Meer over het houden van gezonde vissen en het verzorgen van zieke vissen

Meer over het houden van gezonde vissen en het verzorgen van zieke vissen

Ook deze keer is het de bedoeling geweest om mijn ervaringen neer te zetten in voor andere hobbyisten bruikbare informatie en raadgevingen, vooral op het gebied van het gezond houden van vissen en het behandelen van vissen die door gelijk welke omstandigheid er minder goed uitzien.

‘Minder goed’ is nog een zwakke omschrijving voor de toestand waarin sommige vissen zijn bij onderzoek. Omdat de waterkwaliteit door een goede filterinstallatie van essentieel belang is, werd ook hier de nodige aandacht aan besteed.

Vissen zijn met hun ganse lichaam permanent in contact met het omgevende water en voor hen is er geen uitwijk- of vluchtmogelijkheid als de kwaliteit van dit water te wensen overlaat.

Ze zijn aangewezen op wat wij, liefhebbers, hen geven. Een vis die in een gezonde waterpartij leeft, kan wel tegen een parasietje en bij een goede watersamenstelling worden de helft van de beschreven ‘ongemakken’ en de gevolgen vermeden. Ziekte en de daarop volgende sterfte zijn nog altijd zwakteverschijnselen! Dit wil zeggen dat een vis wel altijd enkele parasieten heeft en daarmee kan leven. De parasieten gaan zich pas massaal vermenigvuldigen als de uitwendige slechte invloeden gaan overheersen waardoor de vis verzwakt als gevolg van stress door de slechte waterkwaliteit, onaangepaste medebewoners, …

Bij velen gaat ‘het’ jarenlang goed en dan denken ze dat ze ‘het’ allemaal kennen en begrijpen niet waarom sommigen zoveel problemen hebben. Maar dan gaat ‘het’ mis en ze hebben er geen flauw idee van wat er fout is gegaan en hoe ‘het’ nu verholpen moet worden.

Ik luister met mijn 40 jaar ervaring nog altijd naar de ervaringen van anderen want hieruit kun je leren, maar anderen met vijf jaar ervaring denken dat ze niet meer moeten luisteren… Ik merk het nog al te vaak.

Dit boek zou zowel voor de beginner als voor de gevorderde liefhebber een waardevolle handleiding of leidraad moeten zijn om de vissen in optimale conditie te houden en zo ziektes te voorkomen. Het moet hem helpen om meer vreugde te beleven aan de hobby en minder teleurstellingen te moeten verwerken…

Het lezen van dit boek voor alle ellende begint, kan veel ellende vermijden!

Eddy Leysen

De prijs van het boek bedraagt 49 euro.

Indien er mensen zijn die het boek graag bestellen, gelieve me te mailen. Het boek zal ik in Nederland en België eenvoudig via de post versturen. De prijs voor het verzenden bedraagt 6.75 euro.

Combinatieprijzen

Combi 1

Boek Eddy Leysen + Nishikigoi Symfonie van Rini Groothuis: 110 euro

Combi 2

Boek Eddy Leysen + Nishikigoi Symfonie van Rini Groothuis + Shinji boek 1 van Paul Souren - De Basis: 140 euro

Combi 3

Boek Eddy Leysen + Nishikigoi Symfonie van Rini Groothuis + Shinji boek 1 van Paul Souren - De Basis + Shinji boek 2 van Paul Souren - Europa en Japan: 170 euro

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml