Interkoi goes Sicilië.

Interkoi goes Sicilië.Hoe men aan de informatie komt over Interkoi, is me niet helemaal duidelijk, vermoedelijk internet, maar de Nederlandse taal is nu niet dadelijk de taal om makkelijk te lezen.

De mogelijkheden tot online vertalingen maakt alles een klein beetje eenvoudiger, maar toch...

Na Duitsland en Frankrijk, komt nu ook Sicilië aan de beurt, en dat is toch iets dat je best trots maakt. Uiteraard was ik nieuwsgierig naar de vijver waar de koi in komen te zwemmen, en deze week werden mij de foto's toegestuurd.

Voor zover ik kan zien een totaal andere constructie van vijver zo te zien, maar zeker eentje waar de koi zich goed in zullen voelen. Het lijkt wel of de vijver in de rotsen is uitgehouwen, en op een natuurlijke wijze is ontstaan.

De koi die er naartoe gaan ? Dat is de prachtige sandan kohaku van Matsue, en een specialleke van Taniguchi. Beide koi zullen in de loop van deze maand of begin volgende maand vertrekken naar de zon.

Zo gauw ik de goede temperatuurwaarde van de vijver doorkrijg zal ik het transport in orde maken. Voor zover ik weet is de vijver nu rond de 8-9°, wat ongeveer overeenkomt met de vijvers hier...

Het is weer een nieuwe ervaring en misschien is dit wel de nieuwe weg naar een grotere markt. Wat internet toch allemaal niet kan realiseren.

Het Tagboard
Deze avond om 19.00 uur zullen enkele mensen zich melden op het tagboard om wat te communiceren. Ik zal zelf ook trachten aanwezig te zijn. De bedoeling is om enkele mensen samen te brengen op het tagboard, want ze lopen elkaar nog al eens wat mis. Er wordt niet gebeten of geslagen, je even melden om 19.00 uur is voldoende. Ik ben benieuwd of we 5 mensen bij elkaar kunnen brengen.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Ik ga er proberen te zijn Luc

Arjan on 04/01/2012 08:58

Luc, prachtige koi die vertrekken richting zon in een exclusief decor!!
Wat ik me eigenlijk afvraag; hoe gebeurt eigenlijk een export? Kijk, wij zijn fokkers van Hampshire Down schapen en als wij een export doen komt daar een hele rompslomp van allerlei administratief werk( FAVV = federaal voedselagentschap) DGZ= algemeen dierenzorg. De schapen moeten een speciaal oornummer krijgen ( scannen) Vevoersdocumenten van de schapen in 3-voud...GPS coordinaten tijdens transport.
Er moet bloed worden afgenomen , de dag van vertrek komt de dierenarts... enz, enz... het kostenplaatje ligt dan ook beduidend hoger bij mij. Gebeurt het bij koi ook zo?? Zou eens een leuk nieuwsitem zijn nietwaar?

Voor diegene die Hampshire down schapen niet kennen, www.hampshiredown.net

kurt on 04/01/2012 09:14

Dag Kurt, helaas moeten wij dezelfde rompslomp van FAVV etc. doorlopen. Het expeditiebureau brengt alles in orde tot vertrek, en ik moet de papieren voor FAVV in orde brengen. op de dag van vertrek komt de dierenarts. tja, het is een hele leerschool, maar kennis is macht zeg ik altijd maar. Ik zal het wel uitzoeken.

luc on 04/01/2012 14:33

Dat zijn mooie schapen Kurt, is wel heel iets anders dan een koi.
gr johan

Johan Frentz on 04/01/2012 21:08