Is dit kennis of geluk.

Is dit kennis of geluk.Ik hou meer van filmpjes dan van foto's. Bij foto's kan men zoveel manipuleren, dat je door de bomen het bos niet meer ziet staan, en bij een filmpje kan je weinig misfoeteren.

Bovendien hecht ik veel waarde aan hoe deze koi zwemt. Ik hou vooral rekening met de manier waarop deze in het water beweegt, sierlijk...gespannen... zenuwachtig, kan de koi soepel draaien en keren, dit zijn allemaal faktoren die meespelen.

Waar ik bijzonder trots op ben is de ontwikkeling van deze kohaku van Taniguchi. Ik heb de film op dinsdag 19 december gemaakt, en op het einde zie je het filmpje bij aankoop als tosai, toen ± 8-9 maanden.

Telkens als ik deze kohaku naar me toe zie zwemmen in de vijver, kijk ik bewonderend naar de enorme kohaku dat zich hier profileert. Het is een beul in wording, en zijn groei lijkt maar niet te stoppen... ze blijft maar doorgroeien. Het mooie aan deze kohaku is, dat de kwaliteit van het hi er totaal niet onder lijdt. Van voor naar achter blijft het sterk en niet onderhevig aan verzwakkingen.

Ik kan best leven met het eenvoudige maar sierlijke patroon. De lepelvormige marutenachtige vlek op het hoofd, geeft deze kohaku een bijzondere uitstraling, De stop bij de staart of de odome is precies zoals het moet zijn, en de ozutsu is nog steeds krachtig en hoog.

De glans of de teri zitten goed gebeiteld, meer dan goed zelfs, want de kleuren spatten er vanaf. Ik ben benieuwd wat deze kohaku nog voor mij in petto heeft volgend jaar, en misschien neem ik haar wel mee naar de BKS, gewoon om aan de mensen te laten zien. Hier kan je je dromen de vrije loop laten, en ik zie hier mogelijkheden die 15 cm verder rijken...

kohaku 1304030

Reacties