Koivrienden op bezoek.

Koivrienden op bezoek.Volgende week is de jaarlijkse bijeenkomst van de koivrienden.

Naar jaarlijkse gewoonte geef ik een prijs om te verloten tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst. Ditmaal zijn het 2 bussen melkzuurbacteriën van 5 l. die ik voor de loterij heb meegegeven, en zo krijg je wat variatie in de prijzen die weggeschonken worden.

Martin (niet de Martin, maar mart-ang) kwam de prijzen even ophalen, en toeval of niet, maar er waren een groot aantal "koivrienden bekenden" aanwezig, waaronder Polleke, Roger en Rudy. Ik zag Martin likkebaarden bij een paar van mijn koi, en omdat de aanwezigen een aantal koi hadden zitten, maakte ik van de gelegenheid gebruik om de namiddag op te vullen met het bowlen van enkele nisai Momotaro.

Stephan was ondertussen aangekomen, en die moet helaas 2 uur rijden om bij Interkoi te komen. Tot overmaat van ramp bracht hij het lekkere krentenbrood mee uit de streek, en eigenlijk mag ik dat niet eten....

Met nog enkele andere klanten uit de regio, was het dan een tijdje gezellig keuvelen bij het bekijken van de koi. Eerst en vooral moest ik ook enkele koi bowlen voor mensen die op grote afstand van Interkoi wonen, en niet zomaar eventjes kunnen binnenwippen.

Eerst en vooral heb ik dan de 2 koi van Jelle gebowld, een tancho showa en een kohaku van Momotaro. Natuurlijk heb ik deze gefilmd. De kohaku werd begin dit jaar als tosai aangekocht en heeft tot het najaar in de mudpond gezeten. De tancho showa werd tijdens de opensales aangekocht. Het shiroji komt niet echt goed over in de films, omdat alles binnen gefilmd is, en dat geeft een wat geliger gevoel. Hou hier wat rekening mee, want de koi zijn echt spierwit, dat kunnen de aanwezigen beamen.

De kohaku van Ton had een lichte transportschade aan de staart, maar dat is zo goed als genezen ondertussen. Het is echter een punt van aandacht. Ik blijf erbij, de koi die Momotaro opstuurt komen altijd perfect uit de transportdozen, maar sommigen laten te wensen over. Ofwel hebben de koi te lang gegeten en produceren ze te veel ammoniak tijdens de reis, of het is iets anders. Hier moet ik Momotaro toch altijd een pluim geven, en Polleke kan dit bevestigen, want die was erbij.

Martin had zijn oog laten vallen op een shiro utsuri van Momotaro, en waarom zou ik hem deze eens niet laten zien. Nu ik toch aan het bowlen was, kon ik ook wel de 2 koi laten zien die nog niet verkocht waren. Zelf vind ik het een geweldige shiro, en de showa heeft een uitzonderlijk toekomstpotentieel. Als je het filmpje bekijkt dan weet je waarom.

Na de shiro en de showa komt er plotseling een dijk van een man (mannelijke koi !!) te voorschijn. Polleke heeft hier zijn tanden in gezet, maar wat zou je met een man van 55 cm als nisai, wetende dat hij van Momotaro komt...je zou voor minder. De man wordt gevolgd door de 2 andere aanwinsten van Polleke, want hij vond het toch plezierig om zijn koi nog eens voor de laatste maal te zien vooraleer ik op verlof ging. De showa van de veiling is een groeikanon, en behoort met zijn 65 cm tot de grootste nisai die ik ooit heb gezien. Samen met de kindai showa van 60 cm, zijn het koi die ik binnen 2-3 jaar eens heel graag terug wil zien. Maar dan nodig ik mezelf uit op de koffie bij Polleke, of hij moet zijn vijver maar eens in de vijvertoer laten passeren.

Last but not least komt dan nog de shiro met de body van een bodybuilder van Rudy in het filmpje voor. Ontzagwekkend is het woord dat de omstaanders gebruiken om dit soort koi in de bowl te zien. Ik volg Rudy al enkele jaren, en zijn koi ontwikkelen altijd zeer goed in zijn vijver. Het sumi laat hij spetteren, en er wordt met verstand van zaken gevijverd. Het is een uitdaging deze shiro, maar een uitdaging die zal lonen. Beloftevol, spannend en uitdagend is dit soort koi, en dat geeft de voldoening die nodig is om van de koihobby te blijven genieten.

De dochter van Rudy had haar nieuwe schoentjes meegebracht. Puma schoentjes die en licht en geluid maken, waar een usb poort voorzien is om aan te sluiten op de computer....wat nog allemaal. Straks kan je nog iets uploaden zodat je zelf niet meer hoeft te stappen. Ik vond het wel "show" om het met de woorden van mijn kleinkinderen te zeggen.

Stephan was van ver gekomen om zijn winddoek te komen ophalen. Deze winddoeken verkoop ik vrij veel aan mensen die hier een bepaald nut in zien. Stephan liet deze maken om zijn quarantainebak mee af te dekken als hij dit nodig had. Ik krijg vrij veel aanvragen voor het laten maken van deze doeken, en soms voor allerhande gebruikstoepassingen. Zo zijn er die een schaduwdoek aankopen om hun vijver in de zomer in de schaduw te zetten. Om hun bakkishower mee af te schermen, of zelfs om over hun vijver te spannen. Ik zal er binnenkort eens een nieuwsitem aan wijten.

Natuurlijk kwam stephan niet van zo ver gereden voor het doek alleen, want voor 6.75 euro is het opgestuurd. Neen, hij kwam naar zijn lievelingskoi, de kohaku kijken, en ik weet precies wat Stephan graag ziet. Deze twee kohaku steken de ogen uit van hem, maar dat had ik ook blindelings kunnen vertellen. Ik moet alleen nog proberen hem over de streep te trekken, en of me dit lukt weet ik niet, ik zal mijn best moeten doen.

