Je bent te laat.

Je bent te laat.Het nieuwe clubhuis werd gisteren al ingewijd. Jaap moest in de buurt zijn, en als je richting Alkmaar moet, is even passeren altijd meegenomen.

Deze sanke 1409040 heeft ondertussen de gezegende lengte bereikt van 56 cm.

Ze werd aangekocht toen ze 15-18 cm was, maar daar heb ik helaas geen filmpje meer van . Wel een filmpje als ze na de winter uit het winterverblijf is gekomen.

Mooi om te zien is hoe het sumi langzaam van achter naar voor doorkomt. Het shiroji is sneeuw-en sneeuwwit te noemen, een opvallend kenmerk uit deze serie van 1409012 tot 1409045. Met andere woorden aangekocht in september 2014. Ze zijn nu dus allen bijna 2 jaar.

De kohaku van Taniguchi zullen in de loop van de volgende dagen worden gefilmd en gefotografeerd, tenminste dat is me beloofd. Van wat ik heb gezien is dezelfde evolutie te verwachten, ik ben benieuwd.

Ik kreeg ook nog een update van de overgebleven Sakai die naar de mudpond gaan. Tenminste…van 3 van de 5, want eentje werd klaargemaakt om verscheept te worden, die konden ze dus niet fotograferen, en eentje zijn ze nog altijd aan het zoeken…

Altijd een stresserende toestand, waar je zelf weinig aan kan doen en enkel kan ondergaan. Hopelijk is er vandaag meer nieuws over. Bovendien heb ik enkel maar foto’s ontvangen en geen filmpjes…

Zo zie je maar dat je er beter zelf naartoe kan gaan, dan kan je iets forceren en afdwingen…Dit gezegd zijnde heb ik juist een gesprek gehad met Japan, en is de verantwoordelijke persoon voor de Azukari naar Indonesië....voor de 4de keer is er me een update beloofd voor volgende week...

Ondertussen is ook bekend dat er een zware aardbeving heeft plaatsgevonden in Japan, meer bepaald op Kyushu eiland. Dit is het zuidelijke eiland waar de kwekers Ueno, Ogata, Okawa en anderen zijn gevestigd.

Blijkbaar is er enkel schade bij Muto, die echter vooral materialistisch is. Ik heb er enkele foto's van bijgedaan die doorgestuurd werden door Paul.
Meer afbeeldingen

Reacties