Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa

Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Maxima CulpaIk weet wat ik gisteren niet vermeld heb, maar dat had zijn reden. Ik was nog niet volledig op de hoogte van de toestand.

Vandaag ben ik wel op de hoogte gebracht, en voor de mensen die op nieuws zitten te wachten over de Dainishi Showa in de mudpond, is het nu duidelijk dat ze vermoedelijk de 2de week van november pas uit de mudpond gehaald worden. Dit is vandaag bevestigd.

Ik had al het vermoeden dat de sansai nog niet zouden geoogst worden. Het weer was dit jaar uitzonderlijk goed, en als het een troost kan zijn, blijven de beste vissen het langste zitten. Tenminste dat is wat me verteld wordt. Ik kan misschien een heel klein beetje iets afdwingen, en ze zullen beleefd blijven, maar ik, als klein Belgske kan niet verlangen dat ze speciaal voor mij een mudpond zullen leegmaken. We zullen hierin moeten berusten. Wel is me beloofd door Brian dat hij in die periode terug in Niigata zal zijn om het nodige te doen, namelijk de onderhandelingen starten en de filmpjes en foto's maken van de koi die uit de mudpond zijn gehaald. Het feit dat ik 2 andere koi van HQ heb aangekocht zal de zaken zeker versoepelen.

Nadat ik de behandeling van de koi gezien heb als ze uit de mudpond komen, en ook de manier hoe ze uit de mudpond komen, maak ik me totaal niet ongerust. Het is iets om zeker naar vooruit te kijken. De nieuwe aankopen, en het goede gevoel dat ik overhoud aan de laatste ontmoeting heeft me doen begrijpen dat ze toch liever een langdurige relatie aanknopen, dan dat je een losse flodder bent die éénmalig een grote aankoop doet. Het is jezelf bewijzen dat je hun ieder jaar van dienst kan zijn, zodat het in "the long run" veel beter loont. Ik noem dit gewoonweg langetermijn politiek, en daar ben ik zelf ook voorstander van.

Vandaag is het dus de ganse dag van rijden geblazen. Deze morgen zijn we om 6.30 uur opgestaan, om met het buske 808 km naar Hiroshima te verteren. Het is een lange reis, waarbij er veel gelachen wordt met onze plaatselijke grapjesmaker, die vooral s'morgens ontzettend actief is. In de namiddag krijgt hij gewoonlijk een blackout, en hebben we het wat rustiger. We zijn wel blij natuurlijk dat er af en toe wat leven in de brouwerij is. Om de 150 km wordt er een pitstop gedaan, en na een trip van 12 uur, zijn we aanbeland in het park hotel, door velen wel bekend. Dit is Sakai regio...

Ons werd verteld dat er nog niet veel koi binnen waren. We hebben dan het geplande bezoek maar afgelast. Takigawa staat als eerste aangeduid, maar na onze afspraak gemaakt te hebben was het duidelijk dat onze showa ook nog in de mudpond zat. NIet getreurd zou ik zeggen, we zullen de koi binnenkort zelf kunnen bewonderen. Laat ons van de gelegenheid gebruik maken om zijn vissen te bewonderen, te bowlen en eventueel aan te kopen.

Na Takigawa rijden we richting Okayama om even te stoppen op een nieuw adres, namelijk Ooishi en Taneguchi. Inside informatie heeft ons opgeleverd dat hier hele goede kohaku gespot zijn, die de moeite zijn om te bekijken. We zullen zien wat we hier kunnen doen.

In de namiddag rijden we naar onze lievelingskweker en ons einddoel, namelijk Momotaro. Het zal een zeer plezierig weerzien worden, en ik hoop hier niet te veel teleurgesteld te zijn door de hoeveelheid koi die hier van ons nog aanwezig is. We zullen er in ieder geval morgen, overmorgen en zondag onze ogen de kost geven en met onze hoofdaankopen beginnen. Ik zal jullie trachten op de hoogte te houden.

Reacties

8 reacties tot nog toe

Ik ben zeer benieuwd!!!!!!!!!

Ton on 21/10/2010 18:49

Ook zeer benieuwd naar Taniguchi, hoor hier ook zeer goede berichten over en hoor ook graag wat jullie bevindingen daar zijn...
Momotaro, vanzelfsprekend dat het ook daar weer kwijlen wordt :)
We blijven alles natuurlijk op de voet volgen, ook kwijlend...
Groet en heel veel succes!

Stefke on 21/10/2010 19:21

vol verwachting klopt ons hart.

theo on 21/10/2010 19:23

oei, spannende dagen:) ben benieuwt!

Rinus on 21/10/2010 19:59

ben ook zeer benieuwd wat voor moois wij het thuis front te zien krijgen
en suc6 voor de nieuwe aankopen

gerrit on 21/10/2010 20:15

Ook van taniguchi gehoord dat hij mooie ginrin kohaku schijnt te hebben.. ben daar zeer benieuwd naar!

Ton on 21/10/2010 22:27

luc pas op dat je niet over de baas bij oishi valt want hij is niet zo groot!!

als je de straat over steekt bij oshi en langs de muur het veld in loop kom je ook

bij een paar kassen !

veel plezier in het groen.

johan on 22/10/2010 10:05

Leuk ... Ben benieuwd

Robby on 22/10/2010 19:29