Meer mensen dan verwacht.

Meer mensen dan verwacht.Ik doe speciaal op zondag open voor de mensen die op zaterdag niet kunnen komen, en dat bleek een verstandige keuze te zijn geweest.

Het kacheltje deed zijn best om een lekkere sfeer te creëeren, en de koi die buiten zaten zwommen nog allemaal goed rond. De eerste koi die gebowld werden warenn ditmaal 2 kohaku van Taniguchi.

Dit waren de koi die ik begin dit jaar had geselecteerd. In dit filmpje zie je een bijzonder goede kohaku, waarvan ik weet dat hij niet zal verkocht worden, omdat hij niet beantwoord aan de gangbare normen, maar die wel zo goed van kwaliteit is, dat ik haar niet kon laten zitten in het voorjaar.

Nu zul je denken, hij is weer bezig, maar niets is minder waar. Ik vind het soms zonde dat mensen een koi met deze kwaliteiten niet kunnen waarderen. Het gaat inderdaad over de kleinste in deze bowl, met het wat lichtere beni. Toen ik deze kocht in april van dit jaar, wist ik dat ik deze niet zou verkopen. Taniguchi zelf had de kwaliteit echter wel gezien, en stootte me onmiddellijk aan, met een glimlach op zijn gezicht, en feliciteerde me met de keuze.

Een koi zoals deze moet 70-80 cm zijn om zijn klasse te bewijzen. Wie zich een goede koi wil veroorloven, de vijver en het verstand heeft om een koi groot te krijgen, investeer in deze kohaku, en je zal zien wat er van terechtkomt. Het is eeuwige zonde dat ze bij mij moet blijven zitten, want ik kan ze nooit geven wat ze nodig heeft. Er was maar één iemand die de kwaliteiten zag...

De opensales kohaku en sanke moesten om bepaalde redenen gebowld worden om te bekijken en te bespreken. Als mensen van 250 km ver komen, moet je wat koi laten zien, anders is hun reis helemaal voor niets geweest.

Over de sanke waren we het beiden eens, een godsgruwelijk goede sanke, maar omdat hij niet beantwoord aan de gewenste 60 cm body als nisai, wordt deze weer moeilijker te verkopen. Dat kan me echter worst wezen, ik geniet er zelf wel van. De kohaku waren we het niet over eens, en dat maakt het natuurlijk wat plezieriger om over te discussiëren.

Het liefst zou ik deze kohaku samen in de vijver zetten met deze kohaku om te zien wat het beste resultaat zou zijn na een jaar. Ik heb een prachtig voorstel geformuleerd, maar er werd helaas niet op ingegaan. Ik sta open voor andere opties, dus wie een optie wil formuleren, zal ik een bijzonder aanbod doen. De enige voorwaarde is dat deze koi in een verstandige vijver komt.

De 2 kohaku van Sakai kwamen natuurlijk ook aan de beurt, want Jack zocht een kohaku waar hij nog veel van zou kunnen leren. Van deze 2 zou er uiteindelijk één zijn keuze worden.

Marc kocht begin dit jaar 2 tosai van Taniguchi. De kohaku zou normaal nog een jaar in Japan hebben moeten blijven, maar helaas heeft Taniguchi san de verkeerde opgestuurd en 2 andere in Japan gehouden. Het zorgt weer voor de nodige problemen, maar die zijn er om opgelost te worden.

Tommy kwam helemaal van Kortrijk. Het was de eerste keer dat hij bij Interkoi kwam. Hopelijk was het hem bevallen. Tommy kocht 2 Momotaro nisai, een showa van de veiling en een kohaku van de laatste reis. Het is toch puur genieten als je dit in de bowl ziet zwemmen, of niet ?

Toen Ben nog eens op bezoek kwam, was het hek helemaal van de dam en konden de koikichi zich helemaal uitleven. Ja, dan moet je bowlen en koi bespreken, want dat is waar ze voor komen. Ik zet de filmpjes hier dan ook op een rijtje, zodat je mee kan genieten van mijn prachtige koi, want die heb ik....
kohaku, showa en sanke van Sakai
De beste sanke van de binnenbakken
Een showa met geweldige huidkwaliteit
Dit werd hij uiteindelijk
Het vervolg van voorgaand filmpje

Ik moet iedereen nogmaals bedanken voor de fijne en gezellige opendeur dagen. Het was een plezier om ze te organiseren, en ik hoop dat iedereen die geweest is, er ook plezier aan beleefd heeft. De koi gaan nu echt op rust, want ze hebben het nodig.

