Laatste checkup

Laatste checkupVandaag heb ik een laatste controle gedaan van mijn koi voor mijn vertrek naar Japan.

Alles ziet er prima uit, en gelukkig heb ik 3 zonen die alles kunnen opvolgen en inspringen indien nodig. Zij werden deze week ingewijd in het onderhoud van de filters en het voeren van de vissen, tenminste die koi die nog eten krijgen.

Het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om enkele koi uit mijn verwarmde buitenvijver te bowlen, te bewonderen en te controleren. Ik zou ik niet zijn als ik er geen filmpje van had gemaakt, wat ik dan ook graag aan jullie laat zien.

Het geeft een enorme voldoening om deze koi te bekijken, en telkens overvalt me de vraag hoe het toch komt dat mensen zo gefascineerd worden door koi. Misschien tijd om eens diepgaand onderzoek hiernaar te doen. Het is misschien zelfs al gedaan....

Eenmaal in Japan zal ik trachten om iedere dag een klein nieuwsitem te schrijven, en voor de facebookers is het misschien verstandig om je even als vriend te melden op facebookpagina. Als je dan nog op de knop leuk wil klikken, dan vind ik het ook nog eens super. De facebookpagina van interkoi heb ik losgekoppeld van mijn persoonlijke facebookpagina, zodat het onderscheid tussen privé en zakelijk ook gescheiden blijft.

Ondertussen ben ik mij volop aan het voorbereiden en het opladen voor mijn reis, want ik heb nog enkele mooie plannen voor de toekomst in petto. Niet zozeer met koi, want voorlopig blijft het een moeilijk gegeven om goede en betaalbare koi aan te kopen, maar vooral met de opzet om mijn website na 5 jaar dienst wat aan te passen.
Ik heb een goed gevoel voor het volgend jaar, en wil met vereende krachten het spook "krisis" uit mijn gedachten bannen. Als we nu s'avonds niet meer naar het nieuws kijken om niet gedeprimeerd te worden van het dagelijks geouwehoer, dan kunnen we misschien weer wat optimist worden.

Dit gevoel wil ik ook overbrengen in de vorm van een nieuwe opzet, niet alleen naar de website, maar ook naar de benadering naar de klanten en de verkoop van de koi. Ik heb enkele grandioze ideëen, maar wil deze eerst nog wat verder uitwerken.

De eerste stap zal in ieder geval de vernieuwing van de website zijn. Niet dat ik in de grond veel veranderingen wil laten aanbrengen, maar vooral de layout moet gemoderniseerd worden, met behoud van de eigenheid. De website van Interkoi was een revolutie in de benadering van de koi, en ik geloof dat ik niet beschaamd moet zijn om te zeggen dat de website van Interkoi Arendonk aan de basis heeft gelegen van een totale ommekeer. Waren het toen aftandse websites met oud beeldmateriaal, nu vind je overal info voor leergierige lezers. Up to date informatie met zoveel mogelijk nieuws, en iedere dag zoveel mogelijk aanpassingen.

Ik doe dit nu al bijna 6 jaar, want het eerste nieuwsitem stamt uit februari 2007. Sinds ik vooral met Google analytics werk, kan ik ook zien welke pagina's de bezoekers bekijken, uit welke regio ze vandaan komen, en uit welk land. Het is tof om te zien dat er in de drukkere tijden, vooral s'morgens, s'middags en s'avonds gemiddeld 8-15 mensen tegelijkertijd mijn website doorsnuffelen. Zelfs in de mindere periodes zijn er dat meestal nog een 2-5 tal.

Vermits ik de meeste mensen ook ken en weet waar ze vandaan komen, kan ik bijna raden wie er online is. Ha, daar is de johan uit regio Grobbendonk, of Huck uit Goirle. Hoi Leo uit regio Capelle aan de IJssel, of Jack uit regio Den Helder. Het blijven gokken, maar ik ben zeker dat het regelmatig juist is. (zie bijgevoegde screenshot)

Het tagboard kan interesssant zijn om wat te vertellen, maar verliest zijn charme, ook door de onplezierige spammers die hun zielige lol niet opkunnen. Het is echter aan het uitsterven en ik weet niet of ik het nog actief zal laten. Ik ben met mijn zoon aan het brainstormen om daar toch iets op te vinden in de vorm van een aanmeldingsprocedure, maar dat wil ik juist vermijden. De website zou open moeten zijn voor iedereen, bekend of niet bekend, het maakt niet uit. Een aanmeldingsprocedure is dan een optie, maar dat wil ik nog even bekijken. Indien er mensen zijn die ideëen hebben, mogen me altijd informeren hoor...

