kohaku nr. 20 - 31 cm.
DEZE KOHAKU IS ONDERTUSSEN VERKOCHT" />

Kohaku Momotaro nr. 20 - 31 cm.

Kohaku Momotaro nr. 20 - 31 cm.Hoe kleine tategoi zo mooi kunnen zijn. Vandaag nemen we nummer 20 van de kohaku in ogenschouw. Vooraleer u de beoordeling leest, bekijk dan enkele malen het filmpje. kohaku nr. 20 - 31 cm.
DEZE KOHAKU IS ONDERTUSSEN VERKOCHT

beoordeling door Ben Doorakkers

Deze kohaku straalt één en al vrouwelijkheid uit. Zij heeft een mooi vier stappen patroon wat bij het groeien alleen maar in kracht zal toenemen. Het beni is egaal en overal goed geproportioneerd, zodat de teri of de glans naarmate ze ouder wordt zeker zal verbeteren. Het beni nestelt zich verleidelijk tegen de ogen, maar zal bij het volwassen worden, waardig afscheid van de ogen nemen, en dit moet ook zo. De kiwa mag er zeker zijn en de shasi is nog ruim twee schubben. Dit wijst op een langzame verbetering van de kwaliteit van de koi. Nee, snel finishen zal deze gelukkig niet.

De ogen staan mooi breed ingepland, op een mooi groot hoofd.. De afstand van het laatste patroon tot de staartwortel is een paar cm. en dit maakt de koi zoveel eleganter. Verder ziet het wit van de koi er onberispelijk uit, maar ik zou ook niet anders verwacht hebben van deze tategoi.

Vergis je niet in het hi. Dat is bij deze jonge koi nog zeker niet te rood, neen eerder oranje, en zo hoort dit ook. Niet vergeten dat het beni van een koi gaande weg beter moet worden, en niet andersom.

Prijs van deze koi: € 1 750,00

INTERKOI geeft u volgende voorwaarden:

- U betaald bij aankoop: 50% van de waarde = 875 euro
- U betaald bij levering het saldo 50% = 875 euro.

Transportkosten: 100 euro te betalen bij levering.

Indien de koi in quarantaine moet blijven in onze verwarmde vijvers zal hier een vergoeding van 200 euro gevraagd worden. (Periode van aankomst tot einde maart.)

VERKOCHT VERKOCHT VERKOCHT VERKOCHT VERKOCHT VERKOCHT VERKOCHT VERKOCHT

Reacties

8 reacties tot nog toe

Luc, zit een verkeerd filmpje bij. Laat showa nr 20 zien

rody on 02/04/2008 07:57

Wat kan het leven toch mooi en tegelijk moeilijk zijn :-)
Het is een plaatje maar met al die uitbreidingen die ik al heb gedaan is de bodem niet eens meer in zicht maar gewoon compleet weg uit de portemonee. Anders zou ik het wel weten! Ben het helemaal met Ben eens, als deze koi een aantal jaar goed gevoerd wordt en de ruimte krijgt in een mooie vijver zal deze kohaku zich kunnen ontwikkelen tot een prijzen pakker! En waar een hoop mensen ook op letten is de rugvin, onberispelijk wit evenals de borstvinnen. Echt een tategoi!

Ton on 02/04/2008 08:08

Dit is werkelijk een prachtig exemplaar, deze spreekt mij meer aan dan de 1e kohaku die geplaatst is, die zal ongetwijfeld een "betere" huidkwaliteit hebben, kan mij niet voorstellen dat deze lang te koop staat..voor mij een toppertje ook qua prijs!!

Qua body zie ik liever dit exemplaar, zie liever een tosai met een iets langgerektere body (slank) met een lang hoofd. Deze gaat behoorlijk groot worden!!

gr,
Ingrid

Ingrid on 02/04/2008 08:17

Met één woord: waauw. Ik sta niet gauw in verrukking, maar als ik dit soort koi zie, dan begint mijn hart toch sneller te kloppen. Neen, ik kan hier niets op afkeuren. Deze tategoi is af. Proficiat aan de koper.

Kurt on 02/04/2008 09:48

Hoi Rody, ik weet het. Dat is het begin van Alzheimer. ). Het zou ondertussen in orde moeten zijn. Ik vind de meeste reakties van de mensen leuk, maar zou toch op één puntje willen wijzen (ik bedoel dit in het algemeen): laat ons trachten de goede punten van de tategoi te zien, en de mindere punten door de vingers te zien. Er zijn immers geen perfecte koi, en als die er al zijn, dan kunnen we ze echt niet betalen. Op dit gebied kunnen we nog veel van de Japanners leren. Heb respect voor de pluspunten en probeer te minpunten gewoon positief te benaderen of te negeren. Interkoi zou hier een opvoedende functie in willen bekleden.

luc on 02/04/2008 09:54

Ik hoop dat er nog meer van dit spul komt aan deze prijzen, want dan ga ik proberen vroeger op te staan. Ik ben blij voor de koper, maar heb spijt dat ik te laat ben.

Claudia on 02/04/2008 10:10

Hoi Luc komt er morgen een showa of kohaku op te staan?
Als ik dat weet dan slaap ik beter.
Groeten Rob

rob punte on 02/04/2008 10:48

Morgen komt showa nr. 20 aan de beurt, beoordeeld door Rini Groothuis. Het uur dat ik haar erop zet geef ik niet door. Dat kan om 1 uur zijn deze nacht, maar ook om 11 uur in de voormiddag. Maar die van gisteren, de beste in mijn ogen, die is er nog...

luc on 02/04/2008 12:06