Maak hier je keuze maar uit.

Maak hier je keuze maar uit.Het zal je maar gebeuren als je moet kiezen uit deze 4 kohaku.

Rood/wit, allemaal met een uniek patroon, goede huidkwaliteit, nog jonge sansai, en buiten eentje zo rond de 60 cm. Er zijn makkelijker dingen te doen.

Het zijn 3 Taniguchi kohaku tegenover 1 Momotaro kohaku, en moest de Momotaro sandank kohaku een beter uitgebalanceerd patroon hebben, dan ben ik zeker dat deze hier niet meer zwom. Persoonlijk heb ik er niet zoveel problemen mee, want de krachtige uitstraling van deze kohaku maakt veel goed. Ik heb haar niet gemeten, maar volgens mij zit ze enkele centimeter boven de 60.

De exlusieve tekeningen van de 2 grotere kohaku zijn in mijn ogen een pluspunt. Ik hou van dit soort patronen. De ouders zijn nog uit een Hinotori moeder x Sakai FF vader, wat voor de nodige genen zorgt. Bij de ene zie ik duidelijk de kop van Hinotori (phoenix), terwijl de andere met het stappenpatroon meer de uitstraling heeft van de papa.

De kleinere sandan kohaku, heeft een bijzonder goede huidkwaliteit, maar is helaas iets minder ontwikkeld, en zal vermoedelijk altijd minder groot worden. Is dit een probleem ? Wel voor de klanten die ik meestal heb voor dit soort koi, maar vandaag of morgen zal er wel iemand vallen voor deze stralende verschijning. Wie het van de 4 het gaat worden is nog niet helemaal beslist, maar in grote lijnen denk ik wel te weten welke het wordt.

Terwijl ik deze koi heb gebowld voor de aangename klant, kon ik het niet laten om nog eens een impressie weer te geven van de vrolijke azukari. Ze amuseren zich te pletter, hebben zich goed aangepast aan de omstandigheden, genieten van de warmte en maken iedere week progressie. Ik zie zeer interessante ontwikkelingen vanop afstand, waarbij sommigen me steeds meer en meer verbazen. Ze gaan richting 50 cm, en mogen nog 2 maanden ongehinderd te keer gaan.

Reacties

1 reactie tot nog toe

Hoegenaamd niet gemakkelijk om uit deze vier een verantwoorde keuze te maken, zelfs niet als je een ware kohaku liefhebber bent, zo kan ik mij voorstellen.
Qua body steekt de Momo kohaku er natuurlijk duidelijk bovenuit en ook haar huid- en benikwaliteit lijkt heel goed, alleen had haar sandan patroon iets evenwichtiger (mooier verdeeld over de body) mogen zijn. De sandan Taniguchi kohaku is qua patroon en kwaliteit van huid en beni ook heel mooi, maar is qua body ontegensprekelijk de minste van de vier, en ik vrees dat ze toekomstgericht op dit punt ook zal achterblijven op de drie andere.

Omdat ik voor kohaku hoe langer hoe meer belang begin te hechten aan het patroon, zou ik persoonlijk, als ik alles op een rijtje zet, gaan voor de Taniguchi met het unieke en wat eigenzinnige maruten patroon (haakpatroon op de kop), ook al is de kwaliteit van het beni hier nog duidelijk voor verbetering (lees: verdikking) vatbaar. Maar in een goede vijver zal dat wel in orde komen, denk ik.
De derde Taniguchi spreekt mij minder aan, maar dat is persoonlijk.

Benieuwd welke van de vier de geïnteresseerde klant uiteindelijk zal kiezen.

Martin on 22/08/2013 13:45