Ten slotte wil ik me nog voor mijn reis even opladen met de vraag wat de meeste mensen verlangen dat er aangekocht wordt op dit ogenblik. Laat jullie idee eens uit de pen komen en informeer me wat jullie wensen zijn. Formuleer je wensen in de reacties en neem geen blad voor de mond. Alle informatie is welkom.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Cool. Ik denk dat ik ook getagd sta op de screenshot ;-)

Heel mooie voornemens voor 2013. Het zal gegarandeerd een goed jaar worden! Crisis kan nl niet blijven aanhouden.

Go Sanke aangevuld met Goshiki blijven het doen voor mij persoonlijk. Iets oudere Tosai of jonge Nisai blijft mijn inziens vaak de interessantste leeftijd om koi aan te kopen. Zo zie je hen mooi groeien en evolueren en maakt het vijveren net dat tikkeltje leuker en uitdagender :-)

Meerstaps kohaku met perfecte ronde en centraal gelegen Maruten of een Inazuma kohaku met een "dampatroon" blijven wilde wensen voor mezelf en vermoedelijk voor nog vele andere koiliefhebbers neem ik aan.

Bij deze alvast ook een fijne reis naar het verre Oosten Luc!

Kris on 15/11/2012 10:37

Over de website kan ik alleen maar zeggen :Goed bezig Luc!
Je hebt je hele Interkoi toko ermee op gebouwd.
Blijft ondernemen en zoeken naar nieuwe mogelijkheden,compliment!
Zou voor vele koishops een voorbeeld moeten wezen om zeker in deze economisch lastige periode die extra tijd te investeren.

Verlangen aangaande aankoop in Japan; het moet natuurlijk ook weer verkocht worden,zou toch voor de betere Go-Sanke gaan.
Momotaro blijft wat mij betreft toch de betere kweker ,zeker voor Sanke. De mako bloedlijn begint niet alleen uit te blinken qua groeivermogen maar er is zeker een inhaalslag gemaakt qua huidkwaliteit.
Maar door het Azukari project weten we dat er meer goede Go-Sanke kwekers zijn.

De ultieme doelstelling blijft een uitdaging;Goede kwaliteit en Betaalbaar. Zou zeggen : Succes Luc!

Gr.Jack.

jack on 15/11/2012 10:46

Enkele jaren geleden was ik redelijk actief op bepaalde forums.Omdat ik er na een tijd mijn buik van vol had en het gestoef en geblaas beu was ben ik er ook mee gestopt.
Tot ik een jaar of 3 geleden bij toeval op deze site kwam toen ik via google "kwaliteits kohaku" intypte.
Wat mij vooral aansprak was de vele informatie en mooie foto's die er te vinden was van koi .Mede door deze site ben ik dan ook klant geworden bij interkoi.
Nu lees ik iedere dag het nieuws item ,ben ik op vakantie dan kan ik het toch niet laten om met mijn gsm even naar de site te gaan.
Hierbij wil ik even melden dat een goede site toch een serieuze meerwaarde heeft voor deze onderneming.
Toch wil ik vragen om iets dat goed is niet drastisch te veranderen.

gr.Johan

johan on 15/11/2012 20:25

Wat moet ik hier nog aan toevoegen... Interkoi heeft mij compleet verpest...
in de positieve zin van het woord (als die er is) Nee alle gekheid op een stokje, ook ik lees altijd het nieuws, ook ik ben hooked op kwaliteits koi van Interkoi en ik ben ook erg gecharmeerd van de handels wijze en persoonlijkheid van Luc. Ik voel me er thuis! en de open dag van dit jaar was voor mij toch wel een hoogte punt, man wat een gezellige mensen zijn er klant bij Interkoi. Hopelijk zie ik er velen weer op de open dag van 2013 als die er komt...

Arjan on 15/11/2012 21:51

Ik kijk sinds een half jaartje elke dag wel effe op de site. Elke dag wat nieuws dus altijd wat te lezen over mijn hobby! Ga zo door!

Puntje van kritiek: het ene filmpje kan ik wel bekijken met mijn telefoon en het andere niet. Misschien is het een kleine moeite om dit aan te passen voor de 'smartphone surfers' (dit zijn er stiekem toch een hoop).

Johan H on 16/11/2012 08:48

Verder doen op de ingeslagen weg Luc!!
Kan al het goede van Interkoi enkel maar beamen...
Elke dag surf ik op de website, altijd uitkijkend naar het nieuwsitem!

Eigenlijk moet uw website niet verandert worden, alles lijkt me duidelijk.

Wat aan te kopen in Japan? Kan het niet beter verwoorden dan Jack...
Succes in Japan en hou ons op de hoogte.

kurt on 16/11/2012 11:08