Mijn deelnemers Arcen

Mijn deelnemers Arcen16 koi gaan er mee naar Arcen. Laat ons hopen dat we een paar mooie prijzen in de wacht zullen slepen. Ik geef even mijn persoonlijke interpretatie van de deelnemende koi.

1-Shiba Zakura:
Onze grootste troef om een goede prijs weg te kapen. Volgens mij een onvolprezen koi die te weinig naar waarde werd geschat en onterecht supreme champion is geworden in Hilvarenbeek 2008. Zij was de titel van Grand Champion waardig, en dit zit me nog altijd dwars...Zij heeft de kwaliteiten om in Arcen Grand Champion, Supreme Champion of Adult Champion te worden, laat staan de eerste in haar variety and Size. Shiba zal na deze deelname niet meer in een show worden getoond. Ik zal trachten voor Shiba een goede thuis te vinden, al zal dit heel moeilijk zijn. Ze is nu 7 jaar en een Yamatoya waardig zal ze de komende jaren enkel nog verbeteren...

2-Zanzibar:
Eén van mijn favoriete sanke. Dit is de laatste overlevende koi uit de laatste kweek van Yozen. Er zit nog meer dan 40% sadazo bloed in haar aderen. Bloedlijn Sadazo/Matsunoseke x Dainishi/Matsunoseke. Misschien nog iets te weinig lengte en body, en het sumi moet nog iets meer accentueren om bij de groten thuis te horen. Wel het prachtige tsubo sumi op de juiste plaatsen. Slechts 5 jaar.

3-The mask:
Eerst geen binding met deze kohaku, maar door zijn karakter en gedrag verandert in mijn koibeleven naar een hebbeding van jewelste. Zalig om te zien zwemmen, en die neus man, dat hou je niet voor mogelijk. Winnen...hmmm....misschien juist iets te min, maar ze is nog maar 5 jaar.

4-Oshiba Shigure:
Een Oshiba is altijd een koi die me kan bekoren. Het netpatroon is in ieder geval van grote klasse. Winnen zal er voor deze koi niet inzitten, maar zeker een koi voor de bezoekers om naar te komen zien, en daar gaat het toch vooral om.

5-Den Appel:
Vanaf aankomst de oogappel van Rini, en terecht. Sneeuwwit patroon dat alle verbeeldingen tart. Nog te jong om al gefinished te zijn (3 jaar) en nog niet klaar om een prijs te winnen, maar ooit zal ze dit zeker doen.

6-Showa van Momotaro:
Slechts 2 jaar en +65 cm met een body en patroon om je handen en vingers vanaf te likken. Winnen zal ze niet, maar de harten van vele toeschouwers stelen, zal ze zeker.

7-Sandan kohaku van Matsue:
Eerste in Hilvarenbeek in haar size en variety. Er is niets aan deze koi wat slecht is. Sansai, 65 cm en goede huidkwaliteit. Geen idee of ze in Arcen kans maakt.

8-Tancho sanke van Yozen:
Ook eerste in Hilvarenbeek in haar size en variety. Mooi patroon, goed en sterk sumi op de juiste plaatsen. De koi doet mijn hart niet sneller kloppen, maar van andere mensen vermoedelijk wel.

9-Matsu Kawabake van Hirasawa:
Tweede in haar size en variety in Hilvarenbeek. Een aangename koi die zelfs verbetert in mijn zacht water. Ik hou er wel van.

10-De Speer, sanke van Momotaro, moeder Mako (vierstaps sanke, zie certificaat)
Deze sanke die van de veiling van februari is, moet je eens goed bekijken op de show. Wat een evolutie heeft deze klepper meegemaakt. Eén van de weinigen die ik zienderogen ZIE groeien en body maken. Wat een kanjer. Winnen, neen dat kan niet en daar breng ik haar niet voor mee. Om te showen met hoogwaardige koi voor de toekomst, daarom doet zij mee.

11-Popov: Showa uit een Dainishi moeder van Momotaro.
Zelfde als nummertje 10 hierboven. Niet zoveel body gemaakt nog niet, maar wel een showa met uitstraling. Winnen is helaas nnog niet mogelijk, maar om te bewbnderen des te meer...

