Letterlijk zware aankoop.

Letterlijk zware aankoop.Er werd ons door een collegea een koi aangeboden waarvan wij zeiden…ja, dat bevalt ons wel.

Het heeft veel toeters en bellen gekost, maar uiteindelijk bereikten wij een overeenkomst om deze toch aan onze collectie toe te voegen. De Jumbo zit nog in Japan en is dus eigenlijk nog onbevlekt.

Ze is 81 cm, 5 jaar en komt uit de stal van Dancing Queen, geen onbekende uit de Rose bloedlijn (grootmoeder Rose Queen). Wat bevalt ons aan deze koi ? Eerst en vooral de sierlijkheid die ze uitstraalt als ze zwemt. Ik persoonlijk kijk hier altijd naar, de schwung en lenigheid die ze in haar bewegingen legt, zodat je kan zien dat ze soepel is. Misschien ben ik de enige die ernaar kijkt, maar ik let er altijd op.

De huidkwaliteit lijkt in orde te zijn, maar hier moeten we toch vertrouwen hebben in de mensen van wie we een koi zoals deze aankopen. Je hebt lange termijn politiek, die wij nastreven en je hebt korte termijn politiek die rendabeler zou kunnen zijn, maar niet zo lang duurt.

Het beni is dik en egaal van voor naar achter, het kiwa en sashi zijn in orde en zoals altijd blijft het patroon een issue dat voor iedereen anders is. De staartaanzet is dik en stevig ingeworteld, en laat nog ruimte voor potentiële groei. De bouw vinden wij goed, maar er moet nu nog vlees aangekweekt worden om de echte jumbo look na te streven, dus gaan we hier voor zorgen. Wij beleven het patroon als uniek, speciaal, speels en evenwichtig. De koi blijft in balans, en als je de koi van achter naar voor bekijkt, zie je ergens (met veel fantasie) het silhouet of het borstbeeld van een indiaan, de pluim op zijn hoofd duidelijk aanwezig.

Wat vinden jullie van deze kohaku ?

als gosai – 81 cm
77 cm
als sansai -01
als sansai - 02

Meer afbeeldingen

Reacties

16 reacties tot nog toe

Wat een machtig mooie kohaku met nog voldoende potentie!
Ik denk dat als deze dame klaar is met de lengte groei en ze de breedte ingaat het een soort van "wauwie" koi wordt..... Winnetou....?

Ton on 28/01/2011 15:43

Helemaal met je eens, Ton!

Behalve de naam... Het is natuurlijk wel een meisje. Dus ik denk eerder aan ' Sihu' (bloem) of Weeko (mooi).

'Ogin' is wilde roos, Ayash of Yazhi betekent 'kleintje'... Met enig gevoel voor humor wellicht?

En dan heb je nog de prachtige naam Matoaka, de indiaanse prinses die in Engeland voor velen het eerste contact met de 'Nieuwe Wereld' was. Haar kindernaam was trouwens Pocahontas.... Een krachtige & prachtige naam voor een krachtige & prachtige koi!

Zoveel mooie namen, die veel beter bij haar zouden passen... Voor wie de naam gaat kiezen, ik wist het wel!

Noelle on 28/01/2011 16:54

Een indrukwekkende kohaku die me zeker kan bekoren. Als je de tekening zo bekijkt krijgt ze al dadelijk een meerwaarde. Pocahontas ben ik het volledig mee eens.

john on 28/01/2011 17:29

Slik... Wat een schoonheid!!!! I agree with Pocahontas!!!!

Kathy on 28/01/2011 18:05

hoi
geweldige vis voor mij
indiana
ans

ans en john on 28/01/2011 18:49

Luc, het is toch fantastisch als je de mogelijkheid hebt om zulke vissen aan te schaffen. Ik vraag me af hoe u dit beleeft.
Ik vind het toch weer een verschijning hoor.
Als hij in mijn bezit zou zijn, was ik zo trots als een pauw.
Voor mij is dit echt een goede aankoop. Gefeliciteerd, ben benieuwd wat u er mee van plan bent.

marco on 28/01/2011 18:53

Was de naam vergeten, weet niet of we in de indianen moeten blijven maar dan ging ik voor Rode Veder. Volgens mij komt deze naam in een andere kleurige versie uit het boek waar Winnetou vandaan komt Ton, kan jij je daar nog iets van herinneren. Hoe heet die boeken reeks nou.

marco on 28/01/2011 18:59

Bedoel je old Shatterhand ???

Jan on 28/01/2011 19:11

Of Manitou....

jan on 28/01/2011 19:15

SHAKARU: Godin van de Zon. Stam: Pawnee - Noord Amerika.
NOCOMA: Scheppende God. Stam: Acagchemem - Noord Amerika.
WONOMI: Scheppende God. Maidu volk van Californië - Noord Amerika.
DAYUNSI: Godheid van de Zee. Hij dook naar de diepte om modder van de zeebodem te halen en deze te drogen in de zon om nieuwe gebieden te creëren. Stam: Cherokee - Noord Amerika.


Johan on 28/01/2011 19:21

Old Shatterhand van Karl May.. Die heb ik vroeger verslonden!

Ton on 28/01/2011 19:31

Een subliem mooie koi... van enorm hoge kwaliteit....
prachtige aankoop Luc!

Matthijs on 28/01/2011 19:49

Heel leuk, goede voorzet Jan, en Ton maakt hem vervolgens af.
Ik kon er niet op komen. Prettig weekend.

marco on 28/01/2011 21:29

Ook al ben ik zelf niet zo goed in koibeoordeling, laat staan in een gepaste naamgeving voor koi, toch vind ik deze jumbo kohaku (in wording), vooral dan op grond van mijn intuïtie, een indrukwekkende en elegante verschijning. Samen met Marco vraag ik mij wel af wat uw bedoeling is met deze aanschaf, Luc; deelnemen aan koishows misschien?

Blijkbaar ben je de jongste tijd de lat van Interkoi langzaam maar zeker nog hoger aan het leggen. Vind het dan wel vreemd dat kenners als Ben en Rini hier tot dusver hun beoordeling van deze kohaku nog niet hebben weergegeven.

Martin on 30/01/2011 18:39

Zij mag zo bij mij de vijver in. Dat zegt genoeg denk ik.

rini on 31/01/2011 01:34

Rini... ze mag hier ook gerust baantjes komen trekken hoor ;)
maar bij jou komt ze meer tot haar recht haha!

Matthijs on 31/01/2011 20:18