Interessante koi gezien vandaag.

Interessante koi gezien vandaag.Weinig belangstelling voor koi vandaag, maar ja, voor velen is het dan ook het begin van de vakantie.

Niettegenstaande dat, waren er toch wel enkele belangstellenden, en was het de moeite om enkele koi te bowlen en te bekijken. Ik vind het ook belangrijk dat ik zelf af en toe de koi eens in de bowl zie, om te zien of alles in orde is en of de koi eventueel verbeteren, verslechteren.

Ik heb een aantal koi gebowld, en waarom weet ik niet, maar ik ben gewoon vergeten foto’s en filmkes te maken. Spijtig, want het waren best interssante koi om te laten zien. Wel heb ik mijn lievelingsshowa van Dainishi gebowld, en deze ontwikkelde naar verwachting. Ik hoop dat ik deze naar 70-75 cm kan laten doorgroeien, want hier zit veel toekomst in volgens mij. Hier heb ik wel een foto en een filmpje van gemaakt, en dat wil ik je dan ook niet onthouden. Bij de showa van Dainishi zit ook nog een tosai van Momotaro die wel verkocht is, maar die de moeite was om nog eens te zien. Deze vertrekt binnenkort richting Duitsland. De kujaku zijn trouwens ook koi die mogen gezien worden.

Ik heb voor de aanwezigen nog enkele Mako showa’s uit de 42 reeks gebowld, en ik moet zeggen dat ik heel tevreden was over diegene die ik gebowld heb. Het is nog te vroeg voor de verkoop, maar beloftevol en spannend zijn ze in ieder geval. Het zijn koi waarvan de mensen het over het algemeen niet aandurven om te kopen, maar waar wij de toekomst toch al een beetje in kunnen aflezen. Of we gelijk hebben, zullen we pas binnen enkele jaren weten, maar we hebben al genoeg goede resultaten laten zien, om toch achter de koi te staan.

Wat mij vooral opvalt in deze serie is het feit dat het koi zijn die op dit moment de mensen niet bekoren. Ik kan het ook een beetje begrijpen, want het is moeilijk om uit de grote vijver een koi te ontdekken die eigenlijk opvalt. Ze zitten ook niet op glashard water, waardoor het ook moeilijk is om de charme van deze vissen te bekijken, maar als je er dan enkele in de blauwe bak zet, wordt je toch aangenaam verrast, tenminste ik toch.

Het shiroji is over het algemeen van zeer goede kwaliteit, het sumi is ontzettend spannend en is dikwijls in de positie om de koi te maken, of te laten mislukken bij wijze van spreken. Qua body zijn de meeste bijzonder goed, want op hun 24 maanden nu, zijn de meeste toch ± 55 cm, en kan je zien dat ze alles in petto hebben om tot koi uit te groeien met Jumbo allures.

Al deze koi hebben nog 2-3 jaar nodig om verder te ontwikkelen, en ja, dan moet je wat verder kijken dan je neus lang is. De vraag is natuurlijk, hoe beleef ik de koi ? Koop je graag het afgewerkte koike nu, dat meestal af is, en waar enkel een terugweg mogelijk is, of ga je voor de spanning en het openbloeien van een schoonheid die nu nog verborgen is.

Ik kies pertinent voor het laatste, want ik wil verbetering zien. Soms valt dit tegen, maar soms is dit zo mooi, dat je iedere dag opnieuw geniet. Ik hoop dat het bowlen van de koi een leerzaam proces is geweest voor mijn bezoekers, en dat ze er toch iets van geleerd hebben, en hopelijk in positieve zin.

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

hoi luc,

we hadden gisteren het rijk bijna alleen. was wel eens aardig om de banden wat aan te halen. of het leerzaam was? uhhh ja! elke koi bekijken is leerzaam denk ik. leuke meningsverschillen; man/vrouw, sumi-ontwikkeling(verwachting), hobbybeleving.....het gesprek was in die zin leerzaam voor mij. En voor jou? Heb jij er iets van opgestoken? Jammer dat Ben te druk was met andere zaken. Was een mooie gelegenheid geweest om het verleden definitief achter ons te laten. Wellicht een idee voor een volgende keer!

fijne zomer iedereen,

Arie

arie on 18/07/2010 10:30

Ik ga zo dadelijk naar Hengelo, en daar ga ik lekker bbq in het gezelschap van een groot aantal koiliefhebbers en vrienden. Ik heb geleerd dat je vooral moet genieten van datgene wat je doet, en dat doe ik....Volgende week ga ik ook weer een bezoek brengen aan een paar dierbare klanten, dus de week kan niet meer stuk.

luc on 18/07/2010 11:02

Die Dainishi Showa kan me wel bekoren luc. Wat zou je daar voor durven vragen ?

Frank on 18/07/2010 11:32

Ik durf alles vragen Frank, dat is het probleem niet. Stuur me een mail dan zal ik je antwoorden, alhoewel, iedereen mag het eigenlijk weten. Maar laat ik het anders stellen...wat is de koi waard volgens de mensen die dit nieuwsitem opvolgen ? Ik ben toch eens benieuwd of sommige mensen hier een waarde op durven plakken.

Informatie over deze koi:
Kweker: Dainishi
Leeftijd: 24 maanden
Lengte: 50-55 cm
Geslacht: vrouwelijk.

Informatie die ik erbij kan geven is, dat de helpers bij Dainishi dit de beste koi vond van de selectie die ik toen handpick gekocht heb. (vorig jaar maart)

luc on 18/07/2010 11:39

Nou Luc, dan wordt het ook wel eens tijd om naar het hoge noorden te komen. lijkt ons in ieder geval erg leuk. komende maanden zit ik behoorlijk druk. maar wellicht iets voor volgend jaar.

gr. stephan en joyce

Stephan on 18/07/2010 11:55

Ik denk tussen de 700 en 1500 euro?
Rob.

rob on 18/07/2010 12:38

hmm, moeilijk natuurljk, maar ik prik hem op dit moment op een 1000 euro.
Prachtige body en een moderne showa.
Mischien ligt het aan mijn voorkeur voor klasieke showa.
Iets of wat weinig hi vooral naar achter toe als hij groter zal worden volgens mij.

Raf on 18/07/2010 13:08

Hoi,
Dit is een van mijn favorieten showa.
Ik weet wat je er voor vroeg en ik denk dat je deze showa niet hebt voor €1000,00 euro.
Als ik een geldboom heb dan wist ik het wel.

Gr. jurian

Jurian on 18/07/2010 13:48

hoi,

ik was erbij gister....erg mooie showa. inval vind ik klein minpunt. shiroji enorm pluspunt. mooi zacht beni nog.... ik herinner me 100% vrouw. prijs...tsja dainichi....is ni goedkoop en 1000 euri ga je niet redden

arie on 18/07/2010 16:37

Neen, ik denk eigenlijk ook eerder rond de 2 á 3000.

Jeroen on 18/07/2010 17:37

Een antwoord is op zijn plaats. Ik verkoop deze zeer aangename showa voor 1500 euro, en ik denk iedere euro waard. Toch bedankt dat er reactie is gekomen. (aldijd fijn)

luc on 19/07/2010 06:19

Tja, maar dit is ook inschatten op foto hé.
En in 90% van de gevallen doet een foto de koi geen eer aan.
Die paar foto's die het wel doen zijn dan weer bijgewerkt.
Koi bekijk en beoordeel je real life hé.

Ze zijn toch al wel verkocht zeker?
Voor wie ruimte en budget heeft zeker een topperstelletje om te volgen ook!

Raf on 21/07/2010 16:45