Is de keuze moeilijk of makkelijk.

Is de keuze moeilijk of makkelijk.Kiezen tussen een tosai van Taniguchi en een tosai van Sekiguchi is niet altijd makkelijk, en nog moeilijker om er raad bij te geven.

In deze gevallen moet je kiezen tussen de koi die de grootte in hun lijf hebben en de koi die de schoonheid in hun lijf hebben, en dat is altijd moeilijk te vergelijken. Op een bepaald ogenblik moet je toch zelf kiezen.

Tegelijkertijd was het een mooie gelegenheid om even de Taniguchi tosai na te zien, en dat bleek in orde. Ik moet trouwens zeggen dat ze er toch bijzonder goed uitzagen, en dat mijn selectie van vorig jaar niet zo slecht was.

Daartegenover heb je de selectie van Sekiguchi waarvan ik hoop dat ze goed zullen evolueren. Deze visjes zijn vooral gekozen op kwaliteit en patroon, maar het zijn geen jumbo tosai. Sekiguchi kweekt echter bijzonder fraaie showa en zoals je in het nieuwsitem van gisteren kan lezen, ga ik deze een seizoen begeleiden en zien wat ik ervan kan maken.

Het laatste visje dat je trouwens kan zien in het filmpje werd de definitieve keuze van William. Een mooi klassiek driestapspatroon met onderhuids sumi dat goed gelegen is. Deze showa heeft wel een bijzonder fijne huidkwaliteit, zal ook vrij donker worden, en heeft een bijzonder mooi gevormde body als tosai.

Tevens is het een mooi vergelijkingspunt voor het einde van het seizoen, want deze gaat ook naar een vijver met een temperatuur die op dit ogenblik 18° is. Qua groei kan ik dit moeilijk inschatten, maar ik denk dat de tosai zowat 18 cm was nu, en ik hoop einde jaar dat deze de 40-45 cm zal halen. De tosai van Taniguchi moeten makkelijk de 48-53 cm halen, of je doet iets fout. Ze zijn geschikt voor de groei.

Ik was normaal niet open, maar ontvang graag de klanten als ze kennis willen maken met Interkoi. William ken ik reeds van vroeger, maar was in principe geen klant van mij. Het is wel de eerste persoon die een bestelling geplaatst heeft bij mijn nieuwe hulp koiroyal.be, die op dit ogenblik goed draait. Ik heb er een foto bijgehouden die William mij opgestuurd heeft nadat hij het eerste pakketje dat ik ooit verstuurde heeft ontvangen. Ik ben mijn klanten, en ook andere klanten heel dankbaar voor de bestellingen die toch dagelijks binnenkomen.

Karel kwam met vrouw Larissa en dochter ook eens op bezoek om een kijkje te nemen naar hun bijzonder mooie sekiguchi showa die zelfs tussen de andere onmiddellijk opvalt door zijn of haar uitstraling. Evenwicht, huidkwaliteit, compositie, het is een serieuze uitdaging, en dat weet Karel. Deze showa zal ook meegaan naar de show van Bokrijk in Belgie op 21 en 22 juni.

Voor onze Nederlandse vrienden is het misschien interessant om te melden dat het domein Bokrijk bijzonder mooi is om te bezoeken. Bokrijk is bekend om zijn oude gebouwen, prachtige natuur. Lees het één en ander op de website en misschien is het wel interessant om te overnachten. Tevens is het een prachtige streek om er eventueel een fietsweekend aan te koppelen....

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Het was een leuke ontmoeting, prachtige Koi heb je Luc. Zeer zeker een bezoek waard.

Karel on 09/05/2014 11:23

hoi luc,
kan ik met jou zinkend voer (probites) bestellen ?
zo ja, kon je mij wat prijzen laten weten , met verzendingskosten?
grt,Alex

Vryens Alex on 09/05/2014 18:25

Schrijf je in op de nieuwe website www.koiroyal.be (zie rechts) en je kan zoveel bestellen als je wil...alles is geautomatiseerd.

verzendingskosten zijn niet zo erg.

luc on 09/05/2014 19:49