Lang en saai, maar dat wisten we.

Lang en saai, maar dat wisten we.De rit van Niiagata naar de ZNA show stond op het programma, een tocht van precies 816 km.

Deze morgen even naar Izumya gereden om te zien of we enkele yamabuki op de kop konden tikken van een behoorlijk formaat, en liefst met wat toekomstpotentieel. Aan wie kunnen we dat beter overlaten aan Ben, die dan pas in zijn nopjes is. Ongeveer 2 uur heeft ie er over gedaan om de juiste te vinden uit de bak met een 100-tal yamabuki's. Een hele opgave, en of ze goed worden zullen we in de toekomst zien. Ze oogden nu nog rank en smal, tenminste als je bedenkt wat we anders voor onze neus geschoven krijgen, maar ze zijn ongeveer 60-65 cm en ik zet er in iedere vijver gewoon overal eentje bij. Nu kunnen de mensen niet meer zeggen dat ik enkel gosanke aankoop. Bekijk ook het het filmpje.

Ik heb wel een goede vraag aan jullie. Als je uren naar de yamabuki's kijkt, weet je op den duur niet meer wat je ziet. Nu was mijn vraag aan de mensen die er werkten heel voorspelbaar. Hoe houden julllie de yamabuki's uit elkaar die door de klanten geselecteerd zijn ? Als jullie het weten, ben je winnaar van deze vraag, maar krijg je niets. Het antwoord is zo simpel als 2 en 2 vier is, maar ik zou er niet aan gedacht hebben.

Na Izumya reden we door naar Hirasawa, altijd heel vriendelijke mensen, en hele grote koi waaronder voornamelijk hi utsuri, asagi, benigoi, chagoi en nog andere grote koi, maar we konden geen overeenkomst vinden in mijn aanbod om 5 jumbo van 75+ aan te kopen voor een bepaald bedrag. We zouden naar een andere plaats kunnen rijden, maar die waren iets minder en iets kleinder, maar daar heb ik van afgezien. Bij de zoon hebben we nog een 8-tal ginrin Oshiba Shigure gebowld voor de normale prijsklasse, maar allen hadden ofwel reeds shimi's, of te weinig bruin en als het dat niet was, was het wel iets anders. Het is moeilijk om goede oshiba te vinden, maar dat komt nog wel, geduld is een mooie deugd.

Ondertussen was het 12.30 uur dertig geworden, hadden we nog niet gegeten, en moesten we nog 816 km rijden. Vlug naar de smosburger (zo heet de snackbar), wat gegeten, tussendoor nog een kwartiertje naar het koimuseum geweest voor enkele fotoshoots, en om enkele mooie foto's te maken voor het thuisfront en klaar was kees. Ondertussen kreeg ik nog wel het heuglijke nieuws dat de optie van de reversed asagi of Gyakomei was afgelopen en dat de persoon zich niet meer had gemeld. Die heb ik even vastgelegd, want dit is een zelden geziene koi volgens mij. Ik weet dat er uit verschillende kanalen interesse is, dus bij deze mag je contact opnemen met mij.

Over de rit ga ik niet veel vertellen, want die is saai, lang en vermoeiend. Het is nu 1.30 uur en ik moet er weer om 7 uur uit om naar de ZNA show te gaan. Bovendien moet ik nog mijn mails beantwoorden. Ik zal je verder blijven informeren. Voor andere foto's of ook een nieuwsverslag kan je naar almere Interkoi gaan kijken. Ton heeft zeker ook heel leuke koi aangekocht.Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Dat zijn serieuze afstanden die men daar aflegt.

rob on 14/11/2009 18:31

Ja , 816 km, vaseline op de kond,gas op de zuigers!
Morgen de ZNA,wat een straf.
Geniet er maar weer van!

gr.Jack

jack on 14/11/2009 19:17

zo luc,

dat zijn serieus mooie yamabuki !!!!!
hmmm toch eens kijken of we er een kunnen kopen van je ?

groetjes michel

michel on 14/11/2009 19:32

Erg mooie Yamabuki inderdaad. Ik zit me rot te peinzen hoe die kwekers dat doen... Kijk, jij kunt de yamabuki ieder in een aparte bak zetten, maar als je alleen maar yamabuki kweekt, heb je wel heel veel bakken nodig!

Misschien zetten ze met nagellak een merkje op de koi? Of zo? (zo werd vroeger bij de scouting je bord en beker gemerkt als je op kamp ging, wist je zeker dat je het terugkreeg) Of is dat vrouwenlogica ;-)

Het lijkt me geweldig om ooit eens in Japan in die koihuizen te struinen, maar als ik lees dat jullie zowat 1000 kilometer moesten rijden vandaag... Brrr... moet er niet aan denken... Vandaag benijd ik jullie dus niet al tè.

Heel veel plezier op de ZNA vandaag. Hopelijk zijn jullie niet te moe en brak na gisteravond/vannacht.

En: geweldig dat de reversed asagi naar België gaat komen... een beauty en een unicum. Deze koi zou per onmiddellijk op iedere koishow de 'most unique koi'titel winnen denk ik zo!

Warme groet uit Hengelo (want hier brandt de houtkachel!)

Noëlle on 14/11/2009 19:51

prachtige Yamabuki goed werk Ben. Ik ben benieuwd naar de Asagi een heel bijzondere koi. Dat er niet altijd gekocht wordt geeft wel aan dat de lat hoog ligt.
Nog veel succes

Geerard on 14/11/2009 23:33

met een watervaste stift :-) houden ze daar de Yamabuki uit elkaar

Riny D on 15/11/2009 13:31