Laatste dag kyoto

Laatste dag kyotoDag 6 de rode tori poorten & kyumizu-tempel. Vandaag een stralende dag strak blauwe lucht en brandende zon met een lekker windje.

De rode tori poorten indrukwekkend, mooi om foto's te maken en een leuke uitdaging om de berg(heuvel) te beklimmen lopend door duizenden rode poorten en vossen beelden. De meeste mensen haakten af onderweg naar boven.

Maar ja, wat als dit al teveel is ? Wat moet je straks dan wel niet bij Fuji san....goede training dus. Bij de kyumizu - tempel aangekomen was het zo druk. hier hebben we een zij uitgang gepakt die ons leidde naar één van de meest indrukwekkendste begraafplaatsen (rustplaats) die we ooit gezien hebben.

Van hoog uit de bergen tot zover je kon kijken het dal in. En onder aan het einde in het dal weer een indrukwekkende tempel. Morgen verlaten we kyoto, we zijn hier al weer twee dagen langer gebleven dan verwacht en toch valt er nog zoveel te zien. Dan gaat onze reis richting Hiroshima.

Een filmpje mag niet ontbreken

Sayanora

Een torii (鳥居) is een traditionele Japanse poort die meestal toegang verschaft tot een Shintō-heiligdom (jinja). Bij het betreden van een Shintō-heiligdom ziet men een of meerdere traditionele Japanse poorten of torii (鳥居). De torii wordt gezien als de overgang van het profane (de 'gewone' wereld) naar het heilige.

Ze zijn kenmerkend voor shintō-heiligdommen. De basisconstructie van een torii bestaat uit twee verticale balken met twee horizontale balken bovenop, meestal volledig rood geverfd. Naarmate de evolutie van de torii is de constructie ook complexer geworden, met steunbalken en verscheidene decoratieve elementen zoals kanji.

De schrijn is gewijd aan de kami (god) Inari en vormt de hoofdschrijn van ongeveer een derde van alle Inari-heiligdommen in Japan. Het heiligdom behoort tot de oudste en bekendste shintoïstische heiligdommen in Kioto.

Daarbij trekt het heiligdom ook de meeste bezoekers van alle shinto-heiligdommen in Japan; met name met Japans nieuwjaar (vooral de Hatsumōde draagt hieraan bij) en uma no hi (eerste dag van het paard volgens de oude Japanse kalender) in februari, wanneer het heiligdom (net als alle Shintoïstische heiligdommen) reeds sinds 708 de Hatsu-uma-matsuri uitvoert. Bij de Fushimi Inari-taisha heet dit ritueel echter Hatsu-uma-tai-sha en duurt het 21 dagen.

Het heiligdom is vooral bekend vanwege haar galerijen, die worden overdekt door duizenden scharlakenrode torii (poorten), die allen zijn gedoneerd door personen, families of bedrijven. Deze galerijen voeren naar boven over een heuvel, waar aan de top -zeer ongewoon voor een shinto-heiligdom- het allerheiligste voorwerp (in dit geval een spiegel) voor iedereen zichtbaar is.

Kiyomizu-dera (清水寺 ; de Helder Water Tempel) is een oude houten Boeddhistische tempel in de Japanse stad Kioto. De tempel is in de achtste eeuw gesticht door een priester, genaamd Enchin. Aan de voet van de rotsen waarop de tempel gebouwd is, ontspringt een bron. Vandaar de naam "Helder Water" tempel


Nog te koop in Arendonk, een overzicht van alle beschikbare vijvers !

BESTEL NU AL JE HERFST EN WINTERVOER - VERS GELEVERD tegen formidabele prijzen
Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Fantastisch om dit een klein beetje mee te mogen beleven!
Thanks Niels en Maryam!

Matthijs on 20/08/2014 08:44

Graag gedaan .het is een kleine moeite en denk ik leuk om het land van de koi een keer van een andere kant te zien.

niels on 20/08/2014 10:33

Mooie reis zo te zien. Je zou zo afreizen.

Dirk on 20/08/2014 11:48

Dat is wel een geweldige aanbieding met het voer Luc. Dat kan ik niet laten liggen.

Karel on 20/08/2014 11:48

Hoi Luc,
Wordt het herfst- wintervoer ook in grotere korrel gemaakt?

Roland on 20/08/2014 12:17

Helaas niet Roland....en het wintervoer is zinkend.

interkoi on 20/08/2014 12:32

behoudens vergissing van mij zie ik geen herfst sinking staan in 10kg verpakking?
Is die te verkrijgen?
dank u

Katia on 20/08/2014 20:01

Jongens wat een mooie foto's ,je zou meteen gaan pakken .
Gave draak trouwens !

jack on 20/08/2014 20:52

Neen, niet in 10 kg verpakking voor de herfst sinking. Vraag me niet waarom, maar de verpakking is per 5 kg.

interkoi on 21/08/2014 07:27