Kleine uitleg.

Kleine uitleg.Ik krijg veel mails binnen met vragen over de "Pick and Go" actie deze week zaterdag en zondag.

Het is dan ook niet meer dan juist om hier een gefundeerd antwoord op te geven. Ten eerste wil ik even vermelden dat het geen normale tijden zijn. Ik wil niet te veel zeuren over de lopende crisis, want de deprimerende boodschap die we iedere dag opgedrongen krijgen via de media is voor iedereen hetzelfde...weg dus met die ingesteldheid.

Feit is dat de zaken, laat ons zeggen moeilijker zijn dan normaal. Ondanks het gegeven dat ik nog vrij veel koi verkoop, tenminste dat hoor ik in de wandelgangen, want ik volg de lopende zaken van koihandelaren zeker niet op, blijft het moeilijke handel dit jaar.

Dat er niet zoveel gekocht wordt vind ik niet zo erg, maar het is vooral de animo en de geestdrift die bij veel mensen ontbreekt. De wil is er wel, maar er ontbreekt iets dat ik niet kan definiëren.

Ik heb besloten deze actie te doen, omdat ik wil te weten komen of de mensen op dit ogenblik beslissen om minder te kopen, omdat ze ook meegedreven worden in de stroom van de negatieve berichtgevingen, en dat ze de beurs dichthouden, of omdat het te duur is op dit ogenblik.

Ik heb een gedurfde stap ondernomen, omdat de koi die ik aanbied, prijstechnisch ver onder de marktwaarde zitten, maar tevens nog zeer goed van kwaliteit zijn. Mijn bedenking is dan ook de volgende: verkoop ik 10 vissen of meer, dan denk ik dat het de prijs is, die de doorslag geeft, verkoop ik echter maar een tweetal vissen, dan ben ik bang dat het de crisis is die ons in de greep heeft.

Ik heb op dit ogenblik eigenlijk al niet te veel koi meer, en het project vind ik zelf gewaagd, want iedere koi die hier op dit ogenblik rondzwemt, brengt meer geld op als ik deze laat zwemmen, dan als ik mijn geld op de bank zet vandaag de dag. (bij wijze van spreken). Wat er ook van zij, ik hou jullie maandag op de hoogte, en ben benieuwd wat dit weekend zal brengen.

Reacties

6 reacties tot nog toe

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat er geen 10 verkocht worden ik denk wel meer.
Bij deze prijzen en kwaliteit begin ik zelfs onrustig te worden en jij kent me Luc dat wil wat zeggen.

Rob on 15/06/2012 08:28

Ah die Rob. Het enige dat ik je kan beloven, is dat deze prijzen zondagnamiddag reeds verdwenen zullen zijn, want ik krijg nu al de bibber op het lijf omdat ik deze actie doe. Het is niet van mijn gewoonte.

luc on 15/06/2012 08:38

Prachtige aanbiedingen Luc! Je hebt gelijk de crisis word ons grotendeels aangepraat. Er zullen mensen zijn die wel direct getroffen worden door ontslag e.d Maar laten we geld uit geven dan is de eerste stap gemaakt naar een bloeiend economie.

Arjan on 15/06/2012 10:55

Het lijkt me sterk Luc dat je niet meer dan 10 van deze koi verkoopt.
Er staan een aantal prachtige vissen tussen. En zeker voor de prijs die erbij hoort.
Zeer mooie koi voor héél weinig geld.

Gr. Gerry

Gerry on 15/06/2012 13:52

Het is een droevige tijd ,mensen worden bang en gaan potten (niets meer uitgeven ).natuurlijk is dit de verkeerde reactie maar hoe zou je zelf zijn.ik heb enkele pareltjes gezien waarvan de prijs nu heel aanlokkelijk is.Probleem is dat ik al gekocht heb.

Johan on 15/06/2012 18:11

Misschien praat/schijf ik wel alleen voor mezelf maar ik denk dat men nu echt aan het "sparen" is voor een koi van een bepaalde kwaliteit met een daarbij horend bedrag aan euros. Door deze actie wordt de te verwachte spaartijd bijna met de helft verkort. Er zullen nu mensen zijn die hun koi kunnen kopen en er, gezien het aanbod, heel erg content mee kunnen zijn.

johan Frentz on 15/06/2012 21:35