Mijn nieuwjaar 2009

Mijn nieuwjaar 2009Gisteren belden er verschillende mensen of ze nog even naar de koi mochten komen kijken, en of om gezellig wat bij te babbelen.

Natuurlijk kan dat, dat is nooit geen probleem. Bellen en ik ben ter plaatse en zet de koffie klaar zodat je rustig kan genieten. Martin, was er, Ben, Huub met vriendin, Marc, Bart...het was best gezellig.

Iemand vroeg om eventjes de keuze van Omosako eens te zien, je weet wel, de driestapper die Omosako uitgekozen had als beste shiro, en die nu "the battle of the experts" uitvecht met de 1ste keuze van Ben. Iedereen in de vijver kijker...ik zie hem niet...ik ook niet...en ik ook niet....

Luc: Normaal vind ik hem zo, dat mag geen probleem zijn.
Ben: ik kan hem niet vinden
Luc: Daar dat is ie precies, maar hij kan toch niet zoveel veranderd zijn.

Enfin, na veel kijken en turen om de driestapper te vinden, kwam er iemand op het lumineuze idee om het aantal shiro te tellen.

Ben: Luc, ik tel er maar 17 hoor !
Luc: Och zotteke, dat kan toch niet...
Marc : Ik tel er ook niet meer...
Bart: Ik tel er ook maar 17.
Ben: Die zitten in de vortexen of die zitten in de buizen naar de vortexen, want die zijn via de bottomdrain weggezwommen.
Luc: Dat kan toch niet...die zijn veel te groot om door opening van de bottomdrain te zwemmen.
Ben: Je zult wel eens zien, kijk maar eens in de eerste vortex.

Ok, ik naar de filters om in de eerste vortex te gaan kijken. Marc met de lamp bijgeschenen en inderdaad, 2 van de 3 verdwenen shiro's bevonden zich in de eerste vortex. Maar wie en waar was nu de derde ? en ja hoor, het was natuurlijk de driestapper van Omosako die we niet konden vinden. Het probleem: in de 2de vortex bevind zich het bewegend bed, zodat we dit niet konden zien. Ook was mijn tijd op, want het eindejaar naderde en wij moesten gaan eten bij mijn zus.

Ik geloofde echter niet dat de driestapper in de vortex met bewegend bed zat, maar kon het eigenlijk niet maken om deze NIET leeg te maken, ik zou het mezelf niet vergeven als ik het niet probeerde. Enfin, dat zullen we dan morgen wel doen.

Wij verschrikkelijk lekker gegeten bij mijn zus, en de avond goed en gezellig doorgebracht, nietwaar Rini ? Toch liet de me driestapper niet los, en toen ik deze morgen om 7 uur opstond, was het eerste wat ik deed, naar de koi toe gaan om proberen de 2de vortex leeg te maken waar 50 liter KNS blokjes inzaten.

Iedereen die mij kent, weet hoe gespierd ik ben, en dat het geen sinecure is om met mijn gespierd lichaam tussen de vortexen te kruipen, waar slechts 40 cm opening tussen is. Het is me toch gelukt en na een kwartier zwoegen om alle KNS uit de 2de vortex te halen en over te zetten in de 1ste vortex, zag ik nog niets. Ik had dit ook niet verwacht, want ik dacht dat de shiro wel in de afvoer zou zijn terechtgekomen, omdat ik toch iedere dag de vortexen spoel.

Er bevonden zich nog enkele blokjes KNS in de vortex en ik denk, och...die zal ik er ook nog uithalen voor allen zekerheid, en ja hoor...daar zwom mijnheer rustig in de vortex rond. Aan lucht en aan beweging zal het de shiro niet ontbroken hebben, want hij was nog supergezond.

Met de koisok en een lange arm, kon ik hem na lang proberen toch te pakken krijgen, en na veel gehijg en gekruip, lukte het me om de driestapper terug in de vijver te zetten, uiteraard met een net over de bottomdrain. Dan nog alle blokjes KNS terug in de 2de vortex overscheppen, en het ongeluk was vergeten.

Het heeft me veel bloed en tranen gekost, en ik was echt in de veronderstelling dat ik hem NOOIT terug zou zien, dus ik was echt heel gelukkig en tevreden dat ik toch de moeite getroost heb om verder te zoeken.

Ik heb er enkele foto's bijgedaan van "de plaats van het delict" om jullie een indruk te geven welke carpriolen ik uitgehaald heb om met mijn katachtig lichaam de KNS van de 2de vortex in de 1ste vortex over te zetten. De afstand van de vortexen tot de vloer erboven is hooguit 40 cm, ende vortexen staan vlak naast elkaar. Ik moest onder de vortexen doorkruipen, maar met mijn slangenlichaam was dit gelukkig geen probleem.

Jeroen, ik ben blij voor jou, want ik dacht echt: toch weer niet voor Jeroen zeker, want die heeft al genoeg tegenslag gehad...


Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Allereerst de allerbeste wensen voor een gezond 2009 voor alle medewerkers, familieleden en klanten van Interkoi!

En wat ben jij alweer bezig geweest :-) Ik weet hoe weinig ruimte er tussen zit en dat in je eentje zonder zaklantaarn... knap dat je hem nog gevonden hebt!
Maart soepel als je bent ;-) is ook dat dus weer gelukt!
Toppie!
mvg
Ton

Ton on 01/01/2009 11:27

Luc,
Ik ben blij dat je hem hebt teruggevonden.
Was leuke dag gisteren bij jullie.
Hoe was de teruggevonden driestapper verder ontwikkeld?

Marc on 01/01/2009 11:28

Luc wat heb jij een geluk dat je zo lenig bent.
Dit verhaal doet mij denken aan de koishow in hilvarenbeek.
Daar was onze tancho ook zoek.

bj en j on 01/01/2009 11:31

Luc,

Da's natuurlijk ook een manier om de ingenomen caloriën van een goede maaltijd kwijt te raken... ;-)

Maar wel fijn dat de shiro er toch nog is.

Dat is alvast je eerste goede daad in dit jaar!

Groet, Noëlle

Noëlle on 01/01/2009 11:36

Inderdaad Bert Jan, die was ik vergeten! Voor diegenen die dit gemist hebben: dit kan je hier nog lezen. Zo heb je ook eens wat aan een archief nietwaar. Het is wel wat zoeken, maar ik vind toch telkens nuttige informatie terug.

Tussen haakjes, zitten jullie al te wachten op 12.00 uur ??? Mooi hoor...

luc on 01/01/2009 11:43

Luc,

Een goed begin van het nieuwe jaar, je laat me schrikken, fijn dat je zo'n gespiert lichaam hebt !

jeroen on 01/01/2009 12:43

Zo kan je je ook eens afvragen welke verantwoordelijkheid je telkens neemt om koi voor andere mensen bij te houden. Dit gaat niet altijd in je kleren zitten hoor...

luc on 01/01/2009 12:55

Das wel ff schrikken..gelukkig zijn ze allemaal terug!
voor iedereen trouwens het beste gewenst voor dit jaar!

Matthijs on 01/01/2009 15:04