Interessante vijvervissen.

Interessante vijvervissen.Terwijl sommige koi altijd hoge ogen scoren, zijn er andere koi die nooit iemand kunnen bekoren.

Het hoe of waarom is onduidelijk, maar blijkbaar moet het zo zijn. Na de winterstop was het dan ook tijd om de "mindere goden" even te bekijken, te controleren of ze de winter goed zijn doorgekomen en een nieuwe vijver aan hun te geven, want een herschikking dringt zich op.

Buiten enkele ligplekjes hebben de koi de winter goed doorstaan. Ze zijn wat afgevallen, maar al bij al zien ze er goed uit. Ik heb wat foto's en filmpjes gemaakt zodat mensen die interesse hebben om goede vijvervissen aan te kopen tussen 60-70 cm misschien ook geinteresseerd zijn.

De meesten zijn 3-4 jaar jong, en zijn 60-70 cm. Wie dus interesse heeft om op een meer voordelige manier grote vissen aan te kopen, kan me altijd contacteren.

Ray en André zitten ondertussen gebiologeerd naar de Momotaro tosai te kijken. Beiden zijn verbaasd over de grootte van deze jonge dieren, en gelijk hebben ze. Waar het eindigt met de ontwikkeling van deze koi blijft een raadsel...

Tosai Momotaro
Showa Yamatoya
Showa Yamatoya
Showa Momotaro
Tancho Torazo
Mooie nisai showa van Momotaro
Kohaku van Yamatoya
Showa Momotaro

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Zitten toch echt mooie vissen bij zeg!

Arjan on 19/03/2012 08:18

Steeds als je bij Luc bent langs geweest leer je weer iets bij.

Dit keer ging het over de plastische chirugie die koi kwekers toepassen om de vissen te laten voldoen aan onze "eisen". Luc heeft ons een voorbeeld visje laten zien waar ik toch wel flink van schrok.

Ik shiet al in de stress als ik een shuurplekje zie op een vis. Maar als je dan de vissen zelf gaat "bewerken"" om deze "mooier" te maken ga je in mijn ogen veel te ver.

Luc bedankt voor deze leerzame middag,

Ray

Ray on 19/03/2012 10:33

Ik ben het helemaal met je eens Ray, dit is plastische chirurgie voor vissen en vind dit zowel bij mensen als dieren niet heel fraai om te zien Ik ben ook geen voorstander van dit soort vissen. Liever zie ik een mooie puur natuur koi.

Arjan on 19/03/2012 13:57

Luc, is er ook een filmpje van de momotaro sanke? Hoe lang is deze sanke?
Alex

Alex on 19/03/2012 18:45