Kinderplezier met yamatoya

Kinderplezier met yamatoyaEr was weinig te beleven vandaag, wat moet je dan doen ? We hebben dan wat vissen gebowld die nogal veranderd waren, waaronder de yamabuki.

Mijn kleinkinderen kwamen vandaag nog eens bij bompa op bezoek, en toevallig was ik een bakje met de koi van yamatoya aan het bowlen. Toen we ze even aan het meten en controleren waren, vonden zij dat ze de visjes toch ook wel eens vast zouden willen pakken. Er waren nog meer kinderen, en na het insmeren van de handjes met PiP Gel, mochten ze 5 minuutjes de koi vastnemen. Lol verzekerd....en de koitjes vonden het helemaal niet erg. (denk ik)

Ze waren gemiddeld een 5 cm gegroeid, de kleinste was ± 24 en de grootste ± 28 cm. Er zijn er nog 14 over die nu in Ben's Bakje blijven zitten, waarvan de tancho en een kohaku nog verkocht zijn. Ook was het hoog tijd om de yamabuki even te bowlen, want die waren niet meer terug te herkennen. Ik heb de foto's op de site aangepast, maar het filmpje nog even laten staan van toen ze binnenkwamen. Zo kun je zien hoe die veranderd zijn op vrij korte tijd. De grootste was ondertussen 66 en de kleinste 64.

Een bijzondere koi vind ik nog steeds deze mako sanke. Natuurlijk zie ik ook dat het hi van de tweede hi plaat niet goed is, maar toch heeft deze sanke iets dat me bekoord. Het is een dochter uit de vierstaps sanke van Momotaro, ze lijkt 70 cm, maar is slechts 61 cm gemeten vandaag. Ik heb het gevoel dat dit een zeer grote koi gaat worden. Morgen ben ik niet open, en zal ik alles klaarzetten voor de grote barbecue zondag.

De kleintjes
de yamabuki
de mako sanke

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Het is o zo mooi aan onze koihobby als de kinderen er interesse voor tonen. Ook hier vragen de kinderen van de buren regelmatig om eens de' visies' te mogen zien.Dan is het puur genieten . En samen voeren is het moment suprème.
Koi houden brengt mensen samen. Zondag weten we dat zeker.

willy on 14/05/2010 19:52

Jongens,als die Mako straks ook nog eens de breedte ingaat........
De tosai van yamatoya gaan goed in Ben's bakje zo te zien!

Goed weekend!

Gr.Jack

jack on 14/05/2010 21:41

Ik kan Willy alleen maar 100% gelijk geven. De sociale contacten die een mens als koikeeper opbouwt met andere koihobbyisten (van zeer uiteenlopende pluimage), in de eerste plaats binnen de klantenkring van Interkoi maar ook daarbuiten, ze zijn naar mijn gevoel van goudwaarde en geven aan de hobby een "rijke" extra dimensie.
Persoonlijk kan ik bijna evenveel genieten van die contacten en babbeltjes over de hobby dan van de hobby zelf, en dat wil toch wat zeggen. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn (koi)kennissenkring bij de bbq nu zondag nog wat verder te kunnen uitbreiden.

Martin on 15/05/2010 15:42