Kohaku voor onszelf.

Kohaku voor onszelf.Rini en ik hebben besloten deze kohaku samen aan te kopen om hem verder door te laten groeien en de evolutie verder op te volgen.

Het is niet de kunst om onbetaalbare koi aan te kopen en deze de shows te laten winnen. Rini en ik hebben besloten om met de mindere goden te proberen hetzelfde resultaat te bereiken. Wij weten dat dit een moeilijke opgave is, maar toch willen wij de meerwaarde in deze koi steken door de manier waarop ze zal behandeld worden. Als je op dit ogenblik de evolutie van Clarissa ziet, dan krijg je gewoon de tranen in je ogen, zo mooi.

Waarom hebben wij deze koi gekozen ?
Ten eerste voor de prachtige bouw. De kweker behoort tot de absolute favorieten van Interkoi. (Matsue). Bovendien is de huidkwaliteit en het fukurin van zeer hoge waarde. Zij is op dit ogenblik Yonsai (4 jaar), dus het kiwa zal mettertijd nog sterk verbeteren, en over de staartaanzet en de sashi, moet ik geen verhaaltjes gaan vertellen.

De koi is op dit ogenblik 73 cm, zodat zij in goede omstandigheden naar de 90-95 cm kan doorgroeien. Wij zullen ze daar zeker mee helpen. Het patroon is een twijfelgeval. De ene zal het als niet voldoende bestempelen, de andere zal het prachtig vinden. De maruten vlek ligt helaas niet mooi in het midden, maar vangt het onevenwicht op het einde van de staart wel op, zodat er toch een mooie balans te vinden is. De koi spreekt ons ontzettend aan, en daar is het toch om te doen, nietwaar ?

Het enige probleem: wij hebben nog geen naam voor deze jumbo in wording. Als er dus iemand is die creatief genoeg is om een mooie naam te verzinnen, dan lezen wij dit graag. Wij hopen in ieder geval dat jullie dit zalig schepsel ook zo mooi vinden. Je mag onverbloemd je mening zeggen, want we kunnen tegen een stootje hoor....


Een filmpje kan je vinden op deze link: Jumbo kohaku van Matsue. Bekijk hem goed.

Aandelen kopen ? Dat kan. dit maakt het voor ons meer betaalbaar en zo kopen jullie ook een stukje van deze koi. Wij hebben 20 aandelen aan 500 euro per stuk. Interesse ? Neem dan contact met ons op. Bij eventuele verkoop wordt de intrensieke waarde van het aandeel aan jullie uitgekeerd.

Reacties

9 reacties tot nog toe

Toevallig ben ik juist in Borneo geweest en heb op mijn rondreis de stad Sandakan bezocht. Sandakan is de stad waar de dodenmars is begonnen. Het is het schrijnend verhaal van enkele duizenden Australiërs en Britten die door de Jappen verplicht werden om door de jungle naar een andere stad te gaan. Ik heb door de jungle gewandeld en weet wat dit voorsteld. Van deze duizende soldaten zijn er slecht 8 ontsnapt als ik me niet vergis. Een mooie naam met inhoud voor deze koi dus "Sandakan" zijn. Maar we wachten nog op enkele andere voorstellen om definitief te beslissen. Sandakan, het spreekt mooi en klinkt krachtig. Je van er ook "sanda" in van Sandan Kohaku....

luc on 08/02/2008 15:42

Geen verdere discussie mogelijk lijkt mij. Sandakan moet het worden! Absoluut een topper in wording en met die naam kan het niet mis.
mvg
Ton

Ton Janssens on 08/02/2008 16:07

Geweldige vis, jongens.
Sandakan is ook heel krachtig , maar misschien meer voor een showa.
Alternatief: ARMASAN
AR= arendonk
MA:=matsue
SAN= sandan kohaku.

Willy on 08/02/2008 16:22

Hey Luc,

Wat vindt je van Ronin, als ik mij niet vergis is dit het Japans voor een krijger(samurai) zonder meester. Misschien kunnen jij en Rini zijn nieuwe meesters worden en kan hij zo voor jullie strijden op de shows.

groeten
bert

bert pocquet on 08/02/2008 17:07

Jongens, ga niet lachen om de volgende naam, want ik schrijf het al met grote aarzeling, ook al gezien de krachtigheid van bovengenoemde namen. Maar goed, ik viste in de jaren zeventig in de put van Melle (België) op een grote karper, door de lokale vissers als een bijzonder exemplaar bestempeld. Het heeft me vele sessies, vele opofferingen en vele retourritten gekost voordat ik haar wist te vangen. Die nacht had ik niet geslapen en die dag was bloedje heet, 30 plus graden. Maar goed, de beloning kwam met die vis, die iets in de 80 cm. was en krap 20 pond woog. Nu niks speciaals maar toen een geweldenaar. Ik heb haar innig gezoend (echt waar) en op het succes dronk ik een flesje witbier (eentje maar, ongelogen) maar waarschijnlijk door de hitte en door het slaapgebrek, werd ik van dat ene biertje zo zat als een aap. En die vis heette Gertrude.
Maar Sandakan vind ik ook prachtig en Ronin (ik heb de film gezien) vind ik weer iets voor een donkere showa. Net als Armasan trouwens. Maar dat is gewoon een gevoel.

rini on 08/02/2008 18:02

Dan noemen haar toch "trutje" Rini...klinkt bekend in de oren en spreekt makkelijk uit.

luc on 08/02/2008 18:24

Nee Luc, we noemen haar geen trutje, want daar is ze veel te elegant voor.
Trouwens, hoor je ons al roepen: trutje, kom eens eten...
En nou ga ik zelf chinees halen.

rini on 08/02/2008 18:51

Inderdaad..ronin voor een showa of kumonryu...vind persoonlijk sandakan heel toepasselijk voor deze koi!

Matthijs[interkoi zwolle] on 08/02/2008 19:10

vroeger had je een geweldige serie op tv mishien herrineren jullie die wel deze serie hete sandokan als ik me niet vergis speelt zich dit af in de regio waar luc op vakantie is geweest.sandokan wil zeggen de maleisse tijger.

Ben Doorakkers on 08/02/2008 20:05