Langzaam maar zeker.

Langzaam maar zeker.Dainishi is zeker geen onbekende in de koiwereld, integendeel, maar dat wisten jullie ook al natuurlijk.

Samen met Sakai Sff, Momotaro, Yamamatsu en enkele anderen, staan ze zeker bovenaan de top van de koiwereld in Japan. Interkoi werkt voornamelijk met Momotaro, maar zal het niet nalaten om af en toe enkele goede koi van Dainishi of Sakai Sff aan te kopen.

Eén van deze koi is een Shiro Utsuri van Dainishi, uit de bloedlijn van de bekende Sakura, die aangekocht werd in 2010, samen met een voortreffelijke showa. De showa is ondertussen reeds lang vertrokken naar de eigenaars, maar de Shiro zwemt nog vrolijk bij ons rond.

Deze Shiro heeft zich in de wintervijver goed ontwikkelt, en het is misschien mooi om de, toch wel opvallende veranderingen/verbeteringen even te vermelden en te bekijken, en even te bespreken.

Bekijk eerst het filmpje van deze week.

Een heel belangrijk gedeelte van deze shiro is de body. De koi had al een mooi langerekte  body en nu dit toegenomen is, laat de koi nog steeds geen enkele vervetting zien. Ze is van voor naar achter egaal zonder enkel verval in het lichaam. Juist dit is een enorm plus punt van deze shiro, want bij het gros van de shiro's mankeert het daar nogal eens wat aan.

De menware op de kop begint langzaam zijn vorm aan te nemen, en zal langzaam steviger worden. Het motoguru is nu bijna tot het eind van de vinnen uitgestrekt, wat aangeeft dat het onderliggende sumi later gegarandeerd door zal komen. Met het verder indikken van het sumi zal het motoguru langzaam wat inklaren, tot twee prachtige stevige vin aanzetten. Zowel het sumi als het shiroji zijn nu nog vol in opkomst en zal de komende jaren nog veel verbeteren. Met deze gegevens moge het duidelijk zijn dat deze koi het achterste van haar tong nog niet heeft laten zien.

Aan de rechterzijde van haar hoofd ontwikkelt ze heel timide een zwarte vlek, nu nog grijs. Is dit misschien de eerste aanzet om een verbinding te maken naar de menware of niet ? Indien ja, dan zou er in de toekomst een mooi kruis op het hoofd kunnen gevormd worden, wat herinneringen oproept aan Spider, een showa uit de vroegere collectie nog van Rini.

Geef ze nog een paar jaar de tijd en je zult zien dat de koi niet alleen heel groot word, maar ook veel bewondering zal oogsten. We hebben ze niet gemeten, maar als ik zeg de ze rond de 65 cm is, zal ik zeker niet liegen, en ik vermoed zelfs erboven. Qua zwemgedrag en uitstraling krijgt ze van ons bovendien ook nog eens een dikke 10.


Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Prachtige vis, zeker iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Arjan on 03/03/2012 08:34

Omosako staat bekend als DE Shiro kweker,maar Daininchi kan het ook!
Mooi om de ontwikkeling te kunnen volgen. Machtige koi.
Het zou leuk zijn als er eens een leuke HQ tosai Go-Sanke reeks in de bakken zwom van deze kweker.Want naast de Showa's,dat zijn soms net toverballen,wat kunnen ze ook Sanke en Kohaku kweken! En altijd leuk om de ontwikkeling te zien.

Gr.Jack.

jack on 03/03/2012 11:06