Ik vind dat neusje wel leuk.

Ik vind dat neusje wel leuk.Dat was het oordeel van Michael, en zo werd de kohaku van Momotaro zijn eigendom.

Hij, want het is een mannelijke kohaku, heb ik gekocht in April dit jaar op de veiling van Momotaro. Ze is onlangs 41 cm gemeten en zal nog even blijven rondzwemmen in Arendonk tot medio september.

Bekijk hier het filmpje van deze kohaku.

Op de website verhuisd deze kohaku nu naar "koi verkocht" en niet naar het archief. Onder de knop "koi verkocht" staan alle koi die verkocht zijn en nog moeten opgehaald worden. Als ze opgehaald zijn, komen ze onder de knop van "Archief" terecht.

Zoals je kan zien, moeten er nog 20 koi opgehaald worden. Gewoonlijk is dat in de maand september, het zal dus nog een drukke maand worden.

Vandaag ga ik verder met schilderwerken, en ik heb een vijver opnieuw opgestart in de hal. Het is lange tijd rustig geweest in de hal, geen water dat stroomt, geen lawaai....niets....stilte. Het wordt tijd dat er weer wat koi binnenkomen.

Mijn doelstellingen blijven een beetje in dezelfde lijn als verleden jaar. Niet de hele dure koi, maar het ondersegment. Ik zal vermoedelijk nog 2x naar Japan vliegen dit jaar, en ik ga me proberen te orienteren op betaalbare koi, maar uiteraard van een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Vermits het de nisai zullen zijn die aan bod gaan komen in het najaar, zal de hoeveelheid koi beperkt blijven. Ik ga me vooral orienteren op sanke en showa. Deze waren moeilijk aan te kopen dit jaar, tenminste bij de kwekers waar ik gewoonlijk naartoe ga, dus ik hoop dat er een iets beter en gunstiger aanbod is.

Meer afbeeldingen

Reacties