Kamiaccen

KamiaccenReeds geruime tijd heb ik in mijn hoofd het woord kamiac zitten. Waarom is me niet duidelijk... klinkt het woord nu goed, of wil ik iets proberen dat me de moeite waard lijkt.

Het is net zoiets als pippen, dat zijn van die dingen die mij een goed gevoel geven. Ik had er reeds dikwijls van gehoord natuurlijk, maar nog nooit geprobeerd. Zelfs Philip van interkoi wielsbeke had me er al enkele malen op attent gemaakt dat het spul goed werkt.

Met de opvangst van de nieuwe koi die binnenkomen in het achterhoofd, eventjes een mail gestuurd naar House of Kata. s'Avonds ontving ik reeds een telefoon van Gerjan Romijn of hij eventjes binnen kon komen de volgende dag. Natuurlijk kon dat.

Al dadelijk was er een plezierig contact tussen Gerjan en mezelf, en hij had zelfs een toestel bij om Kamiac te maken. Het was precies of Gerjan het al wist, terwijl ik er niets over gezegd had. Toen Rini er bijkwam, was het hek helemaal van de dam. In plaats van eventjes binnen te komen, is Gerjan meer dan anderhalf uur blijven hangen. Dit zijn zo van die bedrijven met mensen die onmiddellijk een goed gevoel geven, en geloof me, bij mij geeft dat een meerwaarde.

Met een specialist als Rini, moest hij soms zijn hersenen pijnigen, want als er iemand ter zake is over patogene, heterogene, nitrificerende bacteriën of alles wat met bacteriën te maken heeft, dan is Professor Rini een niet te onderkennen tegenstander. Gerjan wist zich echter goed uit te slag te trekken, en ondanks het feit dat hij af en toe toch eens diep moest nadenken, kon hij ons wel overtuigen.

Bovendien had Gerjan een kamaic toestel bij ter kennismaking. Dit gaan we de volgende weken en maanden eens duchtig testen. Naast de kamiac had ik zelf al goede resultaten met de bacterial feeding van het house of Kata.

Nog even een plezierige anecdote: Ben Doorakkers kwam even op bezoek de volgende dag. Wat had hij bij ? Juist ja, een kamiac toestel... Dit kan toch geen toeval meer zijn. We hebben dus nu de luxe om met 2 kamiac toestellen te werken, makkelijk nietwaar ?

We zullen jullie uiteraard op de hoogte houden van de resultaten. Werkt het, dan zeggen we het eerlijk, werkt het niet, dan zeggen we het ook. Dus kamiaccen maar....en Gerjan, bedankt voor het prettige gesprek. Waar is het woord kamiac trouwens van afgeleid, weet iemand dat ?

Reacties

13 reacties tot nog toe

Heej! De Kamiac. Waar ken ik die van...;-)?

Volgens mij is 'kamiac' afkomstig van KAta MIcrobacteria ACtivator. Meende ik mij te herinneren van de introductie een paar jaar terug. Maar ik kan het mis hebben, in dat geval zullen de heren van Kata zelf uitsluitsel moeten geven.

Ik heb 'm al een tijdje en ben heel benieuwd wat jullie ervaringen met de Kamiac zullen zijn. Ik ga dit dus volgen!

Groet,

Noëlle on 09/11/2008 12:30

Ik ben op zich ook wel benieuwd maar meer naar de voordelen t.o.v. andere manieren van toevoegen van bacterieen. Laten we eerlijk zijn iedereen heeft zijn eigen manier en werkt met in de regel bacterieen waar men tevreden over is. Dus ik ben vooral benieuwd naar voordelen zoals: goedkoper? Makkelijker?. Ik geloof namelijk niet dat het beter functioneert dan een andere toevoeging. Ik werk zelf al jaren met gel van bactoplus en ben daar zeer tevreden over.... dus voordat ik overstap moeten er wel voordelen zijn! PIP was totaal iets anders en heeft een andere functie maar heeft de Kamiac dat ook? Ik vraag het me af... Ik vind Gerrit een aardige vent maar die H.O.K. rage van tegenwoordig gaat mij een beetje te ver. Voorlopig houd ik het op Bactoplus tot iemand komt met overtuigende argumenten en bewijs.
mvg
Ton

Ton on 09/11/2008 12:59

Hoi Ton, en gelijk heb je. Ik ga de kamiac testen door iedere maand de vijvers met deze bacterien te voorzien, en ik ga de bacteria feeding iedere week toevoegen. Ik wil vooral de waterkwaliteit in het oog houden, en de metingen van Ammoniak etc...goed in de gaten houden. PIP was ons eigen produkt nietwaar, en is idd helemaal anders.. Is er zo een H.O.K. rage dan bezig op dit moment ???

