Johan kwam, zag en overwon.

Johan kwam, zag en overwon.Af en toe op zondagvoormiddag openhouden kan ook plezierig zijn.

Het werd een gezellig onderonsje tussen enkele koikichi. Het was niet de bedoeling om iets te verkopen, of laat ik het zo zeggen dat mijn intenties niet op een verkoop gericht waren.

Polleke geniet er altijd van als hij over koi kan praten, Marc kwam even naar zijn Sekiguchi informeren en Johan kwam een Showa van Sekiguchi ophalen. Het is een heerlijke showa waar ik toch een mooi toekomstbeeld van heb.

Niet te groot, rond de 30 cm, maar toch interessant om op te volgen. Hoe groot hij of zij uiteindelijk wordt is moeilijker in te schatten, maar je moet er geen jumbo fantasie bij koesteren. Het moet niet allemaal groot zijn, om mooi te zijn. Het strijdtoneel van de koi wordt op dit moment al te zeer overrompeld door de grootte, en de grootte eist soms zijn tol...dat wordt wel eens vergeten.

Nu is het zo dat wij moeten meedenken en zorgen dat we de grote koi in ons bestand hebben, anders is het hek helemaal van de dam, en zeg nu zelf, waar kan je zoveel potentiële jumbo koi vinden die het element jumbo in zich dragen ?

Genoeg gezeverd, want plotseling vroeg Johan of hij de Oshiba Shigure van Taniguchi even mocht zien. Deze had ik gisteren nog op film gezet voor Allette. Het was ook puur toeval dat ik een kohaku van Takigawa in het net kreeg samen met de oshiba.

Oeps, dat moest ik even aan Johan laten zien, mijn verkopersinstinct nam het nu natuurlijk over, want dit vind Johan geweldig, dit is wat hij zoekt. Een koi met een body om een beroerte van te krijgen, 70 cm en nog maar 3 jaar...ik zag zijn ogen twinkelen.... Hij had onlangs nog een koop misgelopen van die reversed Asagi, en dit zou een mooie vervanging zijn voor de koi die hij niet op de kop heeft kunnen tikken.

Ik heb hem ook geholpen met de aankoop van dit duo, want het is tenslotte "een dode periode" in de koibusiness, en Johan is een goede klant, dan moet je tolerant zijn. Ik kreeg haast medelijden toen hij me smekend vroeg om de kleine showa terug in te ruilen en de verkoop van zowel de oshiba en de kohaku rond te maken. Graag gedaan Johan, je bent tenslotte ook niet iedereen, en zo werd de deal netjes afgerond.

Als je de showa hebt gezien, en je hebt er interesse in, stuur me dan een mail, ik zal ook voor deze mooie showa tolerant zijn. Bovendien kan ik niet dankbaar genoeg zijn voor de voorspoedige verkoop van zoveel koi de laatste tijd. Ik ben alle mensen, zowel Nederlanders als Belgen (en Duiters) dankbaar voor het vertrouwen dat ze hebben in Interkoi. Ik zal dan vermoedelijk toch iets goed doen. Bovendien zal het mij motiveren om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Ik was een beetje verbouwereerd toen ik gisteren het nieuwsitem van die droplul René van der Gijp op de televisie moest aanhoren. Ik kon niet anders dan mijn ongenoegen uiten, maar ik kan ook met volle overtuiging beweren dat ik altijd het volste respect heb voor de Nederlandse klanten die bij Interkoi komen. Het zijn meestal bijzonder aangename mensen die altijd een kleine attentie meebrengen, en Ik kon moeilijk de link leggen tussen dat wat ik hoorde en de manier waarop de Nederlanders zich gedragen.

Ik heb zelf 10 jaar een bedrijf gehad in Nederland, en had 2 Belgen en 2 Nederlanders in dienst. Die tijd behoort tot de mooiste tijd in mijn leven. Er was altijd een gezonde strijd, maar ik heb altijd genoten van de samenwerking. Dat is ook de reden waarom ik dat TV misbaksel niet goed kon begrijpen. Het is verwerpelijk....Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Zo dan, wat een heerlijke kohaku!!

Luc, er zal altijd een gezonde strijd tussen Belgen en Hollanders zijn en blijven. Dat geeft niets en hebben alle buurlanden wel met elkaar (zelfs provincies hebben deze strijd al). Dat gelul van René moet je met een korrel zout nemen...

Anders is het met Hollanders en Duitsers. Alhoewel dat steeds beter gaat hebben toch veel Hollanders een hekel aan alles wat Duits is...

andere Johan on 07/07/2014 08:26

De kohaku is super mooi .
Een hele mooie aanwinst

marcel w on 07/07/2014 09:50

er is nog een groot verschil tussen gezonde strijd tussen Belgen en Nederlanders, en daar doe ik zelf nog graag aan mee...

Maar een belediging moet je niet slikken, en persoonlijk vind ik dat de maatschappij dit ook niet moet slikken.

luc on 07/07/2014 10:45

Ik vind het ook belachelijk wat daar geroepen wordt...
Het was toch briljant geweest als de halve finale Rood tegen Oranje geweest was!

De kohaku zoals ook al in het nieuwsbericht van gister gezegd... monster van een vis... heb deze bij Takigawa geschept om haar brute uitstraling...wat een monster in spé! Pracht van een beest!

Matthijs on 07/07/2014 11:11

Hoi Luc, misschien moet je op www.soccerniews.nl kijken.
Is het van der Gijp verhaal meteen duidelijk.

leo on 07/07/2014 17:32

Merci dat je haar geschept hebt Matthijs . Merci Luc voor je mooie aanbod . Daar mogen ze allemaal eens achterkomen , nog niet tot aan de enkels komen ze .

Johan on 07/07/2014 23:15

Haha niks te danken Johan!

Ik hoop wel dat we updates gaan krijgen natuurlijk :-)
Prachtige kweker ook.. Deze kweker manipuleert niet dmv kleurvoer of wat dan ook :-)

Matthijs on 08/07/2014 18:28

Belachelijk dat gedoe om de grootte, probeer een keer tevreden te zijn.
Als je de grootte laat primeren, dan heb je het kleurvoer nodig om het manipuleren te verdoezelen.
Dan eist de grootte niet soms zijn tol, maar altijd, ingekorte levensduur.
Mooie kohaku, maar de showa mag er ook zijn, die kan wel eens zeer mooi uitgroeien.

Marcel D on 10/07/2014 01:27