boven de 90 cm kan worden, en zou moeten worden, en dat is Virgin. en die komt einde van dit jaar hopelijk naar huis.

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Positieve ontwikkeling van de 1171,word een mooie Showa.
Had een beetje twijfels maar het laatste filmpje neemt ze weg.
Komt ook mooi in balans qua sumi als dit door zet.Goede Koi!

De Kashira verloochent de SFF genen niet ,bouw is precies wat men graag ziet toch ?

Gr.Jack.

jack on 04/05/2013 08:25

Gelukkig heb je het kaartje terug gevonden Luc. Alzheimer... soms denk ik er ook last van te hebben...

Arjan on 04/05/2013 08:31

Je moet wel zeggen welke de 1171 is Jack, want niet iedereen volgt de site zo intens als jij :)

Dit is de 1171. Ze is als stinkende kaas...ze wordt iedere dag beter en beter.

luc on 04/05/2013 08:37

Hoi Luc.

Mijns inziens heeft u een hele nette selectie gemaakt om interkoi te vertegenwoordigen op de show.
Succes !

Gr.Gerry

Gerry on 04/05/2013 08:52

mooie selectie koi Luc, stuk voor stuk! er zitten een aantal koi tussen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar dit is je inmiddels wel bekend. heb straks alle tijd om de hele zaterdag boven de vat te hangen. ik zal er zijn om je een handje te helpen komende donderdag. stuur je nog wel een mail.

stephan on 04/05/2013 09:03

Mooie selectie Luc, en wat je zegt over 80+ vissen is helemaal waar. Het is zeker niet evident om ze daar te krijgen, ik heb nu 3 80-ers gosanke in de vijver en deze zijn alle drie Sakai vissen met goede bloedlijnen. Daar begint het trouwens mee, het kennen van de ouderdieren en dat weet je of er potentie is tot 80+. Voorwaar niet simpel...

Peter on 04/05/2013 09:29

Wat een koi Luc! Kohaku 1111008 vindt ik subliem... alsook showa 1171 top! Taniguchi ? Helemaal mijn ding!

Nu iets anders : Vandaag is het voor mij de grote dag, Het Belgische kampioenschap voor mijn Hampshire down schapen. Ze zijn netjes gewassen en getrimd. Luc zal wel weten hoeveel werk en tijd er moet ingepompt worden om de beestjes presentabel te krijgen... Startschot wordt gegeven om 14.00 te Nazareth( Belgie). Ik zou zeggen koivrienden: allen welkom!!!

kurt on 04/05/2013 10:20

Kurt, hopelijk heb je een GC onder de Hampshire down schapen.

Arjan on 04/05/2013 15:37

Veel succes Kurt, maar ik kan er helaas niet bijzijn. Hou ons op de hoogte in ieder geval...

luc on 04/05/2013 17:56

Luc

Wat je overkomen is met je geheugen cards, heet gelukkig gewoon ouderdom, heeft niks te maken met alzheimer of geriaters of wat dan ook.

Paul on 04/05/2013 18:11

Wat ben ik blij dat de kohaku MARTINA (what's in a name?) de strenge selectie voor Rijswijk met succes doorstaan heeft. Je weet wel waarom, hé Luc. Achteraf misschien meer hierover.

@ Jack, in dit verband: jij plaagt mensen toch graag, nietwaar?

Martin on 05/05/2013 13:15

Martin,waar komt dit nu weer vandaan....?
Die naam is toch fantastisch gevonden...?!
Nog steeds pijn in mijn bek van het lachen!

En de Kohaku,dat word een topper. Projecteer haar maar op 80 cm...
Ik wou dat ze hier zwom !

Gr.Jack.

jack on 06/05/2013 21:59

Kopen dan maar die Martina, hé Jack, voor zo'n prijsje!
Tenminste als je er toch zo in gelooft. De pijn in uw bek van het lachen zal snel verdwijnen, geloof mij.
Nieuwe afspraak ter zake na de show in Rijswijk?

Martin on 10/05/2013 00:26