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Je hebt wat gemist Polleke...ik had je verwacht, en je zou er van genoten hebben...hahahaha

luc on 16/12/2013 08:12

Auw dat doet zeer ,ik dacht anders 1 keer per weekend is MEER dan genoeg voor de Luc hehe. Ik had graag DE keuze uitgelegd gehoord van Jack EN Ben over de kohaku . Ja en het klopt koi in de bowl IS genieten .
Straks heb je geen koi meer Luc haha .

paul on 16/12/2013 15:29

Was weer buiten gewoon aangenaam.
En jongens wat een Koi !
Tommy zien we ook nog wel terug vermoed ik,leuk je te leren kennen.
Fijn Ben weer eens gesproken te hebben ,ook een hele gerust stelling,
bewijs dat er nog meer Koi mafketels zijn.
Sanke 1310044 spookt nog door het hoofd, wat een huidkwaliteit...
Thanks Luc ,goed bezig!

jack on 16/12/2013 20:30

Dondersssss mooie kohaku Jack!

Matthijs on 16/12/2013 22:17

@ Jack,

Het rijk der (Interkoi) hemelen is blijkbaar goeddeels aan de kaalkoppen, tenminste als ik ook mij zelf in alle bescheidenheid daartoe mag rekenen :-).
Dikke proficiat en veel geluk gewenst met uw veel belovende nieuwe Sakai kohaku, maar ergens begrijp ik je niet goed, want dit patroon is toch zo atypisch Sakai en zo typisch Momo. Maar ja, wat wil je, als ie uit de bloedlijn van M Legend komt, dan ga je gewoon overstag, alle door je zelf geroemde Momo power ten spijt . . . Noemen ze dat soms niet 'vaandelvlucht plegen' . . . ?

En dan betreffende uw intrigerende term 'Koi mafketels' die je terloops hanteert, en waar ik echt niet omheen kan. In mijn groot woordenboek der Nederlandse taal lees ik bij de definitie hiervan een pertinente verwijzing naar een citaat van de Britse koikichi Alan Coogan: "The more you learn about koi, the more you realize that you know nothing about koi". Een vingerwijzing naar diegenen die denken alle koikennis- en wijsheid in pacht te hebben . . . Wellicht voor velen een doordenkertje!

Martin on 17/12/2013 01:01

@ Tom en vooral Matthijs,

Ik ben jullie gezaag en gesmeek zo beu dat ik nu dreig overstag te gaan.
Toegegeven, eigenlijk zou ik, als Bourgondiër in hart en nieren, volgende zomer voor de liefhebbers maar al te graag eens een mini open vijverdag met bbq bij mij thuis organiseren, maar ik betwijfel zeer of ik bij eventuele grote opkomst wel de nodige accomodatie, faciliteiten en co-sponsoring (o.m. van Luc en andere gretigaards) voorhanden ga hebben.
Maar om van jullie gezaag af te zijn, beloof ik om er vanaf nu grondig over beginnen na te denken. So help me God!!!

Mr. herhaling on 17/12/2013 07:40

Ik kan bevestigen dat er meer dan voldoende plaats, accomodatie en faciliteiten zijn. Het woord co-sponsoring is mij onbekend.

luc on 17/12/2013 07:41

Co-sponsoring is mij wel bekend. Zoals ik al in mijn vorige reactie heb aangegeven zorg ik wel voor de drank! Toch al een hele stap voorwaarts dacht ik zo...

Tom on 17/12/2013 09:27

Mr. Aandachttekort:

Johan doet een mooi voorstel! Ookal kan ik me niet voorstellen dat je zelf niets zal regelen!

Vergeet ook niet dat ik er ook nog een complete tank brandstof aan moet spenderen ;-)

Maar een Amerikaanse BBQ is ook akkoord hoor!

Matthijs on 17/12/2013 10:12