luc on 09/11/2008 13:36

Als je af en toe op Koi Eagle leest wat een ieder schrijft lijkt het wel of er alleen nog HOK bestaat... Beetje eenzijdig vind ik. Maar ik ben nu eenmaal iemand die iets wat goed is niet zomaar opzij zet voor iets anders. Zowel zakelijk als persoonlijk ben ik trouw aan merken en leveranciers zolang ze het goed doen en nakomen wat er beloofd word. Als er iets op de markt komt wat aantoonbaar beter is dan ga ik pas om. Beetje conservatief misschien maar zo ben ik nu eenmaal. Heb wel zelf producten van H.O.K. gebruikt (voer, geneesmiddelen, wondbehandelingset, verdoving e.d.) en daar is absoluut niets mis mee maar bacterieen zijn toch wel essentieel dus voordat ik daarop overstap, eerst resultaten please :-)
mvg
Ton

ton on 09/11/2008 16:15

Groot gelijk Ton bij de laatste grote test van NVN kwam die van jou overduidelijk als overwinnaar uit de bus,dus never change a winning team.

willem on 09/11/2008 16:40

moeten we dat ook weer aanschaffen naast pip?
pip werkt toch heel goed

bernd on 09/11/2008 19:27

Zelf gebruik ik KAMIAC al enige jaren en ben zeer tevreden.
Hier heb ik jouw Luc, al weer gelange tijd geleden, over gesproken en mijn ervaringen verteld. Luc was hier vooralsnog vrij sceptisch over en zie nu dat er ook met dit product getest gaat worden.

Mijn verwachting is dat ook de resultaten bij jouw Luc positief zullen zijn. Hou ons maar op de hoogte.

Tja Ton... de prijzen van de Kamiac producten vind ik persoonlijk in verhouding tot een aantal andere producten niet hoog.
Let wel: een setje Kamiac kost € 86,00 en een refill set zo'n € 39,90 (goed voor 200.000 liter vijver water).

Indien gewenst Ton kan ik je de Resultaten van het Wetenschappelijk Onderzoek van Kamiac wel even mailen.

groeten

Erwin Peek
www.peekoi.nl
www.rotterdam.interkoi.eu

Erwin Peek on 09/11/2008 20:38

Hai Erwin, het is niet zo dat ik twijfel aan de kwaliteit van de Kamiac. Maar ik ben zeer tevreden over mijn Bactoplus gel en daarbij komt dat dit gebruiksklaar is en niet eerst op temperatuur moet kweken. Ik heb een heel drukke baan en wil mijn bacterieen kunnen toevoegen wanneer het mij uitkomt zonder eerst de bacterieen te moeten kweken. Ook heb ik in het verleden van mensen gehoord waarvan de Kamiac stuk ging en dan weer een nieuwe Kamiac of onderdelen moeten aanschaffen voordat je weer verder kan daarmee. Kortom voor mij meer nadelen dan voordelen... Sorry Gerrit...

Ton on 09/11/2008 20:44

Hoi Ton,

"Ik heb een heel drukke baan en wil mijn bacterieen kunnen toevoegen wanneer het mij uitkomt zonder eerst de bacterieen te moeten kweken".

Daar heb je een punt en dat is inderdaad een nadeel.
Dus voor jouw gewoon de vertrouwde bactoplus blijven gebruiken :-)

groeten

Erwin

Erwin Peek on 09/11/2008 21:24

Hoi
Ik ben blij dat jullie dat gaan testen mijn resultaten zijn goed zo ver ik het kan zien.
Het vijverwater word er een stuk helderder door.
Wil natuurlijk niet zeggen dat dat goed is.
Maar ik heb nog nooit een grote ammoniak piek gehad.
Alleen ben ik niet te vrede over de feeding ik krijg een bruine gloed in het water.
Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn.
Hok en koieagle zijn een daarom zijn de reacties zo goed.
Groetjes Jurian

Jurian on 10/11/2008 07:48

Hai Jurian,
Even over HOK en koi eagle, de oprichter van beide is misschien wel dezelfde persoon maar ik weet gewoon zeker dat Gerrit absoluut niet Koi Eagle gebruikt op HOK extra te promoten. Gerrit is zakelijk genoeg om zijn hobby en zijn bedrijf gescheiden te houden. Ik denk zelfs beter dan andere mensen, en dan bedoel ik niet jou :-)
HOK is gewoon een goede leverancier van artikelen die wij allen goed in en om onze vijvers kunnen gebruiken. Dat ik ook niet alles van HOK gebruik heeft meer met mijn ervaring met andere producten te maken en mijn tevrdenheid hiervan zoals ik al heb uitgelegd.
En Koi Eagle is gewoon een site voor en door hobbyisten waarvan Gerrit er ook 1 is. En ik denk dat wij allen (in ieder geval de gebruikers en lezers van KE) blij mogen zijn met deze site. Er staat zoveel op dat ik meermaals heb gewenst dat ik deze site al kon voordat ik met koi begon! Buiten dat wij veel van Rini leren hier! Is er op KE ook heel veel te leren, zeker voor de beginnende hobbyist maar ook voor de gevorderde!
mvg
Ton

Ton on 10/11/2008 22:00

hoi Ton. Ik ben koieagle en nvn ook erg dankbaar ik heb er veel van geleerd en ik leer nog steeds. Ik val hok ook niet aan want ik heb en gebruik veel van hun producten en ze bevallen goed. Groetjes jurian

jurian on 11/11/2008 09:17

Jammer dat het posten van de resultaten in 2008 ophoudt.
Misschien even een "boost"? :-)

Henk on 19/08/2010 15:15