Zelf heb ik ook een zwak voor deze 2 kohaku. In het vervolg van het filmpje zie je ook nog enkele andere kohaku van Taniguchi San. Ze zijn niet zo ontzagwekkend groot als de Momotaro of de sakai, maar je moet wel begrijpen dat Taniguchi San niet de mogelijkheden heeft om de koi op dezelfde manier te laten ontwikkelen. Ze komen er wel, maar het is dan iets langzamer, maar is dat verkeerd ? De genen zitten er in, en de kwaliteit hebben ze zeker en vast. Maar de mensen zijn momenteel echter gefixeerd op het grote, het enorme...

Last but not least voor vandaag, en om het nieuwitem ook weer niet overdreven lang te maken laat ik nog een filmpje zien van 3 koi die zowel mijn hart als het hart van vele anderen hebben gestolen. Op speciaal verzoek heb ik de yondan kohaku en de lepelkohaku van Yamamatsu gebowld, en daarna de vertederende kohaku met het hartje op de rug van Momotaro, alsook de kindai showa.

Ik ga hier niet te veel over uitwijden, bekijk het filmpje zelf maar. Ik heb genoten van alle vissen die ik gebowld heb, maar ook van alle klanten die geweest zijn. Voor mij kan het eindejaar en het begin van het nieuwe jaar niet meer stuk. Ik ge met plezier terug naar Japan in Februari, en hoop dat ik koi kan kopen op dezelfde manier zoals ik het de laatste keer heb gedaan. De meeste mensen zijn laaiend enthousiast over de prijs/kwaliteit verhouding van de vissen, maar ik zeg het nogmaals...het zal is niet evident om op deze manier koi te kunnen inkopen. Ik ben er in ieder geval klaar voor...


Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Wat een nieuwsitem en we kunnen nog eens lekker nagenieten van al die mooi koi met de filmpjes van Luc ,de dag was weer voorbijgevlogen zodat de winter aangenaamer is voor mij om door te komen .
Deze dagen breken ook de gewone sleur ,bedankt he mannen en ook de vrijgevigheid van interkoi waar het gezellig is zonder verplichtingen ook voor diegenen die geen koi kopen of onlangs gekocht hebben ,dat siert deze lokatie vind ik ,grtjs en tot volgende week koivrienden .

paul on 13/01/2013 08:52

Je kan wel zien dat de nieuw aangekomen vissen al beter gesetteld zijn. De Taniguichi kohaku's zijn in ieders geval om te zoenen, figuurlijk dan he.
Paul je hebt weer een mooie investering gedaan! Ik dacht dat je aan het twijfelen was dat er al niet te veel koi in de vijver zat...

Tom on 13/01/2013 14:45

Hallo Luc,
dank voor de gezellige tijd,
het was toch weer leerzaam, de shiro......ik slaap er nog eens over.
dank voor de prijzen voor de tombola, dit namens alle koivrienden.

martien on 13/01/2013 16:32

@Tom Er mogen 2 koi vertrekken uit onze vijver dus het valt nogal mee he !grtjs

paul on 13/01/2013 16:47

zo het was weer ouderwets gezellig gisteren bij Interkoi, tevens leuk om contact te maken met nieuwe gezichten. Rudy diverse malen voorbij zien komen in de nieuws items maar nog nooit ontmoet maar daar kwam gisteren verandering in. tevens leuk om nader contact te maken met Polleke en heb zijn nieuwe aanwinsten kunnen aanschouwen. werkelijk pareltjes.

het was ook weer goed om Martin weer eens te spreken, heeft heel wat ellende meegemaakt de afgelopen maanden maar kreeg alweer een lekker kleurtje op zijn gezicht na enkele pintjes. Martin we moeten in het voorjaar zodra je panelen van de vijver verwijderd zijn maar eens afspreken want ben wel benieuwd naar je koi.

Dan natuurlijk de nieuw aangekomen koi eindelijk kunnen bekijken. phoe wat een kwaliteit en ja, die Taniguchi werkelijk geweldig...

Luc, bedankt voor het regelen van het doek voor de Q-bak, ga ik de komende week eens plaatsen en wanneer dit gereed is zal ik er een foto van maken. heb het in de zomerperiode een zelfde doek langs de vijver gespannen en ben er zeer tevreden over.

stephan on 13/01/2013 17:43

Luc, momenteel ben ik via wetransfer de filmpjes welke ik gisteren gemaakt heb naar je aan het versturen. hier zit ook de prachtige kindai van Momotaro bij.

stephan on 13/01/2013 17:44

@ Stephan, je niet door Luc over de streep laten trekken hoor.
Je moet de 1102083 hebben!

Gr.Jack.

jack on 13/01/2013 20:43

@ Stephan,
No problem, altijd welkom na voorafgaande afspraak via telefoon of mail; graag zelfs, zoals ik vroeger al ooit gezegd heb dacht ik. Dit geldt trouwens ook voor andere geestesgenoten.

@ Jack,
Geen goed advies vrees ik, de smaak van Stephan kennende!

@ Paul en Rudy (+ eventuele andere verstaanders),
Had nog enkele eitjes te pellen met Luc, dat is intussen gebeurd, en hij was er niet goed van moet ik zeggen.

Martin on 14/01/2013 01:09

Geweldige koi Jack, maar ik heb deze aan Stephan niet laten zien, wetende dat dit normaal geen koi is voor Stephan. De keuze is echter wel heel goed..

luc on 14/01/2013 06:45