Krill en rode Muggelarven

Krill en rode MuggelarvenWat ik ook wekelijks doe tegenwoordig is diepvrieskrill en rode muggelarven toevoegen aan het eten van de koi.

Dit is niet zozeer voor de voeding, maar vooral om de mentale gesteldheid van de koi proberen te optimaliseren. Ze doen enkele uren over het opeten van deze krill en muggelarven, waardoor ik het gevoel heb, dat ze iets te doen hebben, wat dan ook weer een gunstige invloed heeft op hun "gemoed", voor zover dit bestaat. Mijn koi zijn inmiddels vrij gelukkig, dat kan ik zien, want ondanks het feit dat ze toch regelmatig gestoord worden om te bowlen, komen ze toch nog naar me toe zwemmen. Dit duid toch op een bepaalde mate van vertrouwen.

Hoe geef ik dit diepvriesvoeder ?
Vrij eenvoudig. Ik koop pakken van 1 kg diepvrieskrill en rode muggelarven. deze verdeel ik in 6 gelijke stukken. Ik koop plastic zakken die ik doorboor met een priem. Deze plastic zakken hang ik gewoon in het water, (nog steeds in bevroren toestand) en het resultaat kan je zelf zien. Als ze het eenmaal kennen, kunnen ze zich de ganse dag bezig houden om de krill en de muggelarven uit de zakken te zuigen. Deze avond zijn de zakjes leeg hoor...wees maar niet ongerust.

Hier heb ik nog een filmpje geplaatst van dit voederen:
- krill en muggelarven filmpje 1
- krill en muggelarven fimpje 2

Je kan het ook gewoon ontdooien en dan zo in de vijver smijten. Ze zoeken dan de ganse dag op de bodem naar brokjes krill en muggelarven. Het is ook goed om in de winter bij te geven. het zinkt naar de bodem en dan kunnen de koi rustig wat krilletjes opeten tijdens hun winterslaapje.

Ik bestel 1 x per maand deze diepvriesvoeders. Als er mensen zijn die interesse hebben om dit ook te proberen, danx mogen ze altijd een bestelling plaatsen. Het komt in platte zakken van ± 30 x 20 cm en wegen 1 kilo per pak. De prijs is 150 euro voor 10 pakken, hetzij 5 x krill en 5 x muggelarven, hetzij een andere combinatie.


Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Hoi Luc en rini,

zijn deze krill en rode muggelarven licht verteerbaar? met andere woorden tot welke temperatuur kun je dit je koi voeren?

is het gewoon een verwenning voor de koi of heeft het ook een positieve bijwerking voor het gestel van de koi?

groeten Stephan

Stephan on 16/09/2008 20:14

Hoi Stephan,
Het is uiteraard voedsel, dat ze in de natuur ook zoeken. Het sluit iets beter aan bij de kleine voedselketen die ze in de natuur meer eten. Hoge eiwitgehaltes (70-80%), maar ik druk vooral op de psychologische benadering in deze....een stukje bezigheidstherapie. Trouwens, dit voedsel is in de winter ook voor de koi eetbaar. Door het toedienen, zinkt dit voedsel naar de bodem en zullen ze dit altijd tot zich nemen.

Luc on 17/09/2008 12:06