Kunst met een grote K.

Kunst met een grote K.Zelden zie je koi, waarvan het patroon er zo op geschilderd is als deze kohaku.

Moest het een vrouwtje zijn, dan was ze quasi onbetaalbaar geweest. Maeda San heeft hem nog een jaar in de kweek gebrukt, vooraleer ze naar Arendonk kwam. Deze kohaku uit de Sensuke bloedlijn is altijd een toonbeeld van schoonheid geweest. Iedereen vond deze koi geweldig, en iederen stond bij de vijver met het vingertje als eerste te wijzen naar deze sandan kohaku. Niemand heeft hem ooit aangekocht, wat voor mij nog altijd een raadsel is.

Ik herinner het me als de dag van gisteren, het was op mijn eerste dag in Japan, en dan bij de grote Momotaro. Ik was zo ongeduldig als ik groot was om koi aan te kopen, en polste gedurig naar HQ nisai. Het was mijn eerste Japan avontuur en ik wou toch eindelijk eens wat materiaal bekijken dat we niet zo dikwijls te zien krijgen. Het is me toen gelukt hoor, maar mijn portemonnee heeft het ook geweten. Uit deze reis stamt nog Daishiro, die volgend seizoen naar Arendonk komt, Anshiro, deze sandan kohaku die vandaag is weggegaan en nog een aantal grootmeesters van Momotaro, waaronder de befaamde 5-reeks.

Ik heb nog een foto gevonden van de sandan als nisai, toen 48 cm groot. Nu 3 jaar later is ze 65 cm, zeker niet minder in kwaliteit, en eenmaal hij eindelijk "thuis", weet ik zeker dat ze nog de kans heeft om wat te groeien en zijn body bij te werken. Hij is in veilige handen, en Wilfred zal er zeker goed voor zorgen.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Deze sandan kohaku heb ik lange tijd gevolgd, diverse keren aangeclickt op de site, wat een schoonheid.
Een kohaku met dit patroon kom je niet vaak tegen, vond het ook raar dat deze moeilijk te verkopen was, maar ieder zijn smaak........

Eindelijk was het zover samen met BJ een koi-dagje uit naar Arendonk.
Na veel koffie en belgische koeken, de kohaku gebowld.
Deskundig uitleg gekregen van Ben en Rini, een koi goed doorgronden is toch echt een vak apart.
Na de inspectie besloten om de beauty mee te nemen.
Dit is mijn 7e aanwinst van Luc en kan wel zeggen de mooiste tot nu toe.
Met deze ben ik echt blij.

Wilfred on 07/11/2010 10:00

dit is echt een hele mooie Kohaku,
Je weet ook wat ik ervan vindt.
Gelukkig kan ik hen nu met een paar uur minder rijden nog bewonderen.

Nu komt de volgende uitdaging Luc, nog z'n plaatje van een koi scoren.
groeten Johan

Johan Frentz on 07/11/2010 10:00

Mooie aanwinst Wilfred... en zoals Luc al heeft gezegd dit is een kohaku die iedere bezoeker van Arendonk zeker al eens gezien heeft! Een plaatje!
Veel plezier ermee...
mvg
Ton

Ton on 07/11/2010 10:43

hallo,

deze vis zwemt al een tijdje rond in arendonk idd. eigenlijk onbegrijpelijk voor deze dame. gefeliciteerd met deze koi wilfred. een goede keuze!

gr arie

arie on 08/11/2010 22:26

Arie,

het is een mannetje. Maar wondermooi.
Zal mooie kindjes maken...

willy on 09/11/2010 14:38