Koi verkopen in een andere dimensie.

Koi verkopen in een andere dimensie.Ik veronderstel dat echt koi handelen best plezierig is, maar Rini en ik trachten het toch steeds te benaderen via een andere dimensie. Hoofddoel is: het moet plezierig blijven, dat is ons streven.

Vandaag was het één van die dagen die het verkopen van koi, zij het in een andere dimensie, ontzettend veel plezier verschaffen. Vandaag was het de beurt aan onze nieuwe bezigheid: een koivijver leegmaken met een drijfnet. We hadden slechts 10 meter drijfnet ter beschikking gekregen van een vriend, maar Rini weet hier wel raad mee. Vandaag was Rini dan ook duidelijk de baas, want hier heb ik geen kaas van gegeten.

We hebben in eerste instantie het drijfnet als een fuik op een strategische plaats gehangen in deze gigantische natuurvijver van 1 500 000 liter, zodat de vissen via een open zijde nog rustig het voer kunnen opeten. De opdracht van Rini was nu dat er iedere dag zoete mais moest gevoerd worden, zodat ze rustig via de opening naar binnen en terug naar buiten kunnen zwemmen. Na enkele dagen zullen ze wel aan het net gewend zijn, en zullen we het net rustig sluiten, zodat we de koi op een serene manier kunnen vangen. Tot hiertoe opdracht volbracht, en het vervolg zul je kunnen lezen zogauw het tijd is om de vissen te vangen.

Naast de prachtige natuurvijver waar enkele serieuze jumbo's in zullen komen, is een vleugje kunst niet uit de lucht gegrepen. Bewijze hiervan de appel, lichtjes bewerkt met het logo van Interkoi. Op deze manier de koihobby uitoefenen vraagt wel wat tijd en inspanning, maar dat hebben Rini en ik er graag voor over. Dit is pas puur genieten, en het einde is nog niet in zicht....

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Hallo Luc en Rini,

Zulk een job, dat is puur genieten voor een koiliefhebber. Veel plezier ermee!Als dit een natuurvijver is, en ik stel vast dat het water toch helder te noemen is, dan vraag ik me toch af hoe de filtering hier in zijn werk gaat? Kunnen jullie hier een woordje uitleg over geven misschien? Hartelijk dank.

mvg
Paul
Paul on 22/07/2009 21:40

nou zeg dan is het hier maar behelpen met 40 m3 wat een prachtig geheel met looppaden en uitkijkplaatsen schitterend.

ron on 22/07/2009 21:40

Ikeage in Arendonk .
Zou zo mijn lieslaarzen willen aandoen en Rini een handje helpen .
Waar jullie op zondag zijn is nu wel duidelijk .
Tot binnenkort .

Marcel on 22/07/2009 22:33

hoi luc en rini,

jeetje dat is geen vijver !!!!
das gewoon een compleet meer

michel

michel on 22/07/2009 22:39

Informatie over filtering etc zal later volgen. Ook moet ik eerst toestemming hiervoor vragen. Het water is van zeer goede kwaliteit en inderdaad kan je de koi goed zien zwemmen.

luc on 23/07/2009 07:20