Lang en saai, maar dat wisten we

Lang en saai, maar dat wisten we

De rit van Niiagata naar de ZNA show stond op het programma, een tocht van precies 816 km.

Deze morgen even naar Izumya gereden om te zien of we enkele yamabuki op de kop konden tikken van een behoorlijk formaat, en liefst met wat toekomstpotentieel. Aan wie kunnen we dat beter overlaten aan Ben, die dan pas in zijn nopjes is. Ongeveer 2 uur heeft ie er over gedaan om de juiste te vinden uit de bak met een 100-tal yamabuki's. Een hele opgave, en of ze goed worden zullen we in de toekomst zien. Ze oogden nu nog rank en smal, tenminste als je bedenkt wat we anders voor onze neus geschoven krijgen, maar ze zijn ongeveer 60-65 cm en ik zet er in iedere vijver gewoon overal eentje bij. Nu kunnen de mensen niet meer zeggen dat ik enkel gosanke aankoop. Bekijk ook het het filmpje.

Ik heb wel een goede vraag aan jullie. Als je uren naar de yamabuki's kijkt, weet je op den duur niet meer wat je ziet. Nu was mijn vraag aan de mensen die er werkten heel voorspelbaar. Hoe houden julllie de yamabuki's uit elkaar die door de klanten geselecteerd zijn ? Als jullie het weten, ben je winnaar van deze vraag, maar krijg je niets. Het antwoord is zo simpel als 2 en 2 vier is, maar ik zou er niet aan gedacht hebben.

Na Izumya reden we door naar Hirasawa, altijd heel vriendelijke mensen, en hele grote koi waaronder voornamelijk hi utsuri, asagi, benigoi, chagoi en nog andere grote koi, maar we konden geen overeenkomst vinden in mijn aanbod om 5 jumbo van 75+ aan te kopen voor een bepaald bedrag. We zouden naar een andere plaats kunnen rijden, maar die waren iets minder en iets kleinder, maar daar heb ik van afgezien. Bij de zoon hebben we nog een 8-tal ginrin Oshiba Shigure gebowld voor de normale prijsklasse, maar allen hadden ofwel reeds shimi's, of te weinig bruin en als het dat niet was, was het wel iets anders. Het is moeilijk om goede oshiba te vinden, maar dat komt nog wel, geduld is een mooie deugd.

Ondertussen was het 12.30 uur dertig geworden, hadden we nog niet gegeten, en moesten we nog 816 km rijden. Vlug naar de smosburger (zo heet de snackbar), wat gegeten, tussendoor nog een kwartiertje naar het koimuseum geweest voor enkele fotoshoots, en om enkele mooie foto's te maken voor het thuisfront en klaar was kees. Ondertussen kreeg ik nog wel het heuglijke nieuws dat de optie van de reversed asagi of Gyakomei was afgelopen en dat de persoon zich niet meer had gemeld. Die heb ik even vastgelegd, want dit is een zelden geziene koi volgens mij. Ik weet dat er uit verschillende kanalen interesse is, dus bij deze mag je contact opnemen met mij.

Over de rit ga ik niet veel vertellen, want die is saai, lang en vermoeiend. Het is nu 1.30 uur en ik moet er weer om 7 uur uit om naar de ZNA show te gaan. Bovendien moet ik nog mijn mails beantwoorden. Ik zal je verder blijven informeren. Voor andere foto's of ook een nieuwsverslag kan je naar almere Interkoi gaan kijken. Ton heeft zeker ook heel leuke koi aangekocht.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml