je ziet een man...

je ziet een man...Maar is het ook een man? Het blijft soms een moeilijk gegeven.

Sedert ruime tijd houden we deze sanke in de gaten. Waarom ? Het is een sanke die je doet twijfelen. In Japan werd deze gesext als jonge tosai en vrouwelijk bevonden. Dit was in februari vorig jaar. Bij het controleren van de koi in november van hetzelfde jaar, werd de koi geclasseerd als mannelijk.

Uiterlijk, kleur en body zou je de koi ook als mannelijk beschouwen, maar wij hebben nog onze twijfels. Als je de koi omdraait dan zou ik in eerste instantie denken aan een vrouwelijke koi.

Zou dit nog voor verrassingen kunnen zorgen ? Ik heb reeds dikwijls gehoord dat een koi nog van geslacht kan veranderen, of dat ze hermafrodiet zijn (tweeslachtig.) We zullen het in de gaten houden, en afwachten wat "het" in de zomer gaat doen.

Het blijft wel een mooie sanke om op te volgen, want wij weten dat de oyakoi een Momotaro sanke is, en wij zien dat verschillende sumi plekken zullen samenklitten als het ware, om nadien een meer rustige sanke te voorschijn te toveren.

Ik heb dit proberen voor te stellen door een kleine ingreep van fotoshop en dan zie je al dadelijk een andere sanke. Met zijn 55 cm toch een koi die nog veel in zijn mars kan hebben.

Bekijk het filmpje en bekijk de foto's van aankoop tot nu, en ervaar zelf de veranderingen die de sanke ondertussen heeft ondergaan.

Of het nu een mannetje of een vrouwtje is, maakt bij deze sanke echter niet uit, het blijft een zeer interessante en mooie koi om te zien.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Als het bij de mensen kan,dan bij vissen toch ook . :)

Johan on 10/01/2012 08:14

Wanneer kan je komen Johan ?

luc on 10/01/2012 08:16

volgens mij kloppen de datums van deze sanke op de foto niet.

mvg Arjan.

arjan on 10/01/2012 10:02

klopt Arjan, de middelste foto is natuurlijk van dit jaar....

luc on 10/01/2012 10:44

Denk toch echt man,slightly T !
Met een mooie man is toch ook niets mis?

Gr.Jack

jack on 10/01/2012 15:55

Dat kan jij wel zeggen, Jack. Voor zo'n body en viriele (kaal)kop als jij valt toch iedere rechtgeaarde vrouw :). Wat een gelukzak, als je het mij vraagt!

Overigens een heel mooie sanke in mijn ogen. Maar kon het niet laten om hier toch even af te wijken.

Martin on 10/01/2012 18:41

Ik denk mannelijk hoor

Jeroen on 10/01/2012 19:57