Kijiro, een nieuwe soort...

Kijiro, een nieuwe soort...

Op de 2de Mushigame Ta-agari show op 24 Augustus van dit jaar, werd er een nieuw soort koi geïntroduceerd, de Kijiro.

De Kijiro is een gelige koi op een witte ondergrond en is een niet metaalkleurige koi.

Er is niet veel over geweten, maar blijkbaar heeft de Niigata Fisheries Department er 18 jaar over gedaan om de soort te stabiliseren.

Dit jaar hebben ze eieren aan een aantal kwekers gegeven om door te laten groeien. Vermoedelijk zullen we de komende jaren meer zien van deze soort.

Ta-Agari betekend letterlijk "rijst vijver" en als geweten is dat het paaiseizoen meestal in mei en juni plaatsvind, dan betekent het dat de koi die op deze show getoond worden slechts 2-4 maanden oud waren.

Nu kan men zich afvragen of men een nieuwe soort nodig heeft, want er is al zoveel moois op de markt, dat een nieuwe soort niet veel meerwaarde meer brengt. Bovendien keert men na enkele jaren aftasten steeds terug naar de basis,... de go-sanke.

In het begin van de koihobby wil men deze, en deze, en oh ja, die heb ik ook nog niet, totdat men aan het besef komt dat het een kakafonie is geworden. Uiteindelijk ga je dan gewoonlijk herschikken, en is de eenvoud de mooiste oplossing.

Wat is dan de eenvoud ? rood, wit en zwart, met een vleugje geel of wit/zwart erin, met name kohaku, sanke, showa en eventueel een yamabuki of karashi en een shiro utsuri. Het is een veel voorkomend gebeuren.

Denk ook aan uw wintervoer

Bestel nu reeds voor de herfst en de winter

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml