Kies nu je koi voor oktober.

Kies nu je  koi voor oktober.Einde van het jaar eind september, begin oktober is de beste periode om de koi over te zetten.

Ieder jaar weer zeuren wij over de slechte zomer, terwijl we eigenlijk bijna altijd een slechte zomer hebben. Beter zou het zijn om niet te zeuren over een slechte zomer, maar alleen enthousiast worden als we ooit eens een lange stabiele zomer meemaken.

Het hoeft geen 35° te zijn…een stabiel 25° over een lange periode zou al aangenaam zijn, maar de laatste jaren kan het feest niet op. Een lange winter, veel te lang, gevolgd door een plostelinge warmteperiode die voor de tijd van het jaar gewoon abnormaal is. De vissen hebben de winter nog niet goed verteerd of ze moeten op korte tijd al aansterken om de strijd aan te gaan met de parasieten.

Als ze dit dan al verteerd hebben, komt er een kwakkelende zomer aangewandeld die het verschil niet kent tussen herfst en zomer. Ik draai al enkele jaren mee, en heb al veel verschillende weerstramienen meegemaakt, maar een scenario zoals de laatste twee jaar kan ik me niet herinneren uit het verleden.

Wel is het aan te raden om je koi nu uit te komen kiezen, om ze begin oktober op te komen halen. Ze zijn goed aangesterkt, zwemmen hongerig rond en voelen zich zo gezond als een vis in het water.

Ik zal vanaf heden, een bijzonder interessant prijskaartje aan de overblijvende selectie hangen. Dit zal niet via de prijzen op de site vermeld worden, maar je moet er gewoon even voor naar Arendonk komen. Er zwemmen in totaal nog slechts een 80-tal koi, waaronder zeer fraaie exemplaren.

Het is uiteraard mijn wens om er nog een 30-40 van te verkopen, maar het zal moeilijk worden, dat is me duidelijk. We gaan in ieder geval ons uiterste best doen, maar ik zeg het je in alle vertrouwen: de koi die er nu nog zitten zijn geen leeglopertjes, maar zijn hun prijs meer dan waard.

Naast het bestaand bestand duurdere vissen zal ik straks nog een filmpje maken van het bestaand bestand goedkopere vissen, zodat je kan vergelijken.

Nog even melden dat er ondertussen weer Kien is geleverd. Voor de mensen die juist te laat waren om Kien mee naar huis te nemen, er is weer een flinke voorraad.


Reacties

1 reactie tot nog toe

Wat is de minimum temperatuur om koi nog te (ver)plaatsen ?

Jean-Pierre on 17/10/2011 13:01