Ik kom vissen te kort.

Ik kom vissen te kort.Ik zie de koi als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ik had me voorgenomen om niet te veel aan te kopen dit jaar, rekening houdende met de economische omstandigheden. Heb ik me dan toch vergist ?

Ik zie dat het momenteel snel vooruit gaat. De vijvers zijn welisweer gevuld met prachtige exemplaren, hetgeen ik altijd heb gewild, maar ik moet toch zien dat ik voldoende koi heb. Het is nu een plezier om rond te snuffelen in de vijvers. De vissen zwemmen relaxed en gezond rond, en het geeft een goed gevoel. Zaterdag zal ik een speciale dag houden, maar daarover zal ik morgen wat meer vertellen. De vissen van binnen moeten in ieder geval naar buiten, en hier zal ik een speciale actie aan koppelen.

De nieuwe vissen zullen vermoedelijk medio mei binnenkomen, zodat er weer nieuw leven in de brouwerij komt. Misschien dat ik in mei nog eens naar Japan ga, maar dan om een andere veiling dan van Momotaro bij te wonen, vermoedelijk de Narita auction, we zullen zien.

Ik heb gisteren de deuren ook opengehouden, zodat de mensen die nog koi moesten komen ophalen, hier de mogelijkheid voor hadden. De eerste 2 gingen naar Marc, die samen met een opensales koi, ook de speciale sanke aankocht.. Marc noemt het "spielerei", en dat is het natuurlijk ook. Toch benieuwd naar die maruten sanke. Ik heb er zelfs een tweede filmpje van gemaakt.

Kris kwam met zijn vader om 2 geweldige koi op te komen halen. Het is altijd indrukwekkend om deze 62 cm grote nisai in de bowl te zien. Zet je ze dan samen in de superbowl, dan is het een schouwspel waar iedereen van geniet.

René kwam met vrouw en kinderen zijn 2 opensales koi ophalen. Stippie en lapje zijn het geworden, en zoek zelf maar uit wie Stippie of lapje zijn.

Ondertussen werd er gezwind in de bak met ginrin showa gekeken. Waren ze op zaterdag niet zo succesvol, gisteren hadden ze wel degelijk succes en gingen er in totaal 9 over de toonbank.

Dan gaan we nog even stilstaan bij de grote kanonnen. Met grote kanonnenn bedoel ik de koi van 80 cm, of de koi die deze lengte zonder problemen moeten kunnen halen.

Deze matsu kohaku is 80 cm en blijft voor mij een koi met een uitstraling die normaal iedereen zou moeten bekoren. Schoonheidsfoutjes ? Gelukkig wel, anders zat ze niet in Arendonk want dan kon ik ze niet betalen.

Het hoogtepunt lag bij deze sanke, een dijk van een koi. Het plezierige aan dit soort vissen, is de toekomst die je nog moet invullen. Zal ze het verwachtingspatroon invullen ? zal het sumi nog sterk genoeg doorbreken ? Zal ze in onze wateren nog een eindje boven de gewenste 80-85 cm kunnen komen ? nog een laatste filmpje en dan is ze weg. Adieu, vaarwel, auf wiedersehen...
Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Vissen te kort...... moet je als muziek in de oren klinken Luc. Gelukkig komt de nieuwe lading zeer binnenkort binnen.

Arjan on 22/04/2013 18:04

Vissen te kort Luc . . . no problem . . . je mag gerust nog eens bij mijn vijver passeren, dan kan je hier nog enkele kleppers inkopen waarvoor je in Japan ongetwijfeld heel wat meer zou moeten betalen. Maar mij wel een faire prijs bieden hé, net alsof je in Japan op koihunt zou zijn :-).

Wie weet zou dit op enige termijn voor jou zelfs nieuwe verkoopperspectieven bieden . . .

Martin on 22/04/2013 18:34

Deze koi met inruil van je oude koi.... bordje occasion erop... zie het al voor me!

Arjan on 22/04/2013 19:27

haha... Martin, heb ook al eens met deze gedachte gelopen. op een goed moment heeft een vijver zijn max behaald. en met alle goede tips en adviezen van Interkoi uit het verleden over het verzorgen van koi. leven onze koi een lang en gezond leven. indien je suggestie interessant is voor Luc, zou dit denk ik wel in mijn geval op termijn nieuwe verkoopperspectieven bieden.

stephan on 22/04/2013 21:46

Veel verkochte Koi , ik heb het gevoel dat de animo er dit jaar ondanks de lange winter veel beter inzit .Je moet toegeven , er klopte iets niet vorig jaar .

Johan on 22/04/2013 22:02

@ Stephan,

Het was natuurlijk maar bedoeld om te "zwanzen" (te lullen), zoals ze in Antwerpen en ook wij Vlamingen plegen te zeggen. Om begrijpelijke redenen kunnen koidealers geen secundaire (tweedehands of okkazie) markt in koi gaan organiseren, zijn ze principieel en financieel enkel begaan met de primaire afzetmarkt, en voor Interkoi Arendonk is dat niet anders denk ik.

Ergens voel ik wel aan dat er misschien een gat in de (koi)markt is: meer bepaald, optreden als agent om vragers en aanbieders van bestaande koi in onze vijvers hier te lande met elkaar in contact te brengen, en zo proberen om een "tweedehands" markt in koi op de been te brengen, waarom niet. Om diverse redenen, die vooral met wederzijds vertrouwen tussen partijen en met gezondheidsrisico's van de koi te maken hebben, vrees ik echter dat het hier voor immer bij een loutere denkpiste zal blijven.

Martin on 23/04/2013 01:36

Vlamingen is dat met nen hoofdletter Martin??

kurt on 23/04/2013 20:57

Zeker weten Kurt. Uw eigen voornaam trouwens ook . . . wist je dat misschien niet?
En nu niet meer lullen hé!

Martin on 23/04/2013 21:59