12-Druppeltje: Showa tategoi uit een Dainishi moeder van Momotaro.
Ook niet zoveel body gemaakt als nummertje 10, maar wel goed gegroeid, en bovenal een tategoi pursang. Ze zal helaas ook niet scoren op deze show. Reden: ze is nog niet op haar hoogtepunt, dat er gelukkig pas binnen enkele jaren zal komen.

13-Tancho Showa van Momotaro uit de Dainishi Mako bloedlijn.
Goede showa, verre van gefinished, mooi om te zien en te laten ontwikkelen.

14-Dainishi showa
Eens iets anders dan Momotaro, een echte Dainishi koi. Toekomst heeft ze zeker in haar genen.

15-Dainishi showa:
Mijn lievelingsshowa uit de Dainishi's die ik begin dit jaar gekozen heb. Als deze de winter is gepasseerd is ze vermoedelijk niet meer om te betalen. Grote betaalbare klasse op dit moment.

16-Kohaku van Momotaro:
De laatste survivor uit Ben's Bakje. Laat ze maar bewijzen wat ze kan. Deze kohaku heeft alles wat ze nodig heeft.

Wie interesse heeft om één van deze koi aan te schaffen, kan met ons contact opnemen op stand 126. Er worden geen speciale kortingen gegeven tijdens de show, want goede wijn behoeft geen krans, en de koi verbeteren ieder jaar.

Wel zal ik de Protëine skimmer CL10 en CL 3 meebrengen. Wie tijdens de show in Arcen interesse heeft in deze toestellen, zal ik een promotie prijs maken, waarover in een volgend nieuwsitem meer.

Wil je een tosai laten overwinteren in een verwarmde bak op 24°tot begin April ? Kom dan even kennis maken. De certificaten van deze koi zullen ter beschikking liggen in onze tent.

Zoals je misschien opmerkt hebben sommige koi namen, andere niet. Dit is gewoon heel persoonlijk. Ik zie een koi, hij bevalt me en ik geef een naam. Over het algemeen heeft dit geen bedoeling, maar ze krijgen toch het predikaat dat ik een zwak heb voor deze koi. Dit heeft niets te maken met kwaliteit of iets anders...Reacties

7 reacties tot nog toe

Nou Luc,

je neemt zeker goede troeven mee naar deze koi show. ik hoop dat Shiba Zakura nu eindelijk de prijs krijgt welke ze werkelijk (in mijn ogen) verdient.

tevens ben ik benieuwd hoe de showa nr. 14 het zal doen.

we kijken in ieder geval erg uit naar de show in Arcen. tot volgende week.

Stephan on 16/08/2009 11:04

Ik kom ook naar Arcen, gaan jullie er zondag aanwezig zijn ? In Hasselt had ik Interkoi niet teruggevonden.
Net als zoveel andere vissen van Interkoi, doet de ochiba mij ook watertanden. Ik zou maar al te graag deze vissen "in real life" willen zien :)

Jeroen

Jeroen on 16/08/2009 11:22

Normaal zijn we zondag aanwezig, zowel Rini als Ben als ik + Interkoi Almere en Interkoi Brakel. Onze vissen staan als het goed is in de stand tegenover ons, namelijk stand 126. In Hasselt hadden wij geen showtent. Volgend jaar vermoedelijk wel...

luc on 16/08/2009 12:21

Nou mannen,de show van de waarheid.In ieder geval heel veel geluk toegewenst.

marco on 16/08/2009 14:26

Ik wens jullie veel succes in Arcen ik kom ze zelf ook nog een keer bewonderen.
Ik dacht dat je de dainishi showa al verkocht was want ik zag haar niet meer staan op jullie site.
Ik hoop dat je mooie prijzen binnen haalt, dat moet toch wel met zulke mooie goede koi.
Groetjes Jurian

Jurian on 16/08/2009 19:39

Luc,

Lof en respect dat u een aantal Koi inzet waar Arcen 2009 nog eigenlijk te vroeg voor is maar die voor de bezoekers een indicatie moeten zijn hoe een beloftevolle koi eruit dient te zien.

Chapeau, een een goede beurs toegewenst.

Joop on 17/08/2009 09:32

Ik wens het hele interkoi team veel succes in Arcen.
Helaas doe ik dit jaar niet mee

bj en j on 18/08/2009 22:39