Japan - dag 4

Japan - dag 4

Pffff, er is wel ontzettend veel informatie op ons afgekomen.

Het reilen en zeilen is je al medegedeeld door de dames, waardoor jullie toch al een beetje je honger hebben gestild. Het was inderdaad een vrij leerzame dag, maar zijn we daarvoor niet hier? Als dan de grootmeesters ons nog eens rustig de uitleg proberen te geven, met een correcte vertaling van Brian, dan moet je hier de nodige tijd voor nemen.

Wel zijn wij serieus gesterkt in ons vertrouwen. Wat wij voor ogen hebben en wat wij ervaren als tategoi, wordt eigenlijk bevestigt door zowel Yamamatsu als door Dainishi, en dit is geen commercieel praatje. Toshiaki Sakai beaamde dat deze sanke vooral gekocht is met het oog op de toekomst, en geen eendagsvlieg is. Hij vond de sanke zelf buitengewoon goed, en beaamde via het filmpje in principe de reden waarom wij deze aangekocht hebben, namelijk de zeer goede compacte bodystructuur waardoor de sanke geschikt is om groot te worden. Beluister het filmpje en de vertaling van Brian, en je leert zelf ook heel veel bij.

Deze sanke is aangekocht met de volgende voorwaarden. Ze mag blijven zitten tot ze de gezegende grootte heeft bereikt van 85 cm, en ik garandeer je, dat is dan een beul van een koi hoor. Geen lange sloeber, maar een koi waar je je handen en vingers van zal aflikken. Ze is nu Sansai en ± 65 cm. De kwaliteit is extreem hoog, maar het prijskaartje helaas ook. De moeder produceert regelmatig koi van 95-100 cm, en is zelf ook boven de meter. Haar naam is Nidan. Mensen die deze koi willen aankopen, zullen even contact moeten opnemen.

Om ons nog verder te laten leren en genieten, bowlde hij uit eigen beweging nog enkele sanke met verschillende soorten sumi en een volledig andere opbouw, en verklaarde ons de verschillende opties die mogelijk zijn. Zo leren wij ook hoe zij tegen koi aankijken, en ik denk dat je hiervan alleen maar kan leren.

Dit ging evenzo bij Dainishi. Hij feliciteerde ons met het feit dat we toch de toekomst in de koi konden beoordelen, en ons niet lieten vangen door patronen. Onze neuzen krolden, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het meeste krediet aan Ben moet geven hiervoor, want tenslotte is hij het die de koi weet te spotten. We komen dikwijls op dezelfde koi terecht, maar het fijne werk laat ik toch liever aan hem over.

Mooie anekdote: gisterenavond gingen we ergens lokaal een lekkere biefsteak eten, en wie kwam daar binnen ? Onze vriend Tjaard. Er zijn zoveel eetgelegenheden en wij zitten niet echt in het centrum van het koigebeuren, dus is het toch het vermelden waard. Dit was nog niet alles, want onderweg stopten wij in een conveniant store gewoon langs de weg, en wie kwamen daar aangewandeld ? Juist Danny en Mie die vandaag aangekomen waren in Niiagata. Het was leuk om deze mensen tegen te komen, en na wat heen en weer gebabbel, wensten wij hen een goede koihunt. Voor ons kan de dag niet meer stuk. Het is niet de massa die we vandaag gekocht hebben, maar wel een stapje naar onze doelstelling.

Ik ga vandaag geen oeverlang verhaal afsteken. Er is genoeg te beluisteren op de filmpjes, want dat is meer dan interessant genoeg. Wel moet ik nog even vermelden dat ik mooie tot zeer mooie koi gezien heb bij Otzuka. Het contact is wat stroever, maar hij moet ook harder werken om zijn geld te verdienen. Bij de groteren van Niiagata gaat het iets eenvoudiger.

Morgen vertrekkken we naar Hiroshima, een rit van 11-12 uur met de auto, dus geen lachtertje. Geniet ondertussen van de filmpjes en geef ons zeker uw mening.

dag-4_01

dag-4_02

dag-4_03

dag-4_04

dag-4_05

dag-4_06

dag-4_07

dag-4_08

dag-4_09

dag-4_10

dag-4_11

dag-4_12

dag-4_13

dag-4_14

dag-4_15

dag-4_16

dag-4_17

dag-4_18

dag-4_19

dag-4_20

dag-4_21

dag-4_22

dag-4_23

dag-4_24

dag-4_25

dag-4_26

dag-4_27

dag-4_28

dag-4_29

dag-4_30

dag-4-31

dag-4_32

dag-4_33

dag-4_34

dag-4_35

dag-4_36

dag-4_37

Meer afbeeldingen

Japan - dag 4: afbeelding 1
Japan - dag 4: afbeelding 2
Japan - dag 4: afbeelding 3
Japan - dag 4: afbeelding 4
Japan - dag 4: afbeelding 5
Japan - dag 4: afbeelding 6
Japan - dag 4: afbeelding 7
Japan - dag 4: afbeelding 8
Japan - dag 4: afbeelding 9
Japan - dag 4: afbeelding 10
Japan - dag 4: afbeelding 11
Japan - dag 4: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml