Japan - dag 4

Japan - dag 4Pffff, er is wel ontzettend veel informatie op ons afgekomen.

Het reilen en zeilen is je al medegedeeld door de dames, waardoor jullie toch al een beetje je honger hebben gestild. Het was inderdaad een vrij leerzame dag, maar zijn we daarvoor niet hier? Als dan de grootmeesters ons nog eens rustig de uitleg proberen te geven, met een correcte vertaling van Brian, dan moet je hier de nodige tijd voor nemen.

Wel zijn wij serieus gesterkt in ons vertrouwen. Wat wij voor ogen hebben en wat wij ervaren als tategoi, wordt eigenlijk bevestigt door zowel Yamamatsu als door Dainishi, en dit is geen commercieel praatje. Toshiaki Sakai beaamde dat deze sanke vooral gekocht is met het oog op de toekomst, en geen eendagsvlieg is. Hij vond de sanke zelf buitengewoon goed, en beaamde via het filmpje in principe de reden waarom wij deze aangekocht hebben, namelijk de zeer goede compacte bodystructuur waardoor de sanke geschikt is om groot te worden. Beluister het filmpje en de vertaling van Brian, en je leert zelf ook heel veel bij.

Deze sanke is aangekocht met de volgende voorwaarden. Ze mag blijven zitten tot ze de gezegende grootte heeft bereikt van 85 cm, en ik garandeer je, dat is dan een beul van een koi hoor. Geen lange sloeber, maar een koi waar je je handen en vingers van zal aflikken. Ze is nu Sansai en ± 65 cm. De kwaliteit is extreem hoog, maar het prijskaartje helaas ook. De moeder produceert regelmatig koi van 95-100 cm, en is zelf ook boven de meter. Haar naam is Nidan. Mensen die deze koi willen aankopen, zullen even contact moeten opnemen.

Om ons nog verder te laten leren en genieten, bowlde hij uit eigen beweging nog enkele sanke met verschillende soorten sumi en een volledig andere opbouw, en verklaarde ons de verschillende opties die mogelijk zijn. Zo leren wij ook hoe zij tegen koi aankijken, en ik denk dat je hiervan alleen maar kan leren.

Dit ging evenzo bij Dainishi. Hij feliciteerde ons met het feit dat we toch de toekomst in de koi konden beoordelen, en ons niet lieten vangen door patronen. Onze neuzen krolden, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het meeste krediet aan Ben moet geven hiervoor, want tenslotte is hij het die de koi weet te spotten. We komen dikwijls op dezelfde koi terecht, maar het fijne werk laat ik toch liever aan hem over.

Mooie anekdote: gisterenavond gingen we ergens lokaal een lekkere biefsteak eten, en wie kwam daar binnen ? Onze vriend Tjaard. Er zijn zoveel eetgelegenheden en wij zitten niet echt in het centrum van het koigebeuren, dus is het toch het vermelden waard. Dit was nog niet alles, want onderweg stopten wij in een conveniant store gewoon langs de weg, en wie kwamen daar aangewandeld ? Juist Danny en Mie die vandaag aangekomen waren in Niiagata. Het was leuk om deze mensen tegen te komen, en na wat heen en weer gebabbel, wensten wij hen een goede koihunt. Voor ons kan de dag niet meer stuk. Het is niet de massa die we vandaag gekocht hebben, maar wel een stapje naar onze doelstelling.

Ik ga vandaag geen oeverlang verhaal afsteken. Er is genoeg te beluisteren op de filmpjes, want dat is meer dan interessant genoeg. Wel moet ik nog even vermelden dat ik mooie tot zeer mooie koi gezien heb bij Otzuka. Het contact is wat stroever, maar hij moet ook harder werken om zijn geld te verdienen. Bij de groteren van Niiagata gaat het iets eenvoudiger.
Morgen vertrekkken we naar Hiroshima, een rit van 11-12 uur met de auto, dus geen lachtertje. Geniet ondertussen van de filmpjes en geef ons zeker uw mening.


dag-4_01
dag-4_02
dag-4_03
dag-4_04
dag-4_05
dag-4_06
dag-4_07
dag-4_08
dag-4_09
dag-4_10
dag-4_11
dag-4_12
dag-4_13
dag-4_14
dag-4_15
dag-4_16
dag-4_17
dag-4_18
dag-4_19
dag-4_20
dag-4_21
dag-4_22
dag-4_23
dag-4_24
dag-4_25
dag-4_26
dag-4_27
dag-4_28
dag-4_29
dag-4_30
dag-4-31
dag-4_32
dag-4_33
dag-4_34
dag-4_35
dag-4_36
dag-4_37

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Dag Buren ik zit op dit moment bij jullie even de foto's van de afgelopen dagen te bekijken met jullie vader en moeder
ze zijn helemaal onder de indruk dat dit hede te dagen allemaal kan het is geweldig wat ze allemaal zien
je krijgen allemaal een dikke knuffel van jullie oppas
p.s.
als ik deze week nog een keer tijd heb dan zal ik de laatste dagen van jullie vakantie nog door nemen
een dikke poot van kimmi en karma woef woef

Ans & Frans on 20/10/2010 19:21

Het wil toch wel wat zeggen als Toshiaki Sakai zo uitgebreid uitleg geeft over een koi. de kwaliteit spat ervan af. zeer leerzame dag voor jullie en voor ons wat de boodschap komt duidelijk over via de filmpjes.

bij het zien van de filmpjes beleef ik de trip van vorige jaar weer. blijft heel speciaal.

welke kwekers gaan jullie de komende dagen nog bezoeken?

doe de groeten aan Brain.

Succes en de groetjes Stephan

stephan on 20/10/2010 19:42

Hallo mannen,

Prachtige vissen, de kleuren spatten van het scherm.
Ik ben onder de indruk van die geweldige showa, vis naar mijn smaak.
Veel geluk met de zaken toegewenst, en nog een aantal fijne dagen voor jullie allen.

marco on 20/10/2010 19:48

De Showa van film 19 de mooiste die je ooit gekocht hebt maar ja wat wil je ook bij DE Showa kweker bij uitstek.

willem on 20/10/2010 20:13

Alsof je er zelf bij bent Luc erg indrukwekkend en mooi weer gegeven,ik heb er geen woorden voor.
Rob.

Rob on 20/10/2010 20:17

Wat een werk heb je er weer van gemaakt! Schitterende foto's,filmpjes en koi! Sterkte met de reis morgen en eindelijk... there is a hole in the mountains! A lot of holes.... Groeten uit een koud en nat Nederland!

Ton on 20/10/2010 20:58

Van al die informatie, foto's en filmpjes van topkwaliteit koi bekijken (sommige zelfs als brainwashing herhaaldelijk opgenomen in de reeks?), en dit meestal zonder dat de uitleg van Brian verstaanbaar is wegens achtergrondgeluiden, een mens wordt daar zo "heerlijk" moe van. Zo moe dat ik hier - ver voorbij middernacht - niet meer de moed heb om al de vragen te stellen die mij op het puntje van de tong liggen. (Ook wat te veel witte wijn gedronken vanavond).

Boodschap lijkt mij de zaken toch eerst wat te laten bekoelen, gezien het (xxxxx)niveau is er wellicht geen haast bij. Het enige alternatief is voorlopig tandenknarsen geblazen omwille van . . . de toekomst die het meestal haalt van het verleden.
Je begrijpt wel wat ik bedoel, hé Luc.
Niettemin, doe zo voort met de reportages! Appreciatie alom, zoveel is duidelijk!

Martin on 21/10/2010 01:50

mooi om dit allemaal te zien .
maar eerlijk gezecht zouw ik er zelf wel bij willen zijn.
zeker met dat gezelschap.
wat heb je nu weer op het oog frans.

theo on 21/10/2010 19:17