Interessante koi gezien vandaag

Interessante koi gezien vandaag

Weinig belangstelling voor koi vandaag, maar ja, voor velen is het dan ook het begin van de vakantie.

Niettegenstaande dat, waren er toch wel enkele belangstellenden, en was het de moeite om enkele koi te bowlen en te bekijken. Ik vind het ook belangrijk dat ik zelf af en toe de koi eens in de bowl zie, om te zien of alles in orde is en of de koi eventueel verbeteren, verslechteren.

Ik heb een aantal koi gebowld, en waarom weet ik niet, maar ik ben gewoon vergeten foto’s en filmkes te maken. Spijtig, want het waren best interssante koi om te laten zien. Wel heb ik mijn lievelingsshowa van Dainishi gebowld, en deze ontwikkelde naar verwachting. Ik hoop dat ik deze naar 70-75 cm kan laten doorgroeien, want hier zit veel toekomst in volgens mij. Hier heb ik wel een foto en een filmpje van gemaakt, en dat wil ik je dan ook niet onthouden. Bij de showa van Dainishi zit ook nog een tosai van Momotaro die wel verkocht is, maar die de moeite was om nog eens te zien. Deze vertrekt binnenkort richting Duitsland. De kujaku zijn trouwens ook koi die mogen gezien worden.

Ik heb voor de aanwezigen nog enkele Mako showa’s uit de 42 reeks gebowld, en ik moet zeggen dat ik heel tevreden was over diegene die ik gebowld heb. Het is nog te vroeg voor de verkoop, maar beloftevol en spannend zijn ze in ieder geval. Het zijn koi waarvan de mensen het over het algemeen niet aandurven om te kopen, maar waar wij de toekomst toch al een beetje in kunnen aflezen. Of we gelijk hebben, zullen we pas binnen enkele jaren weten, maar we hebben al genoeg goede resultaten laten zien, om toch achter de koi te staan.

Wat mij vooral opvalt in deze serie is het feit dat het koi zijn die op dit moment de mensen niet bekoren. Ik kan het ook een beetje begrijpen, want het is moeilijk om uit de grote vijver een koi te ontdekken die eigenlijk opvalt. Ze zitten ook niet op glashard water, waardoor het ook moeilijk is om de charme van deze vissen te bekijken, maar als je er dan enkele in de blauwe bak zet, wordt je toch aangenaam verrast, tenminste ik toch.

Het shiroji is over het algemeen van zeer goede kwaliteit, het sumi is ontzettend spannend en is dikwijls in de positie om de koi te maken, of te laten mislukken bij wijze van spreken. Qua body zijn de meeste bijzonder goed, want op hun 24 maanden nu, zijn de meeste toch ± 55 cm, en kan je zien dat ze alles in petto hebben om tot koi uit te groeien met Jumbo allures.

Al deze koi hebben nog 2-3 jaar nodig om verder te ontwikkelen, en ja, dan moet je wat verder kijken dan je neus lang is. De vraag is natuurlijk, hoe beleef ik de koi ? Koop je graag het afgewerkte koike nu, dat meestal af is, en waar enkel een terugweg mogelijk is, of ga je voor de spanning en het openbloeien van een schoonheid die nu nog verborgen is.

Ik kies pertinent voor het laatste, want ik wil verbetering zien. Soms valt dit tegen, maar soms is dit zo mooi, dat je iedere dag opnieuw geniet. Ik hoop dat het bowlen van de koi een leerzaam proces is geweest voor mijn bezoekers, en dat ze er toch iets van geleerd hebben, en hopelijk in positieve zin.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml